Ingrediente:
– 200 g piept de pui 1 morcov
– 1 ardei gras rosu
– 1 ardei gras galben
– 2 fire de ceapa verde
– un pumn de alune neprajite
– o bucata mica de ghimbir proaspat
– 3 catei de usturoi
– 4-5 ardei iuti uscati (in functie de cat de picant doriti sa fie)
Pentru marinata:
– 1 lingurita vin de orez
– 2 lingurite sos de soia
– 1 lingurita ulei de susan
– 1 lingurita amidon de porumb
– 1 lingurita apa rece
Pentru sos:
– 1 lingurita vin de orez
– 2 lingurite sos de soia
– 1 lingurita ulei de susan
– 1 lingurita amidon de porumb
– 2 lingurite apa rece
– 1 lingurita zahar
– Sare, piper
Taiati carnea de pui cubulete si adaugati marinata. Se lasa la frigider 30 min, timp in care se toc cubulete morcovul, ardeii grasi, ghimbirul si usturoiul. Intr-un bol se amerteca toate ingredientele pentru sos.
Carne marinata se prajeste in 3 linguri de ulei vegetal timp de 3 minute, apoi se lasa deoparte. Intr-o tigaie mica se prajesc alunele in ulei de susan pana se rumenesc putin. Se lasa deoparte.
Intr-o tigaie mai adanca, de preferabil un wok, se caleste ardeiul iute in 2 lingurite de ulei de susan foarte incins. Se adauga ghimbirul, usturoiul, ceapa (doar partea alba) si se mai lasa 30 secunde pe foc. Legumele taiate cubulete se pun si ele, urmate de pui, alune si sosul preparat mai devreme.
Se lasa pe foc pana cand sosul se ingroasa putin si se serveste cald, ca fel principal. Restul de ceapa (partea verde) poate contitui un décor frumos pe deasupra.