Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Bogracs unguresc

Ingrediente:
1 kg carne vita
1 kg carne porc (piept, coada)
6 bucati ceapa
6 bucati rosii
2 ardei iuti (optional)
1 kg legume (morcovi, patrunjel, telina)
1.5 kg cartofi
2 bucati ardei gras
sare
delikat
boia
chimen macinat
1 tub pasta de gulas
o lingura untura

Pentru galuste:
2 oua
1 lingura rasa untura (sau 1 lingura unt )
faina
sare
apa

Portionam intai carnea.  Ceapa o curatam si o taiem marunt.  Legumele se curata si se taie felii. Rosiile le oparim in apa fierbinte si indepartam pielita, apoi le taiem felii sau cubulete.  Cartofii se curata si se tau cubulete.
Punem in ceaun circa 6 linguri mari de untura si pe untura incinsa calim ceapa taiata si ardeii taiati marunt. Adaugam intai carnea de vita, condimentam cu sare, piper, delikat si adaugam si rosiile taiate.  Amestecam si lasam sa dea cateva clocote impreuna, dupa care punem atata apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba.
Cand carnea e fiarta pe jumate (daca mai e nevoie mai adaugati cate un pic de apa) si apa a scazut adaugam si carnea de porc portionata.  Lasam sa se caleasca impreuna cateva minute apoi adaugam legumele feliate.
Le calim impreuna cu carnea dupa care adaugam pasta de gulas, 1 lingura boia, 1 lingurita de chimen macinat.
Amestecam bine toate aceste ingrediente cu carnea si adaugam apa cat sa acopere cu 2 palme carnea.
Lasam sa fiarba mai departe si adaugam ardeii iuti feliati. Gustam si daca mai e nevoie condimentam cu sare sau delikat. In momentul in care carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete.
In timpul cat cartofii fierb pregatim galuscutele pentru bogracs in felul urmator.  Intr-un vas punem 2 oua,  1/2 lingurita sare,  7-8 linguri faina si le amestecam.  Adaugam 1 lingura rasa de untura cu care amestecam bine si punem atata apa cat sa obtinem un aluat nu prea gros dar nici prea subtire care sa curga prea tare.
Cu aparatul de rupt galuste( sau cu o lingura) le rupem direct in ceaun cand cartofii sunt fierti si lasam sa fiarba cateva clocote.
Se serveste fierbinte!
Pofta buna!

Author:

Facebook Comentariu