Ingrediente
Omleta taraneasca la cuptor
4 oua50 gr bacon
1 ceapa mica (cca 50 gr)
1 cartof mediu (cca 200 gr)
2 fire patrunjel
1 fir mic tarhon (sau marar)
1 lingura ulei
sare, piper negru
Portii: 2
Preparare
Omleta taraneasca la cuptor
- Se taie baconul fasiute. Ceapa se taie in doua pe lungime si apoi felii subtiri. Separati feliile. Cartoful se curata si se taie cubulete mici de cca. 1 cm.
- Intr-o tigaie de 16 cm diametru, puneti baconul la foc mic pana-si lasa grasimea si incepe sa se rumeneasca. Nu-l lasati sa se faca crocant. Scoateti baconul din tigaie.
- Adaugati peste grasimea lasata de bacon inca 1 lingura ulei.
- Adaugati ceapa si cartofii si caliti totul la foc mediu spre mic pana cartofii sunt facuti si ceapa are un miros dulceag (cca 10 minute). Amestecati din cand in cand.
- Puneti baconul inapoi in tigaie, adaugand si verdeata tocata. Amestecati. Condimentati cu putin piper negru si putina sare.
- Bateti bine ouale cu 1 lingura de apa, putina sare si piper si tunati-le in tigaie. Amestecati scurt, doar cat sa se distribuie cartofii egal in tigaie. Lasati tigaia pe foc pana vedeti ca se incheaga pe margini (cam 1 minut).
- Transferati tigaia in cuptorul incins la 190C pentru 13 minute.
- Mutati omleta pe un fund de lemn si taiat-o in 8. Serviti-o calda cu o salata proaspata.