Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Friptura de pui

Friptura de pui

Ingrediente
Friptura de pui (pui stifado)

1 pui taiat bucati (sau 10 pulpe pui)
sare, piper
5 linguri ulei masline
7 catei usturoi
3-4 foi dafin
patrunjel tocat
6 linguri apa
1/2 cana bulion (sau 3 lingurite pasta de rosii dizolvata in apa)
1 ceapa mica (sau arpagic)
unt
orez fiert pentru garnitura

Preparare
Friptura de pui (pui stifado)

  1. Puiul bucati se prajeste in uleiul de masline cu sare, piper si usturoiul pisat.
  2. Cand e rumen puiul se rastoarna totul intr-o tava, adaugam foile de dafin, presaram patrunjelul si bulionul amestecat cu apa.
  3. Ceapa taiata marunt (sau arpagicul intreg, doar curatat) se prajeste in unt si se toarna in tava peste pui.
    * daca va grabiti puteti adauga in tava doar ceapa tocata, fara sa o mai prajiti in unt, am incercat si asa si iese bine
  4. Se acopera perfect tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor la 200C cam o ora.
  5. Bucatile de pui se servesc langa orez fiert doar cu sare peste care turnam sosul din tava, care e delicios.
Citeste mai departe

Pui pe sticla (doza de bere) cu ierburi aromate

Pui pe sticla (doza de bere) cu ierburi aromate

Ingrediente
Pui pe sticla (doza de bere) cu ierburi aromate

1 pui intreg pentru grill
cateva crengute rozmarin
cateva fire cimbru
2 fire patrunjel
2 foi dafin
1 doza bere
sare, piper, boia, turmenic
putin ulei

Preparare
Pui pe sticla (doza de bere) cu ierburi aromate

  1. Doza de bere o taiati la capat cu desfacatorul de conserve. Goliti-o pe jumatate. Introduceti in bere rozmarin, cimbru, patrunjel si foile de dafin.
  2. Faceti un amestec de condimente din sare, piper, multa boia si putin turmenic. Puteti folosi si condimente gata preparate, cumparate... voi alegeti. Ungeti tot puiul cu putin ulei si apoi cu condimente inclusiv in interior si sub pielea de pe piept. Sub pielea de pe piept introduceti si cateva fire de cimbru si rozmarin.
  3. Puneti puiul pe doza de bere ca in poza de mai jos, va sta in echilibru fara probleme.
  4. In tava cuptorului puneti un strat de sare (sa absoarba grasimea care curge de pe pui si sa nu se arda) sau puneti pur si simplu hartie de copt. Asezati doza cu puiul pe ea si introduceti la cuptor (mie mi-a intrat pe nivelul cel mai de jos) la 180C in prima jumatate de ora si apoi la 200C pentru inca 1 ora (timpul depinde si de marimea puiului, al meu avea 1.3 kg). Puiul e facut cand il intepati cu furculita si curge doar suc clar.
  5. Il serviti cu ce garnitura doriti sau ca noi doar cu un pahar de vin.
Citeste mai departe

Piept de pui la tigaie

Piept de pui la tigaie

Ingrediente
Piept de pui la tigaie

1 piept de pui (sau 2 pulpe dezosate)
1 lingura ulei
1 lingura unt clarifiat
Condiment
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru macinat
2 lingurite boia dulce
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita fulgi ceapa
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita chili
Portii: 2

Preparare
Piept de pui la tigaie

  1. Se mixeaza ingredientele pentru condiment, in masina de cafea, pana devine pulbere. Va iesi mai mult condiment decat aveti nevoie la 1 piept de pui, dar restul se poate pastra intr-un borcanel inchis.
  2. Se separa cei doi lobi ai pieptului de pui, se spala si se usca cu servetele de bucatarie. Se bat usor la capatul mai gros, sa fie cat de cat de aceesi grosime.
  3. Se condimenteaza bine pieptul pe ambele parti, cu condimentul preparat. Se apasa cu mana sa se lipeasca condimentul.
  4. Intr-o tigaie larga se incing bine 1 lingura ulei si 1 lingura unt clarifiat.
  5. Se aseaza pieptul in tigaie (cu pielea in jos daca are piele sau cu partea unde a fost pielea daca nu are). Deasupra lor se aseaza o caramida invelita in folie de aluminiu. Se prajeste 7 minute pe prima parte, pana prinde o culoare rumena inchisa.
  6. Se ridica caramida, se intoarce pieptul si apoi se prajeste inca 7 minute pe partea a doua, tot cu caramida deasupra.
  7. La final se indeparteaza caramida si deasupra se presara putin patrunjel verde tocat.
Citeste mai departe