Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Drob de ficat cu orez

Drob de ficat cu orez

Ingrediente
Drob de ficat cu orez

400 gr pate de ficat cumparat (de orice fel; eu am folosit de gasca)
6 linguri cu varf orez fiert
3 fire ceapa verde
3 fire marar
1/4 legatura patrunjel
2 oua fierte tari
2 oua crude
1 lingura pesmet
sare, piper
putin ulei pentru uns tava
1 ou
1 lingura smantana

Preparare
Drob de ficat cu orez

  1. Se amesteca pateul cu orezul fiert, ouale fierte taiate cubulete si verdeturitel tocate. Se drege acest amesteca de sare si piper. Pateul cumparat e deja destul de condimentat, dar tot va fi nevoie de putina sare (cam 1/2 lingurita) si piper dupa gust.
  2. Adaugati ouale crude batute un pic si pesmetul. Omogenizati.
  3. Turnati amestecul in tava de chec (25 x 10 cm) unsa cu ulei. Nivelati cu dosul unei linguri. Ungeti deasupra cu ou batut cu smantana.
  4. Coaceti la 180C timp de 30 minute.
  5. Lasati sa se raceasca apoi scoateti drobul din tava prin rasturnare pe un platou. E foarte bun cu salata asortata.
Citeste mai departe

Prajitura fondanta cu ciocolata

Prajitura fondanta cu ciocolata

Ingrediente
Prajitura fondanta cu ciocolata

200 gr ciocolata neagra (55% cacao)
100 gr unt (80% grasime)
60 gr faina alba (tip 480 sau 000)
4 oua
100 gr zahar tos fin (puneti si un plic de zahar vanilat)
Portii: 8

Preparare
Prajitura fondanta cu ciocolata

  1. Se topeste ciocolata pe abur. Cand e topita se adauga in 3-4 transe untul taiat cubulete. Amestecati dupa fiecare transa sa se topeasca untul. Luati vasul de pe abur.
  2. Intr-un bol bateti bine albusurile pana obtineti o spuma moale care nu sta pe tel. Incepeti sa adaugati zaharul, turnandu-l incet pe margine. Continuati sa bateti spuma dupa ce ati terminat tot zaharul (inca 1-2 minute), pana aceasta sta pe tel. Va fi o spuma densa si lucioasa.
  3. Peste ciocolata topita adaugati faina si amestecati. Adaugati apoi cate un galbenus pe rand, amestecand bine cu telul dupa fiecare.
  4. Adaugati spuma de albusuri in trei transe, amestecand usor dupa fiecare cu telul sau o paleta de patiserie. Aluatul rezultat va fi moale ca o lava, aproape ca se autoniveleaza singur.
  5. Turnati incet aluatul intr-o tava rotunda de 23 cm diametru (preferabil cu pereti detasabili).
  6. Coaceti prajitura la 180C timp de 18-20 minute (verificati in centru cu o scobitoare, sa iasa curata, eventual doar cu firimituri de prajitura).
  7. Lasati 10 minute sa se racoreasca si apoi treceti cu un cutit pe margine sa desprindeti prajitura de peretii tavii. Scoateti prajitura din forma si pudrati cu putin zahar pudra daca doriti. E buna si calduta, dar o prefer dupa ce se raceste si sta cateva ore.
Citeste mai departe

Negresa

Negresa

Ingrediente - Negresa


Blat:
4 galbenusuri,
150 gr. margarina RAMA(100 g untura),
200 gr.zahar,
3 linguri cacao,
250 ml lapte,
250 gr.faina,
putin bicarbonat dizolvat in putina lamaie.
Crema:
4 albusuri,
250 gr. zahar.
Glazura:
100 g zahar,
3 linguri apa,
1 lingura cacao,
50 g margarina RAMA,
1 ciocolata cu lapte de 200g.
Mod de preparare - Negresa
Pentru blat: se amesteca bine toate ingredintele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina , la foc potrivit.

Pentru crema: albusurile se bat spuma cu zaharul.Spuma se pune peste blatul copt pe jumatate  si se pune tava din nou la cuptor pana cand albusurile se coloreaza in galben-aramiu.

Intre timp pregatesti glazura astel: se fierb la foc mic zaharul cu apa,cacaoa si ciocolata rupta bucati.Cand compozitia s-a ingrosat putin, se adauga margarina RAMA. Se amesteca bine ca sa se topeasca margarina RAMA si ciocolata si se mai da in cateva clocote.Se toarna glazura calda peste prajitura rece.
Citeste mai departe