Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Tobă de porc

Tobă de porc

Ingrediente:

  • 1 cap de porc (fălcile, urechile şi limba)
  • 1 kg șorici de porc
  • 2 kg carne de porc cu grăsime
  • 800 grame ficat
  • 1/2 căpăţână de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingură mare de sare
  • 2 cepe
  • 1 lingură boabe de ienibahar
  • 1 lingură rasă piper boabe
  • 1 linguriţă rasă piper măcinat
  • 1 linguriţă coriandru măcinat
  • 1 stomac de porc bine spălat şi curăţat
  • sare

Preparare:

  1. Capul şi șoriciul se pârlesc bine.
  2. Alegeţi carnea.
  3. Spălaţi ficatul şi îndepărtaţi bila cu grijă să nu spargeţi fierea.
  4. Puneţi bucăţile de carne din cap la foc în apă rece cât să le acopere cu 2 palme. Fierbeţi la foc mic, spumind des, timp de aproximativ 60 de minute.
  5. După 60 de minute adăugaţi carnea, foile de dafin, ienibaharul, boabele de piper, ceapa spălată (cu tot cu coajă) şi 1 lingură mare de sare.
  6. Fierbeţi încă 1 oră şi adăugaţi ficatul.
  7. Lăsaţi să fiarbă ficatul şi opriţi focul.
  8. Scoateţi carnea şi strecuraţi zeama.
  9. După ce s-a răcit, desfaceţi carnea şi tăiaţi-o în bucăţi potrivite împreună cu ficatul şi şoriciul. Amestecaţi, gustaţi şi săraţi.
  10. Luaţi o cană din zeama în care au fiert cărnurile. Restul păstraţi-o.
  11. Amestecaţi zeama cu usturoi, ienibahar, coriandru pisat şi piper.
  12. Coaseți stomacul, bine curătaţat, la un capăt.
  13. Umpleţi stomacul de porc cu amestecul de cărnuri şi zeama aromată.
  14. Coaseţi stomacul la celălalt capăt şi introduceţi-l în supa care au fiert cărnurile pentru încă 30-40 de minute.
  15. Scoateţi toba şi lăsaţi-o la răcit între două funduri de lemn, cu o greutate deasupra, pentru a-i da formă și a scoate excesul de zeamă.
  16. Toba se păstrează la rece ca atare sau se afumă în prealabil.
  17. Toba se serveşte rece, pe platorile de aperitive. Cel mai bun însoţitor al său este muştarul şi/sau hreanul în oţet cu smântână.
Citeste mai departe

Singerete

Singerete

INGREDIENTE

  •  1/2 litru sânge proaspăt
  •  200 g şorici
  •  450 g slănină de la gât
  •  200 g orez
  •  3 cepe
  •  1 lingura untură
  •  sare
  •  piper
  •  boia
  •  1 lingurita ienibahar
  •  1 maţ de cârnaţi

PREPARARE

1. Se fierbe şoriciul, apoi, în aceeaşi apă, se fierbe şi orezul. Se căleşte ceapa în untură, apoi se amestecă cu orezul. Se adaugă sângele şi se amestecă totul, apoi se potriveşte de gust cu sare şi piper, boia, ienibahar. Se amestecă în continuare, până se obţine o pastă omogenă.
2. Cu o pâlnie pentru cârnaţi montată la maşina de tocat, se umple maţul, în aşa fel încât să nu fie foarte îndesat. Se presează uşor, cu degetele, să fie uniform distribuită umplutura, se leagă la capete şi se ţine afară, la vânt, două-trei zile.
Citeste mai departe

Pizza cu ciuperci si bacon

Pizza cu ciuperci si bacon
Ingrediente:
– 1 aluat pizza pufos;
– 5 linguri sos de rosii;
– 1 conserva ciuperci;
– 100 gr bacon;
– 100 gr mozarella;
– sare si piper.

Aluatul de pizza se intinde si se pune intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Se unge apoi aluatul cu sosul de rosii, iar deasupra se presara ciupercile scurse de zeama si felii subtiri de bacon.
Pe deasupra se presara mozarella, sare si piper dupa gust.
Se da la cuptor timp de 20 de minute, la 180 de grade C.
Servim pizza imediat.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Focacia cu legume

Focacia cu legume
Ingrediente:
– 1 ceapa galbena;
– cateva masline negre fara samburi;
– ulei de masline;
– busuioc proaspat;
– 2 rosii;
– 200 gr ciuperci;
– sare.
Aluat:
– 7 gr drojdie uscata;
– 10 gr zahar;
– 680 gr faina alba;
– 430 ml apa;
– 15 gr sare.

Pregatim intai aluatul: se cerne faina, se adauga sarea, zaharul si drojdia si se face o adancitura in mijloc. Turnam apa calduta si framantam bine timp de 10 minute. Acoperim vasul cu aluatul si il lasam intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, legumele se taie cubulete. Intindem aluatul bine, presaram ulei de masline, legumele si dam la cuptor, la 200 grade C, intr-o tava cu hartie de copt, timp de aproximativ 25 de minute, pana se rumeneste totul.
Se serveste calda sau rece.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Pizza turceasca cu carne de vita

Pizza turceasca cu carne de vita
Ingrediente:
Făină- 600 g
Drojdie de bere- 30 g
Ulei de floarea soarelui- 80 ml
Zahăr- 20 g
Sare
Carne tocată de vita- 600 g
Ceapă– 150 g
Roşii- 200 g
Păstă de tomate- 50 g
Ardei iute – 1
Mentă- 2 crenguţe
Pătrunjel (legătură)- 1/2
Piper- 2 g

Se amesteca drojdia cu zaharul si cu 100ml apa calda si se lasa la dospit.
Cand amestecul s-a dospit se adauga faina, un praf de sare, 50 ml ulei, 300 ml apa calda si se framanta bine.
Cand totul este omogenizat se lasa la crescut 1 ora, intr-un loc calduros.
Ceapa se toaca marunt, iar rosiile cubulete.
Se caleste ceapa in restul de ulei, dupa care se adauga rosiile, pasta de tomate, carnea de vita, ardeiul iute, menta si patrunjelul tocate marunt si se lasa la calit pana cand sosul scade.
Aluatul se imparte in 2 sau 3 parti si se intinde fiecare bucata subtire.
Se pun intr-o tava tapetata cu ulei sau hartie de copt.
Pe deasupra se intinde compozitia de carne, apoi se da totul la cuptor, la 280 de grade C, timp de 8-10 minute.
Se serveste imediat.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Pateu de casa din pui

Pateu de casa din pui
Ingrediente:
–          500 gr ficatei pui;
–          200 gr unt;
–          1 ceapa mare;
–          1 catel usturoi;
–          1 foaie dafin;
–          150 ml supa gelatinoasa;
–          1 lingurita zahar;
–          1 lingurita paprika dulce;
–          Sare si piper dupa gust.
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se prajesc in 50 gr unt topit. Cand ceapa incepe sa isi schimbe culoarea se adauga ficateii taiati si se lasa pe foc 3-4 minute. Se adauga supa si dafinul, se acopera cu un capac si se mai lasa  pe foc 10 minute. Compozitia se paseaza cu ajutorul unui blender si se adauga 100 gr unt. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si zahar. Se toarna in recipientele pentru servit si se acopera cu restul de unt topit. Pofta buna!
Citeste mai departe

Salam de casa

Salam de casa
Ingrediente:
–          5 kg pulpă vită;
–          5 kg piept de vită;
–          5 kg carne de porc;
–          3 căpăţâni de usturoi;
–          110 g sare;
–          piper după gust;
–          intestine groase;
–          boia (iute sau dulce) după preferinţă.
Tai pulpa de vită fâşii şi o aşezi într-o cratiţă, presari sare şi o laşi până a doua zi la rece. Atenţie! Nu vei folosi carne congelată şi nici după preparare nu ai voie să o pui la îngheţat. Pieptul de vită îl dai prin maşina de tocat, îl amesteci cu sarea nece­sară şi îl laşi la rece până la prepararea salamu­lui.
Toci apoi şi pulpa de vită, carnea de porc, usturoiul, după care le amesteci pe toate cu pieptul de vită tocat şi pui piper şi boia după gust. După ce ai frământat toată compo­ziţia, formezi bucăţile de salam cu maşina de făcut câmaţi.
Tai fiecare salam la lungimea dorită şi îl coşi la un capăt sau îl legi cu aţă tare.
Pregăteşti un vas mare cu apă bine încălzită, aşezi bucăţile de salam şi fierbi la foc mic timp de o oră. Socoteşti o oră din momentul în care apa clocoteşte.
După fierbere, scoţi salamul si il lasi să se scurgă şi să se răcească timp de o zi. In ziua urmă­toare îl dai la afumătoare pentru o zi întreagă. Il ţii la fum cu flacără care trebuie supravegheată pentru a nu se arde salamulPofta buna!
Citeste mai departe

Carnati de casa

Carnati de casa
Ingrediente:
– 4 kg pulpa de porc;
– 500 gr usturoi;
– 1 lingura piper macinat;
– 4 linguri ardei rosu iute praf;
– 2 kg fleica;
– 200 gr cimbru uscat;
– 2 linguri sare de bucatarie;
– 10 metri mate pentru umplut.
Tocam carnea si o amestecam cu usturoiul pisat si cu toate condimentele. Lasam peste noapte la rece, intr-un vas acoperit.
Matele se curata bine, apoi se umplu cu compozitia de mai sus. Se lasa carnatii la uscat, la rece timp de cateva zile. Pofta buna!
Citeste mai departe

Lebarvurst

Lebarvurst
Ingrediente:
– 500 gr ficat de porc;
– 300 gr carne grasa de porc;
– 2 morcovi;
– 20 boabe piper;
– nucsoara, ienibahar, cimbru;
– 300 gr pulpa de porc;
– 2 cepe;
– 2 foi dafin;
– 200 ml vin alb;
– intestine groase de porc;
– sare si piper.

Spalam bine ficatul, il taiem bucatai, apoi il lasam in apa rece.
Rasolul il parlim, il curatam, il spalam, apoi il punem la fiert intr-o oala mare. Adaugam o lingurita de sare, morcovii si ceapa taiate nu foarte marunt.
Dupa 10 minute se adauga restul de carne si toate condimentele, apoi lasam la fiert.
Cand carnea se desprinde de pe os se scoate la racit. Supa se pastreaza.
In cateva polonice de supa punem si ficatul la fiert, iar cand acesta este gata se scoate si se lasa putin la racit.
Trecem apoi toata carnea fiarta si ficatul prin masina de tocat. Adaugam si putina supa pentru ca pasta rezultata sa nu fie foarte tare.
Spalam bine intestinele, apoi le umplem cu pasta rezultata. Fierbem la foc mic, in restul de supa amestecata cu vin, timp de 20-25 de minute.
Servim rece.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Caltabosi

Caltabosi
Ingrediente:
– 2 kg ficat de porc;
– 500 gr carne tocata de porc;
– cateva foi de dafin;
– 1 inima porc;
– 2 rinichi porc;
– 1 cana orez;
– mate de porc;
– sare si piper.
Organele se pun la fiert in apa cu sare si cu cateva foi de dafin. Cand sunt fierte se scot din apa si se lasa la racit. Se trec apoi prin masina de tocat, se adauga restul ingredientelor (fara mate) si putina apa in care au fiert organele (cam 1-2 cani).
Matele se curata si se umplu cu compozitia de carne. Punem la fiert caltabosii, pana cand carnea din interior este gatita. Se lasa apoi la racit inainte de servire. Pofta buna!
Citeste mai departe