Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Gogosi fragede

Gogosi fragede
Ingrediente:
– 500 gr faina;
– 40 gr drojdie proaspata;
– 1 lingurita rom;
– coaja rasa de la o lamaie;
– 350 ml lapte;
– 2 plicuri zahar vanilinat;
– 120 gr unt;
– 1 lingura zahar;
– 1 praf sare;
– 5 galbenusuri;
– ulei de floarea-soarelui;
– zahar pudra pentru servire.

Faina se cerne, iar drojdia se freaca cu zaharul si cu putin lapte caldut. Se lasa la dospit.
Intre timp se bat galbenusurile cu sarea, apoi se adauga restul de lapte si romul.
Adaugam drojdia in faina, apoi incepem sa framantam.
Adaugam untul moale in faina, apoi coaja de lamaie, apoi galbenusurile si zaharul vanilinat. Framantam 10 minute, apoi lasam aluatul acoperit la dospit, intr-un loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul intr-o foaie de 2 cm grosime, apoi taiem cu un pahar gogosile.
Lasam gogosile sa creasca 30 de minute, apoi se prajesc in ulei incins.
Scoatem gogosile pe un prosop de hartie si servim cu zahar pudra.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Prajitura cu nuci

Prajitura cu nuci
Ingrediente:
Blatul:4 oua,100g zahar,500g faina,100g nuci macinate,100g margarina,100ml miere,1 lingura coaja rasa de lamaie,1 lingurita suc lamaie,1 lingurita esenta de vanilie,2 lingurite praf de copt.
Crema:500g smantana rece,100g zahar,1 lingura coaja rasa de lamaie,100g nuci macinate,1 lingurita esenta de vanilie
Cum am pregatit-o:pt a obtine blatul se amesteca bine toate ingredientelesi apoi compozitia obtinuta se coace intr-o tava rotunda(eu o coc in forma de tort)unsa si tapetata cu faina.Pentru a obtine crema,se amesteca energic ingredientele si se tin la frigider pana cand se raceste blatul.
Blatul este gata cand capata o culoare maronie.Cand se raceste blatul,se taie in jumatate si se aseaza pe un platou.Se pune jumatate din crema pe blat si se intinde cu un cutit.Deasupra se pune cealalta jumatate de blat si se unge cu restul de crema.Se garniseste cu nuca masinata.Se da la frigider pt 3 ore dupa care se poate taia si servi impreuna cu familia.
Pofta buna.
Citeste mai departe

Friptura de miel la tava

Friptura de miel la tava
Ingrediente:
Carne de miel- 2 kg
Slănină afumată – 200 g
Vin alb- 1 pahar
Supă din concentrat de legume- 1 ceaşcă
Lămâie– 1/2
Usturoi- 1 căpăţână
Ulei de floarea soarelui- 1 ceaşcă
Piper boabe
Cimbru
Delikat legume – după gust

Carnea se spala si se freaca cu zeama de lamaie, cimbru si usturoi maruntit.
Adaugi in vasul cu carne slanina feliata, ulei, supa, cateva boabe de piper si delikat.
Dam vasul la cuptor, la 200 de grade C.
Dupa o ora se adauga vinul si se mai lasa 20 de minute, la 180 de grade C.
Servesti friptura cu garnitura la alegere.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Sandwich cu salata de ou

Sandwich cu salata de ou
Ingrediente:
– 4 oua fierte;
– 5 fire patrunjel;
– 2 linguri maioneza;
– 3 fire ceapa verde;
– 1/4 lingurita curry pudra;
– 2 linguri iaurt;
– 6 felii de paine;
– sare si piper.

Ouale se taie bucati, apoi se amesteca cu patrunjelul si cu ceapa verde tocate fin.
Iaurtul se amesteca cu maioneza si cu curry, apoi se adauga peste oua.
Saram si piperam dupa gust amestecul de oua.
Fiecare sandwich va avea 3 felii de paine si 2 straturi de ou.
Din cantitatile de mai sus ies 2 sandwichuri.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Shaorma cu broccoli

Shaorma cu broccoli
Ingrediente:
– 250 gr cascaval;
– 2 catei usturoi;
– 300 gr broccoli;
– 500 gr piept de pui;
– 4 lipii;
– 60 gr iaurt;
– 60 gr maioneza;
– 2 linguri ulei de floarea soarelui;
– sare si piper.

Broccoli se oparesc in apa cu sare vreme de 10 minute, apoi se rupe in bucati mai mici.
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu iaurtul si cu maioneza.
Puiul se taie fasii subtiri care se prajesc in foarte putin ulei.
Ungem fiecare lipie cu sosul de usturoi si o umplem cu pui si borccoli.
Servim preparatul cald.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Snitele de soia cu sos de smantana

Snitele de soia cu sos de smantana
Ingrediente:
– 100 gr snitele de soia;
– 4 linguri pesmet;
– 50 gr faina;
– 200 gr smantana degresata;
– 1 lingurita zeama de lamaie;
– 1 lingurita cimbru;
– 50 gr unt;
– 200 ml lapte semidegresat;
– 1 galbenus de ou;
– 1 legatura patrunjel;
– sare si piper.

Snitelele de soia se pun la inmuiat, in apa calduta, pentru 3 ore.
Apoi se fierb 30 de minute, in apa cu sare si cimbru.
Dupa aceasta perioada se scot, se lasa putin la scurs, apoi se trec prin pesmet.
Asezi snitelele intr-o tava, pe care o dai la cuptor 15 minute, la 180 de grade C.
Se pregateste intre timp sosul: faina se dizolva in lapte, apoi se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa.
Se adauga untul, smantana, galbenusul, verdeata tocata marunt si zeama de lamaie.
Se servesc snitelele cu sosul rece.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Cannelloni cu curcan

Cannelloni cu curcan
Ingrediente:
– 1 pachet cannelloni;
– 50 gr ceapa galbena;
– 5 gr ghimbir;
– 5 foi busuioc proaspat;
– 1 lingura parmezan;
– 350 ml sos de rosii;
– 2 catei usturoi;
– 2 linguri vinars;
– 150 gr piept de curcan fara piele;
– sare si piper.
Carnea de curcan se taie cubulete mici si se prajeste impreuna cu ceapa, ustuoiul si ghimbirul maruntite, pentru aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam vinars, lasam sa se evapore, apoi punem si sosul de rosii si busuiocul tocat si mai lasam pe foc cateva minute.
Umplem fiecare cannelloni cu aceasta umplutura usor scursa, asezam cannelloni intr-o tava, turnam restul de sos deasupra si dam la cuptor, la 150 de grade C, pentru 35 de minute, pana cand observi ca pastele sunt gatite (trebuie sa fie usor de taiat).
Servim cu parmezan ras deasupra, cat inca sunt calde.
Pofta buna!
Citeste mai departe