Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Pui Marinat cu Tandoori

Pui Marinat cu Tandoori
Ingrediente
1 ceapa taiata mai mare
1 lgta garam masala
½  lgta turmeric
¼  lgta sare de mare fina
1 lgta paprika dulce
un praf de cayenne
1 lg zeama de lamaie proaspat stoarsa
2 lg ulei de masline
1 catel de usturoi
10 g ghimbir curatat
un praf de sofran
puple de pui

Intr-un blender,  puneti toate ingredientele in afara de pui si mixati pana obtineti o crema fina. Intepati de cateva ori bucatile de pui cu o furculita, apoi puneti-le intr-o punga. Puneti si pasta din blender, sigilati punga apoi masati usor bucatile de pui astfel incat sa se unga bine.
Puneti la rece pentru 3-4 ore.
Dupa ce ati incalzit cuptorul la aprox 180 de grade Celsius, intindeti o foaie de aluminiu alimentar intr-o tava pe care o ungeti cu putin ulei de masline.
Apoi asezati puiul in tava si bagat-l la cuptor pentru 25 de minute.
Lasati putin sa se raceasca si serviti!
Pofta buna!
Citeste mai departe

Pui in stil indian

Pui in stil indian
Ingrediente:
–          800 gr rosii coapte;
–          500 gr pui (piept sau pulpe dezosate);
–          2 lingurite pasta de ghimbir si usturoi;
–          1 baton scortisoara;
–          3 pastai cardamom verde;
–          2 cuisoare;
–          2 foi dafin;
–          1 lingurita zahar;
–          50 ml smantana de gatit;
–          70 gr caju;
–          50 gr unt;
–          ½ lingurita chilli;
–          ¼ lingurita chimion;
–          4 linguri ulei.
Marinata:
–          1 lingura cu varf de pasta de ghimbir si usturoi;
–          2 linguri iaurt;
–          1 lingura ulei;
–          ½ lingura chilli;
–          Sare.
Puiul se taie cubulete, apoi se maseaza cu pasta de ghimbir si sare. Facem marinata din iaurt amestecat cu ulei, chilli si punem peste pui. Se lasa puiul la marinat 2 ore intr-un vas acoperit cu staniol, in frigider. Rosiile se dau prin blender pentru a se obtine o pasta. La fel facem si cu alunele caju.
Scoatem puiul din frigider, se pun bucatelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se dau la cuptor pentru 10-15 minute, pana se rumenesc. Se ia o tigaie mare si se incinge uleiul, adaugam scortisoara, cuisoare, dafin, cardamom, pasta de ghimbir si prajim 1 minut.  Adaugam piureul de rosii, 100 ml apa si putina sare. Lasam la fiert 15 minute la foc mediu, pana cand sosul scade destul de mult. Oprim focul si strecuram sosul.
Se mixeaza sosul foarte bine cu blenderul, se adauga zaharul, alunele caju si untul si se mai pune pe foc pana se topeste zaharul. Se adauga acum smantana, chilli, chimionul si bucatelele de pui. Se mai lasa 5 minute pe foc. Se serveste cu smantana pe deasupra, coriandru verde sau patrunjel. Pofta buna!
Citeste mai departe

Snitel vienez

Snitel vienez
Ingrediente:
– 400 gr cotlet de vitel portionat in 4 bucati;
– 1 lingura lapte;
– faina;
– sare;
– 2 oua;
– 4 linguri unt;
– pesmet;
– ulei.
Se bate fiecare cotlet cu ciocanul pana devine foarte subtire, apoi se sareaza. Ouale se bat cu laptele si putina sare, iar faina si pesmetul se pun in farurii separate, mai intinse. Se pune ulei in tigaie doar cat sa acopere fundul si se incinge bine.
Cotletul se trece intai prin faina, apoi prin ou, iar la final prin pesmet. Se scutura de exces si se pune la prajit. Dupa 2 minute se pune 1 lingura de unt in tigaie si se amesteca in tigaie astfel incat untul sa se topeasca si sa se amestece cu uleiul. Se mai lasa snitelul cateva secunde, apoi se intoarce si pe cealalta parte. Cand este gata (nu mai mult de 3 minute pe fiecare parte, daca a fost subtire) se scoate pe un servetel de hartie sa absoarba excesul de ulei. 
Fiecare snitel se prajeste in ulei nou, asadar va trebui sa schimbi uleiul de mai multe ori.  Se serveste alaturi de garnitura de legume ori cartofi. Pofta buna!
Citeste mai departe