Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Baclava turceasca

 2 pachete foi de placinta (adica in total 28 de foi)
230 g unt
300 g miez de nuca
2 linguri scortisoara
1 varf de cutit nucsoara
50 g zahar
pentru sirop:
300 ml apa plata
300 g zahar
5 linguri miere
1 jumatate de lamaie

Se pregateste siropul din apa si zaharul pus pe foc 20 min. Cand incepe sa se lege se adauga sucul de la o jumatate de lamaie si se mai lasa pe foc 5 min. Cand siropul se raceste se adauga mierea.
Umplutura se face din nucile tocate marunt si lasate cateva minute la cuptorul incins peste care se adauga scortisoara, nucsoara si 50g zahar.
Intr-o tava unsa cu unt se aseaza 10 foi, cate una pe rand, unsa cu unt topit. Se pune un strat de nuci, apoi inca 6 foi de placinta unse cu unt topit, inca un strat de nuci si inca 4 foi deasupra. In functie de marimea tavii se pot pune 2-3 straturi de nuci. Ultima foaie trebuie sa fie foarte bine unsa pentru a nu deveni crocanta.
Se pune tava in frigider pentru 40-50 minute, iar dupa se taie bucatele. Se adauga unt topit intre taieturi pentru fragezime. Se da la cuptorul incins 30 minute pana capata o nuanta aurie. Se scoate din cuptor fierbinte si sa adauga siropul facut la inceput. Se acopera ca un prosop, iar cand s-a racit se da la frigider. De preferat a se consuma a doua zi. Pofta buna!


Author:

Facebook Comentariu