Ingrediente
Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii
250 gr ciocolata alba8 bucati fructul pasiunii (maracuja)
30 ml smantana pentru frisca
20 gr unt
cacao
Bucati: 20
Preparare
Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii
- Se taie fructele pasiunii in doua si se scoate miezul intr-o sita deasa. Se freaca cu o lingura pulpa in sita pana raman doar samburii negri si in bolul de dedesubt s-a adunat sucul galben. Ar trebui sa colectati cam 100 ml suc.
- Se pune sucul intr-o craticioara la fiert si se fierbe 5 minute, pana se reduce la jumatate. Masurati 50 ml suc redus.
- Se incalzeste usor smantana.
- Intr-un bol asezat pe abur se topeste ciocolata alba rupta bucati.
- Se adauga sucul si smantana peste ciocolata si se amesteca cu telul pana e omogen.
- Se ia vasul de pe abur si se amesteca cu telul 1 minut, sa se aereze bine ciocolata.
- Se adauga untul taiat cubulete, in transe, si se amesteca pana e topit.
- Se acopera bolul cu folie de plastic, care sa vina in contact cu crema preparata. Se lasa cateva ore la racit (eu am lasat peste noapte).
- Se ia cu lingurita din aluatul rezultat si se modeleaza bile. Se pastreaza trufele la frigider pana in momentul servirii.
- In momentul servirii se scot trufele din frigider si se dau prin cacaco.