Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Omleta taraneasca la cuptor

Omleta taraneasca la cuptor

Ingrediente
Omleta taraneasca la cuptor

4 oua
50 gr bacon
1 ceapa mica (cca 50 gr)
1 cartof mediu (cca 200 gr)
2 fire patrunjel
1 fir mic tarhon (sau marar)
1 lingura ulei
sare, piper negru
Portii: 2

Preparare
Omleta taraneasca la cuptor

  1. Se taie baconul fasiute. Ceapa se taie in doua pe lungime si apoi felii subtiri. Separati feliile. Cartoful se curata si se taie cubulete mici de cca. 1 cm.
  2. Intr-o tigaie de 16 cm diametru, puneti baconul la foc mic pana-si lasa grasimea si incepe sa se rumeneasca. Nu-l lasati sa se faca crocant. Scoateti baconul din tigaie.
  3. Adaugati peste grasimea lasata de bacon inca 1 lingura ulei.
  4. Adaugati ceapa si cartofii si caliti totul la foc mediu spre mic pana cartofii sunt facuti si ceapa are un miros dulceag (cca 10 minute). Amestecati din cand in cand.
  5. Puneti baconul inapoi in tigaie, adaugand si verdeata tocata. Amestecati. Condimentati cu putin piper negru si putina sare.
  6. Bateti bine ouale cu 1 lingura de apa, putina sare si piper si tunati-le in tigaie. Amestecati scurt, doar cat sa se distribuie cartofii egal in tigaie. Lasati tigaia pe foc pana vedeti ca se incheaga pe margini (cam 1 minut).
  7. Transferati tigaia in cuptorul incins la 190C pentru 13 minute.
  8. Mutati omleta pe un fund de lemn si taiat-o in 8. Serviti-o calda cu o salata proaspata.
Citeste mai departe

Fasole verde cu rosii

Fasole verde cu rosii

Ingrediente
Fasole verde cu rosii

500 gr fasole verde
1 ceapa mare
2 catei mari de usturoi
2 lingurite pasta de rosii
400 gr rosii (coapte; 3 rosii medii)
1 fir de busuioc + 5 frunze de busuioc
1 lingurita zahar
1 lingurita otet (de vin rosu sau alb)
4 linguri ulei de masline
sare, piper, chili
Portii: 3

Preparare
Fasole verde cu rosii

  1. Fasolea verde se curata de capete si se spala. Se iau manunchiuri, se aliniaza pe masa de lucru si se taie segmente.
    Rosiile se cresteaza in X si se oparesc 15 secunde, apoi se curata de coaja. Se taie rondele.
  2. In 2 linguri de ulei se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie (intre 5 si 10 minute). Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 30 de secunde. Se adauga pasta de rosii, sare si piper negru si se caleste inca 1 minut.
  3. Se adauga fasolea verde si se amesteca cu ceapa. Printre fasole se infige firul de busuioc.
  4. Deasupra se aseaza feliile de rosii, se presara cu putina sare, piper si chili. Se toarna restul de ulei. Pe marginea cratiteti se toarna apa cat sa ajunga la jumatatea fasolei (am pus 150 ml).
  5. Se aduce continutul cratiteti la fierbere, se pune capacul si se da focul la mediu spre mic. Se fierbe asa inabusit timp de 15 minute. Dupa acest timp se adauga zaharul si otetul si se amesteca. Rosiile care intre timp s-au inmuiat se vor rupe bucatele, si se vor amesteca cu fasolea.
  6. Puneti iar capacul si lasati sa mai fiarba 15-20 minute (pana fasolea e facuta).
  7. Luati capacul, adaugati frunzele de busuioc tocate si mai fierbeti pana sosul scade si vedeti pe margine ca uleiul se aduna deasupra sosului (cam 5 minute). Dregeti de sare.
  8. Se serveste calda sau la temperatura camerei cu paine proaspata taraneasca.
Citeste mai departe

Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor

Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor

Ingrediente
Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor

Cartofi cu ardei la cuptor
1 kg cartofi noi
1 ardei gras rosu (sau kapia)
1/4 legatura patrunjel
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
150 ml supa de pui (sau apa)
100 ml sos de rosii in stil grecesc
sare, piper negru
Chiftele
300 gr carne tocata de vita
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita chili
1/4 lingurita chimion (cumin)
1 lingurita boia dulce
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita menta uscata (sfaramata)
2 linguri ulei
1 ceapa medie (50 gr)
1 felie paine alba (50 gr)
lapte
1 rosie
Portii: 4

Preparare
Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor

  1. Pentru chiftele se pune painea la inmuiat in lapte. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei pana devine foarte moale. Se adauga ceapa peste carnea tocata impreuna cu toate condimentele si painea (scoasa din lapte dar nu o scurgeti foarte tare). Se amesteca pana la omogenizare. Se face o chifteluta mica din acest amestec si se prajeste in tigaia in care ati calit ceapa. Gustati chifteluta prajita si vedeti daca condimentarea e buna (mai ales la sare).
  2. Impartiti amestecul de carne in 4 bucati egale si dati-le forma aplatizata (ca la hamburgeri) pentru a se coace uniform. Puneti chiftelele la frigider pana aveti nevoie de ele. Pot fi formate cu cateva ore inainte.
  3. Curatati de coaja si taiati catofii noi rondele. Taiati ardeiul cubulete. Tocati patrunjelul si ceapa marunt. Usturoiul se taie felii.
  4. Amestecati toate cele de mai sus intr-un bol larg. Condimentati cu sare si piper negru si turnati uleiul si sosul d rosii. Amestecati bine. Puneti legumele intr-o tava termorezistenta incapatoare.
  5. Turnati supa incet, pe marginea tavii, ca sa nu spele legumele de condimente.
  6. Dati tava la 200C pentru 20 minute.
  7. Asezati chiftelele deasupra si puneti cate o felie de rosie pe fiecare chiftea.
  8. Coaceti inca 20 minute.
  9. Serviti cald.
Citeste mai departe