Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Prajitura fondanta cu ciocolata

Ingrediente
Prajitura fondanta cu ciocolata

200 gr ciocolata neagra (55% cacao)
100 gr unt (80% grasime)
60 gr faina alba (tip 480 sau 000)
4 oua
100 gr zahar tos fin (puneti si un plic de zahar vanilat)
Portii: 8

Preparare
Prajitura fondanta cu ciocolata

  1. Se topeste ciocolata pe abur. Cand e topita se adauga in 3-4 transe untul taiat cubulete. Amestecati dupa fiecare transa sa se topeasca untul. Luati vasul de pe abur.
  2. Intr-un bol bateti bine albusurile pana obtineti o spuma moale care nu sta pe tel. Incepeti sa adaugati zaharul, turnandu-l incet pe margine. Continuati sa bateti spuma dupa ce ati terminat tot zaharul (inca 1-2 minute), pana aceasta sta pe tel. Va fi o spuma densa si lucioasa.
  3. Peste ciocolata topita adaugati faina si amestecati. Adaugati apoi cate un galbenus pe rand, amestecand bine cu telul dupa fiecare.
  4. Adaugati spuma de albusuri in trei transe, amestecand usor dupa fiecare cu telul sau o paleta de patiserie. Aluatul rezultat va fi moale ca o lava, aproape ca se autoniveleaza singur.
  5. Turnati incet aluatul intr-o tava rotunda de 23 cm diametru (preferabil cu pereti detasabili).
  6. Coaceti prajitura la 180C timp de 18-20 minute (verificati in centru cu o scobitoare, sa iasa curata, eventual doar cu firimituri de prajitura).
  7. Lasati 10 minute sa se racoreasca si apoi treceti cu un cutit pe margine sa desprindeti prajitura de peretii tavii. Scoateti prajitura din forma si pudrati cu putin zahar pudra daca doriti. E buna si calduta, dar o prefer dupa ce se raceste si sta cateva ore.

Author:

Facebook Comentariu