Ingrediente
Steak la grill1 bucata steak onglet (hanger steak)
sare, piper, Piment d'Espelette fulgi
Piperade
2 cepe mici (cca 130 gr)
3 rosii coapte
2 ardei rosii
5 catei usturoi
1 foaie dafin
1 fir cimbru
1/4 lingurita fulgi de chili (sau dupa gust; am folosit Piment d'Espelette)
2 linguri ulei
sare
Sos verde
1/4 legatura patrunjel
1 catel mare usturoi
ulei masline
Preparare
- Piperade: in uleiul incins se adauga ceapa taia felii subtiri si se caleste la foc mic pana e moale si miroase dulceag (cca 10-15 minute).
- Se adauga usturoiul curatat si lasat intreg, dafinul, cimbrul si fulgii de de ardei iute si se mai caleste totul 2-3 minute, amestecand des.
- Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si ardeiul taiat fasii de 2 cm.
- Se adauga 1/2 cana de apa si sare si se aduce la fierbere. Se da focul la mic si se fierbe cu capac timp de 40 minute.
- Steak onglet se scoate din frigider cu 1 ora inainte de a fi preparat, ca sa aiba timp sa ajunga la temperatura camerei. Se presara cu sare, piper si fulgi de chili. Se unge carnea cu ulei pe ambele parti. Se incinge tigaia grill minim 5 minute, apoi se prajeste carnea cate 2-3 minute / parte. Se scoate pe o farfurie, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa stea 10 minute. Se taie fasii subtiri, perpendicular pe fibra.
- Sos verde: se toaca patrunjelul impreuna cu catelul de usturoi. Se adauga peste ele ulei de masline pana se leaga verdeata.
- Montare pe farfurie: se pune sos verde pe marginea farfuriei, de jur imprejur, formand un cerc; in centrul cercului se aseaza piperade, cladind o movilita din legume, iar sosul se va scurge pe farfurie si se va amesteca cu sosul verde; deasupra puneti felii de steak onglet.