Ingrediente:
– 500 gr faina;
– 40 gr drojdie proaspata;
– 1 lingurita rom;
– coaja rasa de la o lamaie;
– 350 ml lapte;
– 2 plicuri zahar vanilinat;
– 120 gr unt;
– 1 lingura zahar;
– 1 praf sare;
– 5 galbenusuri;
– ulei de floarea-soarelui;
– zahar pudra pentru servire.
Faina se cerne, iar drojdia se freaca cu zaharul si cu putin lapte caldut. Se lasa la dospit.
Intre timp se bat galbenusurile cu sarea, apoi se adauga restul de lapte si romul.
Adaugam drojdia in faina, apoi incepem sa framantam.
Adaugam untul moale in faina, apoi coaja de lamaie, apoi galbenusurile si zaharul vanilinat. Framantam 10 minute, apoi lasam aluatul acoperit la dospit, intr-un loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul intr-o foaie de 2 cm grosime, apoi taiem cu un pahar gogosile.
Lasam gogosile sa creasca 30 de minute, apoi se prajesc in ulei incins.
Scoatem gogosile pe un prosop de hartie si servim cu zahar pudra.
Pofta buna!