Ingrediente
Friptura de pui (pui stifado)
1 pui taiat bucati (sau 10 pulpe pui)sare, piper
5 linguri ulei masline
7 catei usturoi
3-4 foi dafin
patrunjel tocat
6 linguri apa
1/2 cana bulion (sau 3 lingurite pasta de rosii dizolvata in apa)
1 ceapa mica (sau arpagic)
unt
orez fiert pentru garnitura
Preparare
Friptura de pui (pui stifado)
- Puiul bucati se prajeste in uleiul de masline cu sare, piper si usturoiul pisat.
- Cand e rumen puiul se rastoarna totul intr-o tava, adaugam foile de dafin, presaram patrunjelul si bulionul amestecat cu apa.
- Ceapa taiata marunt (sau arpagicul intreg, doar curatat) se prajeste in unt si se toarna in tava peste pui.
* daca va grabiti puteti adauga in tava doar ceapa tocata, fara sa o mai prajiti in unt, am incercat si asa si iese bine - Se acopera perfect tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor la 200C cam o ora.
- Bucatile de pui se servesc langa orez fiert doar cu sare peste care turnam sosul din tava, care e delicios.