Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Chiftelute cu cartofi in sos de rosii

Chiftelute cu cartofi in sos de rosii

Ingrediente
Chiftelute cu cartofi in sos de rosii

150 ml sos de rosii in stil grecesc
500 gr cartofi (pentru salata sau piure)
150 ml supa de pui
Chiftele
250 gr carne tocata de vita/vitel
1 ou mic
25 gr orez
1 ceapa foarte mica (cca 30 gr)
2 catei usturoi mici
5 fire patrunjel
1/4 lingurita chimion (cumin) macinat
1 lingurita boia dulce
sare, piper negru
2 linguri faina
2-3 linguri ulei
Portii: 3

Preparare
Chiftelute cu cartofi in sos de rosii

  1. Pentru umplutura se fierbe orezul bine, sa fie moale. Se pune orezul cu ceapa si usturoiul intr-un robot si se mixeaza pana devine pasta. Daca nu aveti robot, dati ceapa pe razatoare, striviti usturoiul si striviti orezul cu o furculita. Adaugati pasta peste carnea tocata. Adaugati condimentele (chimion, boia, sare si piper dupa gust), patrunjelul tocat fin si oul. Amestecati pana la omogenizare. Amestecul se poate pastra la frigider pana e nevoie de el.
  2. Cu mainile umede se formeaza chiftelute lunguiete (vor iesi cam 12-14 chiftelute). Se trec chiftelultele prin faina si se scutura bine excesul.
  3. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajesc rapid chiftelutele pe ambele parti (doar cat sa se rumeneasca un pic, nu trebuie sa se faca de tot). In functie de carnea tocata pe care ati folosit-o, daca in tigaie chiftelutele au lasat prea multa grasime o puteti scoate, lasand doar 2 linguri.
  4. Se adauga printre chiftele cartofii curatati si taiati in 6 pe lungime.
  5. Se adauga sosul de rosii, supa de pui si 100 ml apa. Se aduce la fierbere.
  6. Se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 20-25 minute (pana cartofii sunt facuti).
  7. Se serveste cu orez si presarat cu patrunjel.
Citeste mai departe

Cartofi cu smantana la cuptor

Cartofi cu smantana la cuptor

Ingrediente
Cartofi cu smantana la cuptor

6 cartofi fainosi (aprox 1kg)
500 ml smantana dulce pentru gatit (grasa 32 %)
2 lingurite cu varf hrean preparat
1/8 lingurita nucsoara macinata
sare, piper negru
Portii: 4-5

Preparare
Cartofi cu smantana la cuptor

  1. Se pune smantana pe foc mic si se incalzeste pentru a se lichefia un pic (asa e mai usor de turnat peste cartofi). Se adauga hreanul, nucsoara si sare dupa gust. Gustati sa fie placut sarata, altfel smantana e destul de fada. Condimentarea e importanta aici.
    * daca in loc de hrean doriti sa folositi verdeturi sau usturoi: infierbantati smantana, adaugati-le in ea, acoperiti cu capac si lasati sa se infuzeze macar 10 minute; scoateti-le apoi din smantana si continuati cu pasii de mai jos
  2. Taiati cartofii felii subtiri ca pentru chipsuri (am folosit aceasta razatoare cu lama simpla, la cea mai mica pozitie).
  3. Intr-o tava termorezistenta (de 23 x 15 cm) turnati un strat subtire de smantana, doar cat sa acopere fundul.
  4. Incepeti sa puneti feliile de cartofi in straturi. Condimentati fiecare strat cu sare si piper. Cand ati pus jumatate din cartofi turnati jumatate din smanata (aveti grija sa luati si hrean, are tendinta sa se adune la fund).
  5. Continuati sa puneti straturi de cartofi condimentati pana ii terminati (sau pana se umple tava; trebuie sa va ramana sus spatiu macar de un deget, fiindca smantana se va umfla un pic la cuptor). Turnati restul de smantana peste cartofi. Scuturati un pic tava sa intre smantana printre straturi si sa se aseze in tava. Smantana trebuie sa fie suficienta cat sa acopere cartofii.
  6. Dati tava la cuptor, la 160C, timp de 1 ora si 20 minute. Dupa acest timp intepati cu cutitul in centru si daca intra usor, cartofii sunt gata. Smantana ar trebui sa fie usor rumena deasupra.
  7. Lasati sa stea 10 minute, apoi se poate felia. Sunt buni calzi, reci sau reincalziti (la foc mic, in cuptor).
Citeste mai departe