Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Salata vietnameza de vita

Ingrediente
Salata vietnameza de vita

300 gr muschiulet de vitel/vita
1/2 ceapa rosie mica
2 morcovi
5 castraveciori proaspeti
1/2 ardei rosu
1 ardei iute
5 fire patrunjel (sau coriandru)
1 pumn de alune prajite (aprox 50 gr)
Marinata
50 ml sos de soia
50 ml apa
sucul de la 2 limes
5 catei usturoi striviti
1 1/2 lingurita chili pudra
1 lingurita zahar
1 varf lingurita ghimbir pudra
Portii: 3

Preparare
Salata vietnameza de vita

  1. Amestecati toate ingredientele pentru marinata. Puneti intr-o cescuta 4 linguri din ea. Restul de marinata il turnati peste muschiuletul de vita si dati la rece pentru minim 1 ora, maxim 1 zi (eu am lasat 1 ora).
  2. Taiati legumele astfel:
    - morcovii fasii subtiti folosind ustensila pentru curatat legume;
    - castravetii fasii subtiri folosind aceeasi ustensila (dar numai pana la partea cu seminte!);
    - ardeiul gras il taiati felii cat mai subtiri;
    - ardeiul iute rondele (scoateti samburii daca doriti);
    - ceapa solzisori foarte subtiri;
    - tocati patrunjelul cat mai marunt.
    Amestecati toate legumele intr-un bol.
  3. Intr-un mojar am strivit alunele pana am obtinut bucatele mai mici.
  4. Muschiuletul de vita l-am scos din marinata si l-am uscat cu servetele de bucatarie. L-am pus pe un gratar de fonta incins (uns doar cu un strop de ulei) si l-am lasat cate 3 minute pe fiecare parte si apoi inca 1 minut pe laterale.
  5. Am pus muschiuletul de pun fund de lemn si am lasat 5 minute sa se odihneasca.
  6. L-a taiat apoi felii foarte subtiri. Muschiuletul de vita in acest moment e in sange la mijloc. Daca va place il puteti lasa asa. Daca nu, luati feliile de carne si asezati-le pe gratarul inca fierbinte (am stins focul sub el) si lasati cateva secunde pe fiecare parte. Nu trebuie lasate mult, nu vor mai fi suculente. Taiati feliile in doua, sa aveti fasii mai subtiri.
  7. Adaugati feliile de carne peste legume. Turnati marinata din cescuta peste ele si amestecati bine. Adaugati alunele si mai amestecati. Serviti imediat sau pastrati la frigider.

Author:

Sunt Maistru constructor si conduc mai multe santiere, iar in timpul meu liber, fac cite ceva pe calculator

Facebook Comentariu