Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Saganaki

Saganaki

Ingrediente
Saganaki

branza kefalograviera
faina
oregano si lamaie pentru servit

Preparare
Saganaki

  1. Taiati branza in felii groase de 1 cm. Treceti feliile prin faina pe toate partile si apoi scuturati excesul de faina.
  2. Incingeti intr-o tigaie antiaderenta putin ulei, doar cat sa se unga usor (ca la omleta).
  3. Prajiti bucatile de branza pe ambele parti pana se rumenesc usor.
  4. Scoateti branza pe servetele de bucatarie, sa se absoarba de grasime.
  5. Serviti imediat bucatile fierbinti de branza presarate cu oregano si stropite cu suc de lamaie. Alaturi puteti pregati o salata greceasca (fara feta).
Citeste mai departe

Rulouri de carne mozaic

Rulouri de carne mozaic

Ingrediente
Rulouri de carne mozaic

7 felii cotlet de porc (de 1/2 cm grosime; puteti folosi si piept de pui sau curcan)
2 morcovi
6 oua
cascaval (aprox 80 gr)
2 castraveti murati
faina alba
pesmet
sare, piper

Preparare
Rulouri de carne mozaic

  1. 4 oua se fierb tari, apoi se curata si se taie in patru. Morcovul se fierbe si se taie felii de 1/2 cm grosime. Cascavalul se taie felii de 1/2 cm grosime. Castravetii se taie felii pe lungime.
  2. Se bat feliile de cotlet cu ciocanul de carne pana sunt subtiri ca pentru snitele. Le condimentati cu sare si piper negru.
  3. Se aseaza pe fiecare felie felii de castravete, morcovi, cascaval si oua, asfel incat sa acopere felia pe latime (vezi poza 4). Rulati carnea in jurul umpluturii.
  4. Puneti separat, in cate o farfurie adanca: faina, 2 oua batute cu sare si piper si pesmet.
  5. Treceti fiecare rulou prin faina, apoi prin ou batut si la final prin pesmet.
  6. Incingeti bine intr-o tigaie larga ulei de 2 cm. Cand uleiul e incins dati focul la mai mic.
  7. Prajiti rulourile in ulei, pana se rumenesc pe toata suprafata.
  8. Scoateti rulourile pe servetele absorbante.
  9. Sunt bune caldute sau reci. Reci se feliaza foarte usor si arata bine pe platoul cu aperitive.
Citeste mai departe

Paste cu sos de rosii, bacon si ciuperci

Paste cu sos de rosii, bacon si ciuperci

Ingrediente
Paste cu sos de rosii, bacon si ciuperci

200 gr paste scurte
100 gr bacon (am folosit pancetta afumata)
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
200 ml passata
100 ml vin rosu sec
150 ml supa de pui
1/2 punga mix de ciuperci congelate (punga de 450 gr; punga mea contine pleurotus, champignon, shiitake, hribi si ghebe)
1 fir cimbru (sau 1/4 lingurita cimbru uscat; sau ierburi provence)
cateva fire de patrunjel
1 lingura unt
sare, piper negru, chili
Portii: 2

Preparare
Paste cu sos de rosii, bacon si ciuperci

  1. Se pun ciupercile intr-o tigaie mai mica si se decongeleaza la foc mediu, pana ciupercile sunt moi si si-au lasat sucul. Se colecteaza sucul intr-o cana, presand cat mai bine ciupercile sa iasa tot lichidul din ele.
  2. In alta tigaie mai larga si cu pereti inalti se pune baconul taiat cubulete sau fasiute. Se prajeste la foc mic pana-si lasa grasimea. Cand e destula grasime in tigaie adaugati ceapa tocata marunt si caliti-o tot la foc mic pana se inmoaie foarte bine. In acest timp baconul se va rumeni putin. Adaugati 1 catel de usturoi strivit si mai caliti 30 de secunde.
  3. Adaugati passata si sucul colectat de pe ciuperci. Condimentati cu piper macinat, putin chili daca doriti si frunzele de cimbru. Aduceti la fierbere. Fierbeti cu capac la foc mediu spre mic timp de 10 minute.
  4. In acest timp puneti vinul intr-o craticioara si lasati-l sa dea cateva clocote (1 minut, sa se evapore alcoolul).
  5. Adaugati vinul fierbinte si supa de pui in sos si aduceti iar la fierbere. Fierbeti in continuare cu capac 15 minute. Dupa aceea ridicati capacul si daca sosul inca e un pic prea lichid lasati-l sa mai fiarba 5 minute fara capac. Gustati sosul de sare si adaugati daca e necesar (de obicei baconul e sarat, de aceea nu am pus sare de la inceput).
  6. Stergeti cu un servetel tigaia folosita la pct. 1. Topiti in ea untul si prajiti ciupercile pana se rumenesc usor. Adaugati 1 catel de usturoi strivit si patrunjelul tocat fin si prajiti inca 1 minut.
  7. Turnati tot continutul tigaii cu ciuperci peste sosul de rosii. Amestecati si lasati pe foc inca 1 minut.
  8. Sosul astfel preparat se poate servi imediat sau se poate pastra pana e nevoie de el. Cand il folositi doar il reincalziti.
  9. Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti-le si adaugati-le peste sosul fierbinte. Amestecati bine si serviti imediat.
Citeste mai departe

Clatite de branza

Clatite de branza

Ingrediente
Clatite de branza

250 gr branza de vaca
3 linguri rase zahar pudra
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 lingura rom
1/4 lingurita praf de copt
1 priza sare
2 oua
50 gr faina alba
faina pentru modelat
putin ulei si unt pentru prajit
Bucati: 13

Preparare
Clatite de branza

  1. Se freaca bine branza cu zaharul si coaja de lamaie ca sa se sfarme cat mai mult bulgarasii, mai ales daca branza e mai uscata. Gustati acum branza si daca vreti clatitele mai dulci puteti sa adaugati zahar in plus.
  2. Se adauga praful de copt, romul si sarea si se amesteca. Se adauga ouale si se amesteca ca sa obtineti un aluat cremos.
  3. Se incorporeaza faina (daca branza a fost foarte uscata poate nu veti avea nevoie de toata cantitatea, asa ca recomand sa adaugati jumatate, amestecati si verificati consistenta aluatului; trebuie sa fie moale dar nu cat sa se autoniveleze in vas; vezi poza 1).
  4. Se pune mai multa faina intr-un bol larg.
  5. Se incinge bine o tigaie antiaderenta. Se da focul la mediu spre mic. Se picura doar putin ulei ca sa se unga fundul tigaii.
  6. Se ia cate o lingura de aluat. Se pune in bolul cu faina, il ajutati cu degetul sa cada de  pe lingura. Acoperiti movilita cu faina. Luati aluatul in mana, bagand mana dedesubt. Presati intre palme sa formati o turita mai subtire (se va umfla la copt). Scuturati excesul de faina, mutand turtita dintr-o palma in alta.
  7. Direct din palma dati drumul clatitei in tigaie. Repetati pana umpleti tigaia, fara a le inghesui.
  8. Coaceti fiecare clatita cate 2 minute / parte (sau pana se rumenesc placut). Dupa ce s-au copt si pe a doua parte, luati 1/2 lingurita unt si puneti-l in mijlocul tigaii. Scuturati tigaia cu miscari fata spate sa ajunga untul topit pe toate clatitele. Lasati inca cateva secunde si apoi puteti scoate clatitele din tigaie cu prima fata coapta in sus (arata mai frumos).
    * la fiecare tura de clatite stergeti tigaia cu un servetel (altfel untul se va arde in scurt timp) si picurati ulei proaspat.
    ** sau daca nu vreti sa va complicati cu untul in tigaie si stersul ei dupa fiecare tura, puteti infinge un cub mai mare de unt pe o furculita si cu el treceti peste clatite imediat ce le-ati scos din tigaie
  9. Pastrati clatitele coapte acoperite cu capac sau folie de aluminiu. Serviti clatitele calde pudrate cu zahar, cu smantana si dulceata/sos de fructe.
Citeste mai departe