Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Bulete de tofu

Bulete de tofu
Ingrediente:
– 300 gr branza tofu;
– 2 linguri pesmet;
– 1 ou;
– ulei;
– 150 gr smantana;
– 1 castravete mic;
– sare si piper.

Branza tofu se taie patratele mai mari, apoi se da prin ou si prin pesmet si se prajeste pe toate partile.
Intre timp se pregateste sosul: se amesteca smantana cu castravetele taiat si scurs bine, apoi sa sareaza si pipereaza dupa gust.
Dam sosul la rece pana cand sunt gata buletele.
Buletele se pot servi atat calde, cat si reci, alaturi de sosul racoritor.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Chiftelute din creier

Chiftelute din creier
Ingrediente:
  • 400g creier porc sau vita;
  • 100g cascaval;
  • 1 ceapa;
  • 3 oua;
  • 2 linguri faina;
  • 2 linguri pesmet;
  • 6 linguri ulei;
  • Miez de la o jumatate de franzela;
  • 1 cana cu lapte;
  • 1 legatura de marar;
  • Ienibahar;
  • Sare si piper.
Ceapa tocata se caleste in ulei incins. Cu ajutorul masinii de tocat maruntim bine ceapa calita impreuna cu miezul de paine inmuiat in lapte. Creierul se curata si se fierbe in apa cu sare si otet. Cand este fiert se scoate din oala si se zdrobeste cu furculita. Peste creier se pun acum ceapa cu paine, 1 ou, cascavalul ras, mararul tocat si restul condimentelor. Se obtine o compozitie din care trebuiesc modelate chiftelutele. Acestea se tavalesc prin faina, prin oua, prin pesmet si se prajesc in uleiul incins. Carnea fiind fiarta inainte nu trebuie sa le lasati foarte mult pe foc. Pofta buna!
Citeste mai departe

Iskender kebab

Iskender kebab
Ingrediente:
– 1 ceapa galbena;
– 1/2 ceasca ulei de masline;
– 450 gr carne de miel cubulete;
– 2 catei usturoi;
– 2 linguri paprika;
– 1 praf chilli;
– 2 linguri supa de carne;
– 1/4 ceasca zeama de lamaie;
– 1 plic ienibahar, dupa gust;
– 1 ceasca iaurt;
– 1 conserva sos de rosii;
– 2 linguri apa;
– 2-3 felii de paine, taiata cubulete;
– sare si piper.

Se amesteca ceapa tocata marunt cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie si condimentele intr-un blender. Adaugam in acest bait carnea si lasam la rece 2 ore.
Jumatate din usturoi se amesteca cu iaurtul, o lingura zeama de lamaie, sare si piper si se da la frigider pana la servire.
Restul de usturoi se caleste in ulei incins. Adaugam sosul de rosii si apa si lasam la fiert 20 de minute, la foc mic. La sfarsit potrivim de sare si piper.
Painea cubulete se stropeste cu putin ulei, se sareaza si pipereaza, si se da la cuptor pana devine usor crocanta.
Carnea se pune pe frigarui si se gateste pe gratar.
Asezam pe platou un strat de paine, apoi carne si putin sos cald de rosii.
Servim cu sosul rece de iaurt.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Cous Cous cu pulpe de pui

Cous Cous cu pulpe de pui
Ingrediente:
– 150 gr cous cous;
– 5 pulpe de pui;
– busuioc proaspat;
– 1 cana bere;
– 2 linguri mustar;
– sare si piper.

Mustarul se amesteca cu berea si se pune in aceasta compozitie puiul, pentru cel putin 30 de minute, la frigider.
Se pun apoi pulpele intr-o tava, alaturi de sosul in care au stat si se dau la cuptor, la 180 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra.
Intre timp se pregateste cous cous-ul: il punem la fiert in apa cu sare si lasam la fiert pana cand este gata.
Servim totul pe un platou, asezam intai cous cous-ul, apoi pulpele de pui si condimentam cu putin busuioc proaspat.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Varza alsaciana

Varza alsaciana
Ingrediente:
– 400 gr pulpa de porc;
– 400 gr carnati de porc;
– 2 morcovi;
– 1 kg varza acra;
– 1 foaie dafin;
– 2 linguri ulei;
– patrunjel pentru servit;
– 3 cepe;
– 2 linguri bulion;
– 500 ml vin alb sec;
– 2-3 cuisoare;
– 1 praf seminte de chimen;
– sare si piper.

Ceapa se taie marunt, iar morcovii se dau prin razatoare. Punem aceste legume la calit in uleiul incins, apoi adaugam carnea taiata cuburi si o lasam la calit pana isi schimba culoarea.
Adaugam varza taiata fideluta si lasam 10 minute pe foc.
Adaugam si vinul, dafinul, chimenul, cuisoarele si carnatii taiati. Lasam 30 de minute la fiert.
Adaugam bulionul amestecat cu putina apa si mai lasam inca 30 de minute la fiert. Saram si piperam dupa gust.
Servim varza cu patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Porc chinezesc si orez cu ou

Porc chinezesc si orez cu ou
Ingrediente: 500 gr carne de porc, 1-2 morcovi, o ceapa mare, un ardei gras verde, un ardei gras rosu sau portocaliu, 1 ceasca orez cu bob lung, 2-3 oua, un ardei iute, 1-2 fire de praz, 30 ml ulei de masline, 1/2 ceasca sos de soia, 25 ml sos de chili.
Carnea se taie fasii de 3-4 cm si se rumeneste in putin ulei, apoi se scoate pe o farfurie deoparte.
Ardeiul se taie fasii lungi, ardeiul iute rondele, morcovul la fel rondele, ceapa se toaca marunt, iar prazul rondele, inclusiv foile. Se calesc cateva minute in uleiul ramas de la carne, dupa care se adauga carnea din nou, sosul de soia si sosul chili. De preferat a se utiliza un wok. Nu se pune sare sau foarte putin, intrucat sosul de soia este sarat in general.
Legumele impreuna cu carnea nu se lasa pe foc mai mult de 5 minute.
Orezul se prepara asa: Se pune la fiert cu apa si sare (la o cana de orez, 2 cani de apa). Intre timp se bat 2 oua bine, cu sare si se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins, amestecand repede si continuu cu o furculita astfel incat sa se faca fasii mici; daca nu sunt faramitate bine, se mai piseaza cu furculita. Se adauga orezul fiert si se amesteca energic 2-3 minute.
Orezul cu ou se serveste impreuna cu carnea cu legume.
Citeste mai departe