Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Penne cu pui si broccoli

Penne cu pui si broccoli
Ingrediente:
– 250 gr penne;
– 250 gr piept de pui;
– 200 gr broccoli;
– 400 ml smantana pentru gatit;
– oregano sau cimbru;
– 2 linguri ulei sau unt;
– sare si piper.
Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, puiul se taie bucati mici si se caleste in uleiul incins. Peste pui se adauga smantana si buchetele mici de broccoli (care poate fi fiert 2 minute inainte). Condimentam cu sare, piper si oregano sau cimbru si lasam pe foc pana cand sosul incepe sa se inchege.
Adaugam si pastele si mai tinem pe foc 1 minut. Stingem focul si lasam tigaia acoperita timp de 2-3 minute, apoi servim. Pofta buna!
Citeste mai departe

Spaghette bolognese cu branza de capra

Spaghette bolognese cu branza de capra
Ingrediente:
– 350 gr spaghette;
– 500 gr carne tocata de vita;
– branza de capra;
– 1 lingura ulei;
– 300 gr sos de rosii;
– 1 ceapa;
– oregano si cimbru;
– sare si piper;

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scot, se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Intre timp se pregateste sosul: ceapa tocata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei.
Cand este putin caramelizata se adauga carnea si se amesteca pana cand isi schimba culoarea.
Adaugam sosul de rosii, oregano, cimbru, sare si piper dupa gust. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putina apa.
Cand sosul incepe sa scada putin se adauga si pastele.
Dupa 1 minut se stinge focul si se servesc spaghettele fierbinti, cu branza de capra deasupra.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Cartofi mediteraneeni cu chilli

Cartofi mediteraneeni cu chilli
Ingrediente:
– 500 gr cartofi;
– 1 ardei iute;
– 1 lingurita condimente pentru cartofi;
– 100 gr masline;
– 3 linguri smantana;
– 2 catei usturoi;
– 1 ardei gras rosu;
– 1 ceapa;
– 3 linguri maioneza;
– 1 legatura patrunjel;
– 100 ml ulei de masline.

Spalam si curatam legumele.
Cartofii se taie wedges, ardeiul iute se toaca marunt, usturoiul se piseaza, iar ardeiul gras se toaca cubulete.
Ceapa se taie rondele, iar patrunjelul se toaca marunt.
Intr-o tava punem cartofii, apoi restul legumelor. Stropim cu ulei de masline, adaugam si un pahar cu apa si condimentam dupa gust.
Dam la cuptor, la 180 de grade C, timp de 45 de minute. Daca este nevoie se mai adauga apa.
Pregatim si un sos, amestecand smantana cu maioneza, patrunjelul si usturoiul.
Servim cartofii fierbinti.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Bors de zarzavat

Bors de zarzavat
Ingrediente:
– 300 ml bors;
– 1 radacina patrunjel;
– 1 ardei gras rosu;
– 2 rosii sau 2 linguri de bulion;
– 200 gr smantana;
– leustean pentru decor;
– 2 morcovi;
– 1 radacina pastarnac;
– 2 cartofi;
– 200 gr fasole pastai;
– 100 gr orez;
– sare si piper.

Zarzavatul se curata si se taie marunt, iar legumele se spala si se taie bastonase sau cubulete, cum iti este mai usor.
Punem intr-o oala cam 2-2.5 l de apa la fiert, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga zarzavatul. Dupa 10 minute adaugam cartofii, morcovii, orezul, rosiile, fasolea si ardeiul gras.
Lasa totul sa fiarba, iar cand legumele sunt fierte adaugam borsul.
Mai lasi sa dea in cateva clocote, apoi stingi focul.
Se serveste cu leustean verde tocat fin.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Supa rece de rosii cu iaurt

Supa rece de rosii cu iaurt
Ingrediente:
– 1 kg rosii;
– 500 ml iaurt;
– 1 lingura patrunjel;
– 1 lingurita suc de lamaie;
– 1 kg ceapa;
– 1 lingura busuioc;
– 1 lingura ulei de masline;
– sare si piper.

Rosiile si ceapa curatata se pun intr-un blender si se paseaza. Strecuram apoi amestecul printr-o sita, incorporam si iaurtul, asezonam cu sare si piper si dam totul la frigider.
In momentul servirii adaugam busuiocul, patrunjelul, uleiul de masline si putin suc de lamaie.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Ciorba ruseasca de varza cu carne

Ciorba ruseasca de varza cu carne
Ingrediente:
– 500 gr carne de manzat;
– 2 cepe;
– 2 cartofi;
– 1 lingura boia iute;
– 1 varza mica;
– 2 morcovi;
– 1 ardei gras;
– 3 catei usturoi;
– 2 linguri ulei;
– 500 ml bors;
– sare si piper.

Carnea se spala bine, se taie bucatele si se pune la fiert in apa cu sare. Cand carnea este fiarta se scoate din oala si se lasa la scurs.
Separat, spalam, curatam si taiem legumele cubulete.
Punem legumele la fiert, iar cand acestea sunt fierte adaugam carnea, uleiul, borsul si condimentele. Dupa cateva clocote se stinge focul.
Ciorba se serveste fierbinte.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Ciorba de varza acra

Ciorba de varza acra
Ingrediente:
– 1/2 capatana varza murata;
– 2 linguri orez;
– 1 ceapa;
– 1 pastarnac;
– 100 gr mazare;
– 100 gr fasole verde pastai;
– 2 morcovi;
– 2 linguri pasta de tomate;
– sare si piper.

Legumele se curata si se taie cubulete.
Varza se toaca si ea marunt.
Se pun la fiert legumele in apa cu un praf de sare si piper.
Dupa 5 minute se adauga orezul, pasta de tomate si varza.
Lasi sa fiarba pana cand toate ingredientele sunt moi.
Servim ciorba fierbinte.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Supa de zarzavaturi

Supa de zarzavaturi
Ingrediente:
– 2 radacini de pastarnac;
– 3 morcovi;
– 1 legatura ceapa verde;
– 200 gr spanac;
– 100 gr unt;
– 1 telina mica;
– 2 cepe albe;
– 3 cartofi;
– patrunjel si marar;
– sare si piper.

Legumele se spala, se curata de coaja si se taie bucati nu foarte mari.
Calim spanacul 5 minute in unt, apoi adaugam restul legumelor si dupa inca 5 minute apa (cam 2-3 l de apa).
Lasam la fiert pana cand toate legumele sunt fierte.
Stingem focul si adaugam mararul si patrunjelul tocate marunt.
Saram si piperam dupa gust.
Servim imediat.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Mancare greceasca cu carne de miel si vin

Mancare greceasca cu carne de miel si vin
Ingrediente:
– 1 kg carne de miel;
– 2 cepe rosii;
– 2 oua;
– 1 legatura marar;
– oregano;
– 50 ml ulei de masline;
– 1 pahar vin alb;
– 1 legatura ceapa verde;
– sare si piper.

Ceapa rosie si cea verde se toaca marunt si se pun la calit in ulei incins.
Carnea se spala, se taie cubulete si se adauga peste ceapa.
Se condimenteaza cu sare, piper si oregano dupa gust.
Se adauga vinul si se lasa 2-3 minute, apoi se adauga apa cat sa acopere carnea.
Dupa 60 de minute in care carnea a fiert la foc mic, cu capac, se adauga ouale in care ai pus putina apa in care a fiert carnea pana acum.
Dupa 5 minute stingi focul si adaugi mararul tocat.
Servesti fierbinte.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Friptura Voronoff

Friptura Voronoff
Ingrediente:
–          800 gr muschi de vita;
–          200 gr smantana;
–          20 gr unt;
–          100 gr mustar iute;
–          1 gr cimbru;
–          5 gr curry;
–          Sare si piper.
Muschiul de vita se taie in 4 bucati egale si se curata de piele. Se condimenteaza apoi cu cimbru, sare si piper si se frig pe ambele parti pe gratarul foarte incins. Intr-o tigaie la foc mic se topeste untul, se adauga mustarul, sare, piper si curry si la sfarsit smantana. Se amesteca pana la omogenizare. Friptura se serveste cu sosul astfel obtinut pe deasupra si cu garnitura la alegere. Noi recomandam legume la gratar sau sote. Pofta buna!
Citeste mai departe

Preparat persan Khoresht Kadoo

Preparat persan Khoresht Kadoo
Ingrediente:
2 dovlecei taiati in sferturi, apoi fiecare sfert in 2 sau 4, in functie de marimea dovlecelului
ulei
piept de pui
1 ceapa
3-4 catei de usturoi tocati
o lgta de turmeric
3-4 rosii cuburi
2 lg pasta de tomate
3 lamai uscate
sare
piper.

Prajeste dovleceii in ulei, apoi scurge-i cu ajutorul unui servet de bucatarie absorbant.
Caleste ceapa cu 2 lg de ulei, pune si usturoiul tocat, carnea de pui, turmeric si o cana cu apa.
Lasa amestecul sa fiarba timp de 10 minute, dupa care adauga pasta de tomate pe care ai dizolvat-o in ½ cana cu apa si lamaia uscata.
Poti adauga si rosiile cuburi si dovleceii si mai lasa sa fiarba pentru maxim un sfert de ora la foc mic, in vas acoperit.
Se serveste cu succes alaturi de orez sau paine!
Pofta Buna!
Citeste mai departe

Pui chinezesc cu alune

Pui chinezesc cu alune
Ingrediente:
–          200 g piept de pui 1 morcov
–          1 ardei gras rosu
–          1 ardei gras galben
–          2 fire de ceapa verde
–          un pumn de alune neprajite
–          o bucata mica de ghimbir proaspat
–          3 catei de usturoi
–          4-5 ardei iuti uscati (in functie de cat de picant doriti sa fie)
Pentru marinata:
–          1 lingurita vin de orez
–          2 lingurite sos de soia
–          1 lingurita ulei de susan
–          1 lingurita amidon de porumb
–          1 lingurita apa rece
Pentru sos:
–          1 lingurita vin de orez
–          2 lingurite sos de soia
–          1 lingurita ulei de susan
–          1 lingurita amidon de porumb
–          2 lingurite apa rece
–          1 lingurita zahar
–          Sare, piper
Taiati carnea de pui cubulete si adaugati marinata. Se lasa la frigider 30 min, timp in care se toc cubulete morcovul, ardeii grasi, ghimbirul si usturoiul. Intr-un bol se amerteca toate ingredientele pentru sos.
Carne marinata se prajeste in 3 linguri de ulei vegetal timp de 3 minute, apoi se lasa deoparte. Intr-o tigaie mica se prajesc alunele in ulei de susan pana se rumenesc putin. Se lasa deoparte.
Intr-o tigaie mai adanca, de preferabil un wok, se caleste ardeiul iute in 2 lingurite de ulei de susan foarte incins. Se adauga ghimbirul, usturoiul, ceapa (doar partea alba) si se mai lasa 30 secunde pe foc. Legumele taiate cubulete se pun si ele, urmate de pui, alune si sosul preparat mai devreme.
Se lasa pe foc pana cand sosul se ingroasa putin si se serveste cald, ca fel principal. Restul de ceapa (partea verde) poate contitui un décor frumos pe deasupra.
Citeste mai departe

Perisoare in sos bechamel

Perisoare in sos bechamel
Ingrediente:
– 500 gr pui;
– 2 linguri orez;
– 50 gr unt;
– 1 ceapa;
– 2 foi dafin;
– 500 ml lapte;
– 1 ou;
– 2 linguri faina;
– cateva cuisoare;
– un praf nucsoara;
– patrunjel;
– sare si piper.
Puiul se da prin masina de tocat si se amesteca cu orezul inmuiat in prealabil in apa. Adaugam si oul, 1/2 legatura de patrunjel tocat marunt, sare si piper. Formam cu mana umeda perisoarele, apoi le punem in apa care clocoteste. Lasam 10-15 minute, pana sunt gata perisoarele.
Separat intr-o craticioara punem laptele la incalzit impreuna cu ceapa intreaga, dafinul, cuisoarele si nuscoara. Cand laptele incepe sa fiarba dam de pe foc si scoatem ceapa, cuisoarele si frunzele de dafin. Intr-o alta cratita se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca bine. Dam de pe foc si adaugam treptat laptele, amestecand continuu.
Cand am adaugat tot laptele (fara sa se fi format cocoloase) punem inapoi pe foc si lasam pana se ingroasa. Adaugam si perisoarele si mai lasam inca 1 minut pe foc.
Servim fierbinte, cu patrunjel tocat deasupra. Pofta buna!
Citeste mai departe

Patlican Musakka

Patlican Musakka
Ingrediente:
1 kg vinete
50 g ulei de masline
250 gr carne tocata
2 cepe mici
2 rosii
2 lingurite bulion
2 lingurite sare
1/4 lingurita piper
1/2 cana apa
patrunjel
Vinetele se curata, se taie in felii de aprox 1cm grosime si se prajesc in ulei pana prind o culoare maronie. In uleiul ramas se caleste ceapa, se adauga carnea si se lasa pe for circa 8 minute. Se adauga o rosie taiata marunt, bulion, sare si piper si se lasa 5 min pe foc acoperit. Se adauga apa si se mesteca bine. Intr-un vas se pune un strat de vinete si dupa ce compozitia din cratita a fiert se rastoarna peste vinete. Se lasa la cuptor 30 min si se presara cu patrunjel la sfarsit. Se serveste cald. Pofta buna!
Citeste mai departe