Ingrediente
Drob de ficat cu orez
400 gr pate de ficat cumparat (de orice fel; eu am folosit de gasca)6 linguri cu varf orez fiert
3 fire ceapa verde
3 fire marar
1/4 legatura patrunjel
2 oua fierte tari
2 oua crude
1 lingura pesmet
sare, piper
putin ulei pentru uns tava
1 ou
1 lingura smantana
Preparare
Drob de ficat cu orez
- Se amesteca pateul cu orezul fiert, ouale fierte taiate cubulete si verdeturitel tocate. Se drege acest amesteca de sare si piper. Pateul cumparat e deja destul de condimentat, dar tot va fi nevoie de putina sare (cam 1/2 lingurita) si piper dupa gust.
- Adaugati ouale crude batute un pic si pesmetul. Omogenizati.
- Turnati amestecul in tava de chec (25 x 10 cm) unsa cu ulei. Nivelati cu dosul unei linguri. Ungeti deasupra cu ou batut cu smantana.
- Coaceti la 180C timp de 30 minute.
- Lasati sa se raceasca apoi scoateti drobul din tava prin rasturnare pe un platou. E foarte bun cu salata asortata.