Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii

Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii

Ingrediente
Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii

250 gr ciocolata alba
8 bucati fructul pasiunii (maracuja)
30 ml smantana pentru frisca
20 gr unt
cacao
Bucati: 20

Preparare
Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii

  1. Se taie fructele pasiunii in doua si se scoate miezul intr-o sita deasa. Se freaca cu o lingura pulpa in sita pana raman doar samburii negri si in bolul de dedesubt s-a adunat sucul galben. Ar trebui sa colectati cam 100 ml suc.
  2. Se pune sucul intr-o craticioara la fiert si se fierbe 5 minute, pana se reduce la jumatate. Masurati 50 ml suc redus.
  3. Se incalzeste usor smantana.
  4. Intr-un bol asezat pe abur se topeste ciocolata alba rupta bucati.
  5. Se adauga sucul si smantana peste ciocolata si se amesteca cu telul pana e omogen.
  6. Se ia vasul de pe abur si se amesteca cu telul 1 minut, sa se aereze bine ciocolata.
  7. Se adauga untul taiat cubulete, in transe, si se amesteca pana e topit.
  8. Se acopera bolul cu folie de plastic, care sa vina in contact cu crema preparata. Se lasa cateva ore la racit (eu am lasat peste noapte).
  9. Se ia cu lingurita din aluatul rezultat si se modeleaza bile. Se pastreaza trufele la frigider pana in momentul servirii.
  10. In momentul servirii se scot trufele din frigider si se dau prin cacaco.
Citeste mai departe

Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata

Ingrediente
Trufe de ciocolata

225 gr ciocolata neagra (50% cacao)
70 gr unt
1 priza sare (fleur de sel)
1 galbenus de ou
100 ml apa clocotita
2-3 linguri cacao

Preparare
Trufe de ciocolata

  1. Se pune ciocolata si untul bucatele pe abur si se topesc. Se adauga sarea si se amesteca scurt, doar pana la omogenizare. Se toarna acest amestec intr-un robot de bucatarie.
  2. Se bate galbenusul cu telul. Se adauga apa fierbinte, in fir subtire, in timp ce amestecati neintrerupt cu telul. Se toarna acest amestec peste ciocolata din robot si se mixeaza la viteza medie timp de 1 minut sa se aereze bine ciocolata. Cand opriti robotul veti vedea mici bulinute de aer prin ciocolata.
  3. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu folie de plastic (am folosit tava de chec). Nivelati. Dati la frigider cateva ore, pana se intareste.
  4. Scoateti ciocolata din tava cu ajutorul foliei. Taiati patrate, dreptunghiuri sau inimioare (ce forme doriti). Treceti tot timpul cutitul sau cutterul folosit prin apa fierbinte, se va taia mai usor.
  5. Treceti bucatile prin cacao.
Citeste mai departe

Salata vietnameza de vita

Salata vietnameza de vita

Ingrediente
Salata vietnameza de vita

300 gr muschiulet de vitel/vita
1/2 ceapa rosie mica
2 morcovi
5 castraveciori proaspeti
1/2 ardei rosu
1 ardei iute
5 fire patrunjel (sau coriandru)
1 pumn de alune prajite (aprox 50 gr)
Marinata
50 ml sos de soia
50 ml apa
sucul de la 2 limes
5 catei usturoi striviti
1 1/2 lingurita chili pudra
1 lingurita zahar
1 varf lingurita ghimbir pudra
Portii: 3

Preparare
Salata vietnameza de vita

  1. Amestecati toate ingredientele pentru marinata. Puneti intr-o cescuta 4 linguri din ea. Restul de marinata il turnati peste muschiuletul de vita si dati la rece pentru minim 1 ora, maxim 1 zi (eu am lasat 1 ora).
  2. Taiati legumele astfel:
    - morcovii fasii subtiti folosind ustensila pentru curatat legume;
    - castravetii fasii subtiri folosind aceeasi ustensila (dar numai pana la partea cu seminte!);
    - ardeiul gras il taiati felii cat mai subtiri;
    - ardeiul iute rondele (scoateti samburii daca doriti);
    - ceapa solzisori foarte subtiri;
    - tocati patrunjelul cat mai marunt.
    Amestecati toate legumele intr-un bol.
  3. Intr-un mojar am strivit alunele pana am obtinut bucatele mai mici.
  4. Muschiuletul de vita l-am scos din marinata si l-am uscat cu servetele de bucatarie. L-am pus pe un gratar de fonta incins (uns doar cu un strop de ulei) si l-am lasat cate 3 minute pe fiecare parte si apoi inca 1 minut pe laterale.
  5. Am pus muschiuletul de pun fund de lemn si am lasat 5 minute sa se odihneasca.
  6. L-a taiat apoi felii foarte subtiri. Muschiuletul de vita in acest moment e in sange la mijloc. Daca va place il puteti lasa asa. Daca nu, luati feliile de carne si asezati-le pe gratarul inca fierbinte (am stins focul sub el) si lasati cateva secunde pe fiecare parte. Nu trebuie lasate mult, nu vor mai fi suculente. Taiati feliile in doua, sa aveti fasii mai subtiri.
  7. Adaugati feliile de carne peste legume. Turnati marinata din cescuta peste ele si amestecati bine. Adaugati alunele si mai amestecati. Serviti imediat sau pastrati la frigider.
Citeste mai departe

Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Ingrediente
Ciorba de vacuta

500 gr rasol de vita cu os
500 gr rasol de vita fara os
1 ceapa mare (cca 100 gr)
1 radacina patrunjel (cca 100 gr)
1 felie telina (cca 100 gr)
2 morcovi (cca 200 gr)
2 cartofi (cca 300 gr)
varza alba (cca 200 gr)
conopida (cca 200 gr)
2 rosii (cca 200 gr)
100 gr mazare (congelata sau din conserva)
150 ml bulion
3 linguri suc de lamaie
cateva fire de verdeata (leustean, patrunjel sau tarhon)
4 lingurite sare
3 linguri ulei
Portii: 7
Timp de preparare: 4 ore

Preparare
Ciorba de vacuta

  1. Se pune rasolul cu os intr-o tava si se coace in cuptor timp de 35 minute la 240C. Se taie rasolul fara os cubulete si se pune langa rasolul cu os si se mai coace 15 minute.
  2. Carnea coapta se pune intr-o oala incapatoare si se acopera cu 4 l apa rece. Se aduce la fierbere, apoi se da focul la mic si se lasa la fiert, clocotind doar usor, timp de 2.5 ore. Spumati supa. Carnea coapta asigura un gust mai intens supei si in plus nici nu va face decat foarte putina spuma cat fierbe. Fiertul la foc mic va asigura o supa clara, transparenta. Cam dupa 2 ore de fiert adaugati 2 lingurite de sare in supa.
  3. In acest timp se taie cubulete mici zarzavatul (ceapa, morcovii, radacina de patrunjel si telina). Se calesc apoi in uleiul incins pana ceapa se inmoaie.
    * cine nu doreste prajeli poate sari peste acest pas, este mai mult pt. "fata" supei
  4. Cand carnea e fiarta bine, se scoate rasolul cu os, se da jos carnea de pe os si se taie cuburi. Adaugati carnea inapoi in supa.
    * eu de obicei nu pun toata carnea inapoi in ciorba, ci pastrez un rasol cu os si-l servesc separat
  5. Se adauga zarzavaturile calite in oala cu carne.
  6. Se desface conopida buchetele, cartofii se taie cuburi si varza patratele. Se adauga si ele in oala plus inca 1 lingurita de sare si se mai fierbe totul cca 30 minute, la foc mediu, fara sa clocoteasca, pana conopida si cartofii sunt fierti (dar nu moi!).
  7. Se adauga rosiile taiate cubulete (le puteti decoji daca doriti; puteti folosi rosii din conserva), mazarea si bulionul. Se mai fierbe totul inca 10 minute.
  8. Stingem focul si gustam ciorba de sare (eu am mai pus inca 1lingurita). Apoi acrim ciorba cu suc de lamaie (sare de lamaie, suc de pe ardei iuti murati sau bors) dupa gust. Eu am pus 3 linguri de suc de lamaie.
  9. Adaugam in ciorba de vacuta verdeata tocate marunt. Eu am pus de data asta leustean.
  10. Ciorba de vacuta se serveste simpla, cu smantana sau cu ardei iute murat.
Citeste mai departe