Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Friptura de porc la tigaie

Friptura de porc la tigaie
Ingrediente:

700 gr carne de porc
1 lingurita sare
putin piper alb
2 linguri de untura + 2 linguri separate
putina boia
1 ceapa mare
8 catei de usturoi

Mod de preparare:

1. Taie carnea in felii. Bate-le putin cu un ciocan de snitele.
2. Amesteca cele 2 linguri de untura topita cu boiaua dulce, sarea piperul si usturoiul dat pe razatoare. Pune carnea in bol, la marinat, acopera si baga in frigider pentru 4-5 ore.
3. Pune restul de untura intr-o tava incinsa.
4. Caleste usor ceapa tocata marunt.
5. Dupa ce s-a rumenit putin, pune feliile de carne in tigaie. Cand s-a rumenit pe o parte, intoarce carnea pe partea cealalta.
Serveste cu pilaf ori salata de legume.
Citeste mai departe

Langosi

Langosi
Ingrediente:

  • 700 g de faina alba
  • 1 cana cu apa calduta
  • 50 g de drojdie de bere
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit


Mod de preparare:

     Se dizolva drojdia cu putin zahar sau cu apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita la mijloc si se aseaza drojdia in ea. Se acopera cu putina faina si se lasa la crescut pana cand drojdia creste (maiaua). Se adauga in faina sare, un strop de ulei si apa calduta, se amesteca bine compozitia si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic. Se acopera aluatul pentru scovergi si se lasa la crescut intr-un loc calduros. 
     Dupa ce coca pentru scovergi a crescut, se ruleaza si se taie in bucati. Se modeleaza bile de aluat care se lasa la crescut pe blatul de lucru presarat cu faina. Dupa ce si-au marit volumul, bilele din aluat se intind cu vergeaua usor. Scovergile obtinute se mai lasa la crescut 10 minute pe blatul presarat cu faina. Se pune o tigaie cu ulei la incins, se scutura scovergile de surplusul de faina si se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti.
Citeste mai departe