Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Cartofi cu smantana la cuptor

Ingrediente
Cartofi cu smantana la cuptor

6 cartofi fainosi (aprox 1kg)
500 ml smantana dulce pentru gatit (grasa 32 %)
2 lingurite cu varf hrean preparat
1/8 lingurita nucsoara macinata
sare, piper negru
Portii: 4-5

Preparare
Cartofi cu smantana la cuptor

  1. Se pune smantana pe foc mic si se incalzeste pentru a se lichefia un pic (asa e mai usor de turnat peste cartofi). Se adauga hreanul, nucsoara si sare dupa gust. Gustati sa fie placut sarata, altfel smantana e destul de fada. Condimentarea e importanta aici.
    * daca in loc de hrean doriti sa folositi verdeturi sau usturoi: infierbantati smantana, adaugati-le in ea, acoperiti cu capac si lasati sa se infuzeze macar 10 minute; scoateti-le apoi din smantana si continuati cu pasii de mai jos
  2. Taiati cartofii felii subtiri ca pentru chipsuri (am folosit aceasta razatoare cu lama simpla, la cea mai mica pozitie).
  3. Intr-o tava termorezistenta (de 23 x 15 cm) turnati un strat subtire de smantana, doar cat sa acopere fundul.
  4. Incepeti sa puneti feliile de cartofi in straturi. Condimentati fiecare strat cu sare si piper. Cand ati pus jumatate din cartofi turnati jumatate din smanata (aveti grija sa luati si hrean, are tendinta sa se adune la fund).
  5. Continuati sa puneti straturi de cartofi condimentati pana ii terminati (sau pana se umple tava; trebuie sa va ramana sus spatiu macar de un deget, fiindca smantana se va umfla un pic la cuptor). Turnati restul de smantana peste cartofi. Scuturati un pic tava sa intre smantana printre straturi si sa se aseze in tava. Smantana trebuie sa fie suficienta cat sa acopere cartofii.
  6. Dati tava la cuptor, la 160C, timp de 1 ora si 20 minute. Dupa acest timp intepati cu cutitul in centru si daca intra usor, cartofii sunt gata. Smantana ar trebui sa fie usor rumena deasupra.
  7. Lasati sa stea 10 minute, apoi se poate felia. Sunt buni calzi, reci sau reincalziti (la foc mic, in cuptor).

Author:

Sunt Maistru constructor si conduc mai multe santiere, iar in timpul meu liber, fac cite ceva pe calculator

Facebook Comentariu