Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor
Pentru a pregati chiftelute vom avea nevoie de :
•5 oua de prepelita
•1 legatura patrunjel
•Curcuma
•1 ceapa mica ras
•1 lingura unt
•Piper – sare- boia de ardei –
•500g carne de vita tocata
•Ulei de masline
Voi pune carnea intr-un bol ,peste carne voi pune ceapa,patrunjel,sare,piper,boia de ardei,si curcuma
Apoi voi amesteca toate aceste ingrediente foarte bine.
Acum voi lua o tava de copt pe care am pus nste bucati de unt apoi voi face chiftelute din amestecul pe care l-am facut inainte.
dar inainte sa le pun in tava voi face o gaura mica in milocul chiftelutelor.
Apoi le voi pune in tava de copt.
Voi repeta aceasta procedura cu toata carnea care a ramas.
Am terminat toata carnea ,acum voi separa albusul de galbenus si voi pune doar galbenusuri in gaurile le care am facut in mijlocul chiftelutelor.
Dupa ce termin voi pune tava la cuptor pentru 30 de minute.
Asta a fost reteta mea de astazi sper sa o incercati si voua pentru ca este o reteta foarte usoara si gustoasa.
pofta buna.
Citeste mai departe

Bogracs unguresc

Bogracs unguresc
Ingrediente:
1 kg carne vita
1 kg carne porc (piept, coada)
6 bucati ceapa
6 bucati rosii
2 ardei iuti (optional)
1 kg legume (morcovi, patrunjel, telina)
1.5 kg cartofi
2 bucati ardei gras
sare
delikat
boia
chimen macinat
1 tub pasta de gulas
o lingura untura

Pentru galuste:
2 oua
1 lingura rasa untura (sau 1 lingura unt )
faina
sare
apa

Portionam intai carnea.  Ceapa o curatam si o taiem marunt.  Legumele se curata si se taie felii. Rosiile le oparim in apa fierbinte si indepartam pielita, apoi le taiem felii sau cubulete.  Cartofii se curata si se tau cubulete.
Punem in ceaun circa 6 linguri mari de untura si pe untura incinsa calim ceapa taiata si ardeii taiati marunt. Adaugam intai carnea de vita, condimentam cu sare, piper, delikat si adaugam si rosiile taiate.  Amestecam si lasam sa dea cateva clocote impreuna, dupa care punem atata apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba.
Cand carnea e fiarta pe jumate (daca mai e nevoie mai adaugati cate un pic de apa) si apa a scazut adaugam si carnea de porc portionata.  Lasam sa se caleasca impreuna cateva minute apoi adaugam legumele feliate.
Le calim impreuna cu carnea dupa care adaugam pasta de gulas, 1 lingura boia, 1 lingurita de chimen macinat.
Amestecam bine toate aceste ingrediente cu carnea si adaugam apa cat sa acopere cu 2 palme carnea.
Lasam sa fiarba mai departe si adaugam ardeii iuti feliati. Gustam si daca mai e nevoie condimentam cu sare sau delikat. In momentul in care carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete.
In timpul cat cartofii fierb pregatim galuscutele pentru bogracs in felul urmator.  Intr-un vas punem 2 oua,  1/2 lingurita sare,  7-8 linguri faina si le amestecam.  Adaugam 1 lingura rasa de untura cu care amestecam bine si punem atata apa cat sa obtinem un aluat nu prea gros dar nici prea subtire care sa curga prea tare.
Cu aparatul de rupt galuste( sau cu o lingura) le rupem direct in ceaun cand cartofii sunt fierti si lasam sa fiarba cateva clocote.
Se serveste fierbinte!
Pofta buna!
Citeste mai departe

Aripioare caramelizate

Aripioare caramelizate
Ingrediente:
– 1 kg aripioare pui;
– 100 ml bere;
– 2 linguri otet balsamic;
– putin ghimbir;
– 2 portocale;
– 4 linguri miere;
– 2 catei usturoi;
– condimente pentru pui;
– 1-2 linguri ulei.
– sare si piper.
Aripioarele se condimenteaza cu condimentele pentru pui apoi se prajesc cateva minute in tigaie cu foarte putin ulei. Amestecam mierea cu otetul balsamic, berea, cateii de usturoi pisati, ghimbirul, sucul de portocale, sare si piper.
Punem acest sos in tigaie alaturi de aripioare si lasam pana se caramelizeaza sosul din tigaie. Se servesc imediat, alaturi de o garnitura. Pofta buna!
Citeste mai departe

Pui oriental „Ras el hanout”

Pui oriental „Ras el hanout”
Ingrediente:
pulpe de pui;
coriandru;
curcuma;
chimen;
piper negru;
fenicul;
cardamon;
nucsoara;
scortisoara;
galangal;
ghimbir;
cuisoare;
muguri de trandafir de Damasc;
fructe de frasin;
pudra de cantharide;
fructe de belladona;
piper gri;
piperul calugarilor;
sare;
ulei de masline.
Spalati bine bucatile de pui, fierbeti-le 10 minute, scurgeti-le si puneti-le intr-o tava unsa cu ulei de masline. Presarati sare peste ele. Amestecati bine bucatile de pui ca sa se distribuie uniform sarea, iar uleiul sa le acopere pana la jumatate.
Presarati „ras el hanout”  peste bucatile de pui. Daca doriti mai iute, presarati si boia iute si piper negru. „Ras el hanout” este mixul obitinut din toate condimentele de mai sus.
Bagati tava la cuptor la 180 de grade, timp de o jumatate de ora.
Sunt gata cand sunt rumenite frumos.Pueti sa le azonati cu patrujel!  Aroma este senzuala, trebuiesc incercate!
Pofta buna!
Citeste mai departe

Aripioare de pui cu miere

Aripioare de pui cu miere
Ingrediente:
–          1 kg de aripioare pui;
–          100 gr miere;
–          Busuioc;
–          Chili;
–          Ghimbir.
Se amesteca busuiocul cu chili si ghimbir si se dau aripioarele prin acest amestec. Se lasa 30 de minute la rece sa patrunda condimentele bine. Se incinge gratarul bine, se ung aripioarele cu miere si se pun pe gratar.  Se servesc cu o garnitura usoara. Pofta buna!
Citeste mai departe

Coaste de porc picante

Coaste de porc picante
Ingrediente:
– 1 kg coaste de porc;
– 1 lingura piper rosu;
– 1 ceapa;
– 2 linguri pasta de tomate;
– 2 linguri miere;
– 2 lingurite praf de usturoi;
– 1 lingura piper negru;
– 3 linguri ulei;
– 200 ml apa;
– 50 ml otet;
– 1 lingurita sare;
– 2 lingurite boia iute.

Costele le presaram cu sare, piper si boia.
Se pregateste sosul: ceapa tocata marunt se caleste, apoi se adauga pasta de tomate, otetul, mierea, si restul ingredientelor. Lasam la fiert cateva minute.
Ungem coastele cu acest sos, apoi le punem pe gratar.
Pofta buna!
Citeste mai departe