Ingrediente:
– 1 ceapa galbena;
– 1/2 ceasca ulei de masline;
– 450 gr carne de miel cubulete;
– 2 catei usturoi;
– 2 linguri paprika;
– 1 praf chilli;
– 2 linguri supa de carne;
– 1/4 ceasca zeama de lamaie;
– 1 plic ienibahar, dupa gust;
– 1 ceasca iaurt;
– 1 conserva sos de rosii;
– 2 linguri apa;
– 2-3 felii de paine, taiata cubulete;
– sare si piper.
Se amesteca ceapa tocata marunt cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie si condimentele intr-un blender. Adaugam in acest bait carnea si lasam la rece 2 ore.
Jumatate din usturoi se amesteca cu iaurtul, o lingura zeama de lamaie, sare si piper si se da la frigider pana la servire.
Restul de usturoi se caleste in ulei incins. Adaugam sosul de rosii si apa si lasam la fiert 20 de minute, la foc mic. La sfarsit potrivim de sare si piper.
Painea cubulete se stropeste cu putin ulei, se sareaza si pipereaza, si se da la cuptor pana devine usor crocanta.
Carnea se pune pe frigarui si se gateste pe gratar.
Asezam pe platou un strat de paine, apoi carne si putin sos cald de rosii.
Servim cu sosul rece de iaurt.
Pofta buna!