Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Dulceata de ceapa rosie

Dulceata de ceapa rosie
Ingrediente:
– 1 kg ceapa rosie;
– 500 gr zahar;
– 50 ml otet balsamic;
– 2 linguri praf amestec din coriandru, chimen, cuisoare, scortisoara si nucsoara;
– 5 linguri ulei;
– 400 ml vin rosu sec;
– 2 lingurite sare;
– 1 lamaie.
Ceapa se curata si se taie felii nu foarte mici, deoarece se vor zdrobi in timpul fierberii. Pe deasupra se pune putin suc de lamaie ca sa previna oxidarea. Incingem uleiul si caramelizam 5 linguri de zahar. Adaugam ceapa si o calim pana devine sticloasa. Adaugam sarea, vinul rosu, restul de zahar, otetul balsamic si lasam la fiert pana se leaga siropul. Cand incepe sa clocoteasca se da focul mai incet (va dura 30-35 de minute).
La final se adauga si condimentele, apoi se lasa la racit. Dulceata se pune in borcane inchise ermetic si se depoziteaza intr-un loc ferit de soare. Se poate servi la orice carne fiarta sau la gratar, la legume fierte, etc. Se mai poate adauga 200 gr zahar daca vrei sa fie si mai dulce. Pofta buna!
Citeste mai departe

Magiun de prune

Magiun de prune
Ingrediente:
–          2 kg prune coapte;
–          1 kg zahar;
–          Miez de nuca.
Se indeparteaza samburii de la prune si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se dau la frigider 24 ore. Se pun prunele si sucul lasat intr-un tuci si se fierb, amestecand din cand in cand. Cand magiunul se leaga se adauga miez de nuca taiat marunt, se ia de pe foc si se toarna in borcane. Se dau borcanele la cuptor pentru 10 minute. Pofta buna!
Citeste mai departe

Dulceata delicioasa de afine

Dulceata delicioasa de afine
Ingrediente:
un castron de afine
1 kg zahar
1 lgta sare de lamaie.

Aseaza afinele intr-o strecuratoare si clateste-le bine.
Dupa aceea, aseaza-le impreuna cu zaharul intr-un bol, avand grija sa amesteci delicat fara sa degradezi fructele, si le lasi asa timp de 2 ore.
Dupa acest interval, ia-le si pune-le la fiert, la foc mic, pana in momentul in care observi ca zeama de la afine combinata cu zaharul a prin consistenta siropoasa.
Adaugi si sarea de lamaie si iei de pe foc.
Se aseaza dulceata fierbinte in borcane sterile!
Savurati!
Citeste mai departe

Gem asortat de gutui cu mere

Gem asortat de gutui cu mere
Ingrediente:
-3 kg gutui;
-2 kg mere;
-1 kg zahar.
Se curata merele si gutuile si se dau pe razatoarea mare. Cotoarele si cojile de la gutui nu le aruncati fiindca din ele puteti face o delicioasa peltea de gutui.
Se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si se pun la fiert. Nu este nevoie sa puneti apa fiindca fructele si zaharul isi vor lasa suficient sirop. Se fierbe la foc mic, mestecand cand si cand ca sa nu se lipeasca, pana scade siropul si gemul este legat.
Fierbinte, se pune in borcanele care au fost spalate si uscate in prealabil. Se infileteaza bine capacele si se pun in camara. Pofta buna!
Citeste mai departe

Dulceata de cirese

Dulceata de cirese
Ingrediente:
– 1 kg cirese negre;
– 15 ml esenta rom;
– 3 boabe pimento (piper de Jamaica);
– 150 gr zahar brun;
– 1 baton scortisoara;
– 1 lamaie.
Ciresele se spala si li se scot samburii. Se pun intregi intr-o oala maricica si se adauga deasupra zeama de la lamaie, esenta de rom, scortisoara si boabele de pimento. La final adaugam zaharul si amestecam bine.
Punem totul la fiert la foc mic pentru 1 ora, pana cand zeama de la cirese se ingroasa. Spuma se indeparteaza si se amesteca din cand in cand. Dulceata se toarna direct in borcanele curate, se sigileaza si se pun cu fundul in sus, acoperite de o patura pentru 24 de ore. Dupa ce s-a deschis borcanul se pastreaza la frigider, iar restul in camara. Pofta buna!
Citeste mai departe

Dulceata de struguri cu lamaie

Dulceata de struguri cu lamaie
Ingrediente:
– 1 farfurie boabe de struguri negrii;
– 3 linguri zeama de lamaie;
– coaja rasa de la o lamaie;
-1 kg zahar;
– 3-4 pahare cu apa.

Boabele de strugure se curata de pielita si de samburi.
Se lasa apoi la scurs, intr-un tifon, pentru 20 de minute.
Zaharul se pune la fiert cu apa, iar dupa primele clocote se adauga 1 lingura de zeama de lamaie. Amesteci bine si stingi focul.
Lasa 5 minute la racit zaharul, apoi pune-l peste struguri, intr-o alta oala.
Dupa inca 5 minute pune amestecul pe foc si adauga si restul ingredientelor.
Lasa pe foc pana cand compozitia este legata.
Spuma care se formeaza pe deasupra se curata.
Lasam la racit inainte de a depozita in borcane.
Pofta buna!
Citeste mai departe