Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Sufleu de cartofi si fasole verde

Sufleu de cartofi si fasole verde
Ingrediente:
–          1 kg de cartofi;
–          300 g. fasole verde;
–          4 oua;
–          2 linguri de branza sarata rasa;
–          patrunjel tocat;
–          2 linguri de unt;
–          Sare, piper si alte condimente, dupa gust.
Cartofii, fasolea si ouale se fierb separat si se lasa la racit. Se face un piure din cartofii fierti, unt si jumatate de fasole, 2 oua, branza si condimente. se ia hartie de copt si se tapeteaza o forma de chec. Se aseaza mai intai fasolea care a fost lasata deoparte, apoi jumatate din piureul rezultat. Cele 2 oua ramase se taie felii si se pun deasupra. Peste feliile de oua se pune si cealalta jumatate de piure. Se da la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumeneste putin pe deasupra. Se serveste rece, ca aperitiv. Pofta buna!
Citeste mai departe

Papanasi

Papanasi
Ingrediente:
–          250 de grame de brinza de vaci;
–          1 ou mare;
–          3 linguri de gris;
–          Sare;
–          1 lingura de faina;
–          2 linguri de unt;
–          Smantana, dulceata, gem sau finetii pentru servire.
Se freaca branza de vaci, oualele, grisul,faina si sarea. Din aluatul obtinut se fac galuste mici, rotunde, usor turtite si cu o adancitura in mijloc in care vom pune mai tarziu umplutura. Se pune apa la fiert cu sare. Cand apa fierbe se pun papanasii si se lasa la fiert pana cand papanasii se ridica de suprafata apei. Se mai lasa la fiert inca 10 minute la foc foarte mic. Dupa ce sunt gara se lasa la uscat pe o hartie absorbanta. Intr-o tigaie se incinge untul si se prajesc putin, pana capata o culoare aurie. Se servesc cu smantana, dulceata sau finetii, dupa gust. Pofta buna!
Citeste mai departe

Hrenze – reteta din Maramures

Hrenze – reteta din Maramures
Ingrediente:
–          vreo 10 cartofi (cam 1 kg jumate);
–          3 ouă;
–          3-4 linguri de făină;
–          sare (cam jumătate de lingură) si piper;
–          pătrunjel tocat (opţional);
–          praf de copt 1 pliculet;
–          3 catei de usturoi;
–          Ulei.
Cartofii se curata si se dau prin razatoare cea mica sau se toaca cu robotul de bucatarie. Se pun restul ingredientelor si se amesteca foarte bine, pana ce se obtine o pasta, fara cocoloase. Intr-o cratita se incinge putin ulei, nu trebuie pus foarte mult pentru ca nu vrem ca hrenzele sa iasa foarte uleioase. Cand uleiul este incins se pune, cu ajutorul unui polonic, aluat in tigaie, ca niste gogosele de marimea palmei. Se scot si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie din hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc ca si aperitiv, cu branza sau rosii. Pofta buna!
Citeste mai departe

Sufleu de legume

Sufleu de legume
Ingrediente:
1 morcov
1 leg patrunjel
1 telina mica
o mina pastai de fasole verde
2 cartofi
6-7 buchetele de conopida
1 lingura faina
100 gr. unt
1 ceasca lapte
4 oua
100 gr. cascaval
sare ,piper
Legumele se fierb bine si se paseaza obtinandu-se un piure. Din lapte, faina si unt se prepara un sos alb care se amesteca cu piureul de legume. Peste compozitia astfel obtinuta se adauga 4 galbenusuri, cascavalul ras si albusurile batute spume. Se pune intr-un vas uns cu unt, deasupra cascaval ras si cateva bucatele de unt si se da la cuptor 20-30 min pana se rumeneste. Se serveste cald. Potfa buna!
Citeste mai departe

Patlican Musakka

Patlican Musakka
Ingrediente:
1 kg vinete
50 g ulei de masline
250 gr carne tocata
2 cepe mici
2 rosii
2 lingurite bulion
2 lingurite sare
1/4 lingurita piper
1/2 cana apa
patrunjel
Vinetele se curata, se taie in felii de aprox 1cm grosime si se prajesc in ulei pana prind o culoare maronie. In uleiul ramas se caleste ceapa, se adauga carnea si se lasa pe for circa 8 minute. Se adauga o rosie taiata marunt, bulion, sare si piper si se lasa 5 min pe foc acoperit. Se adauga apa si se mesteca bine. Intr-un vas se pune un strat de vinete si dupa ce compozitia din cratita a fiert se rastoarna peste vinete. Se lasa la cuptor 30 min si se presara cu patrunjel la sfarsit. Se serveste cald. Pofta buna!
Citeste mai departe

Baclava turceasca

Baclava turceasca
 2 pachete foi de placinta (adica in total 28 de foi)
230 g unt
300 g miez de nuca
2 linguri scortisoara
1 varf de cutit nucsoara
50 g zahar
pentru sirop:
300 ml apa plata
300 g zahar
5 linguri miere
1 jumatate de lamaie

Se pregateste siropul din apa si zaharul pus pe foc 20 min. Cand incepe sa se lege se adauga sucul de la o jumatate de lamaie si se mai lasa pe foc 5 min. Cand siropul se raceste se adauga mierea.
Umplutura se face din nucile tocate marunt si lasate cateva minute la cuptorul incins peste care se adauga scortisoara, nucsoara si 50g zahar.
Intr-o tava unsa cu unt se aseaza 10 foi, cate una pe rand, unsa cu unt topit. Se pune un strat de nuci, apoi inca 6 foi de placinta unse cu unt topit, inca un strat de nuci si inca 4 foi deasupra. In functie de marimea tavii se pot pune 2-3 straturi de nuci. Ultima foaie trebuie sa fie foarte bine unsa pentru a nu deveni crocanta.
Se pune tava in frigider pentru 40-50 minute, iar dupa se taie bucatele. Se adauga unt topit intre taieturi pentru fragezime. Se da la cuptorul incins 30 minute pana capata o nuanta aurie. Se scoate din cuptor fierbinte si sa adauga siropul facut la inceput. Se acopera ca un prosop, iar cand s-a racit se da la frigider. De preferat a se consuma a doua zi. Pofta buna!

Citeste mai departe