Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Steak onglet cu piperade

Ingrediente

Steak la grill
1 bucata steak onglet (hanger steak)
sare, piper, Piment d'Espelette fulgi
Piperade
2 cepe mici (cca 130 gr)
3 rosii coapte
2 ardei rosii
5 catei usturoi
1 foaie dafin
1 fir cimbru
1/4 lingurita fulgi de chili (sau dupa gust; am folosit Piment d'Espelette)
2 linguri ulei
sare
Sos verde
1/4 legatura patrunjel
1 catel mare usturoi
ulei masline

Preparare

  1. Piperade: in uleiul incins se adauga ceapa taia felii subtiri si se caleste la foc mic pana e moale si miroase dulceag (cca 10-15 minute).
  2. Se adauga usturoiul curatat si lasat intreg, dafinul, cimbrul si fulgii de de ardei iute si se mai caleste totul 2-3 minute, amestecand des.
  3. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si ardeiul taiat fasii de 2 cm.
  4. Se adauga 1/2 cana de apa si sare si se aduce la fierbere. Se da focul la mic si se fierbe cu capac timp de 40 minute.
  5. Steak onglet se scoate din frigider cu 1 ora inainte de a fi preparat, ca sa aiba timp sa ajunga la temperatura camerei. Se presara cu sare, piper si fulgi de chili. Se unge carnea cu ulei pe ambele parti. Se incinge tigaia grill minim 5 minute, apoi se prajeste carnea cate 2-3 minute / parte. Se scoate pe o farfurie, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa stea 10 minute. Se taie fasii subtiri, perpendicular pe fibra.
  6. Sos verde: se toaca patrunjelul impreuna cu catelul de usturoi. Se adauga peste ele ulei de masline pana se leaga verdeata.
  7. Montare pe farfurie: se pune sos verde pe marginea farfuriei, de jur imprejur, formand un cerc; in centrul cercului se aseaza piperade, cladind o movilita din legume, iar sosul se va scurge pe farfurie si se va amesteca cu sosul verde; deasupra puneti felii de steak onglet.

Author:

Facebook Comentariu