Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Paste cu kaiser

Paste cu kaiser
Ingrediente
  • paste scurte
  • kaiser
  • usturoi
  • piper
  • smantana
  • ceapa
  • usturoi
  • delikat
  • patrunjel
  • oua
  • cascaval/branza
Mod de preparare
Se aleg paste scurte.


Se fierb in apa cu sare. intai se taie cubulete kaiserul si se prajeste putin in ulei( nu se calesc impreuna deoarece kaiserul nu mai are acelasi gust).Apoi in acelasi ulei se caleste o ceapa si putin usturoi. adauga kaiserul,pastele,apoi 2 oua sparte(nu se bat inainte),amestecand bine sa se omogenizeze ouale,se adauga putina sare,smantana,verdeata.


Se servesc calde cu cascaval sau branza sarata rasa.
R





Citeste mai departe

Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi
Ingrediente
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1-2 oua
  • 3 linguri faina
  • 1-2 l supa( de carne sau legume)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper negru Kotany
  • sare de mare
  • 1 lingura pasta crema Gulas iute
  • 1 lingura pasta ardei rosu- facuta in casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura vegeta Bio
Mod de preparare
Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare. ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.


Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si pasta gulas, apa ramasa de la fiert cartofii si supa de carne.


Lasam sa fiarba cateva minute, la foc mic, acoperit.


Morcovii si patrunjelul ii curatam , ii spalam apoi ii taiem rondele si ii adaugam in ciorba care fierbe.


Lasam sa fiarba la foc mic , acoperit, 30 de minute pina cand zarzavatul este fiert.


Dupa ce s-au racit cartofii ii dam prin presa sau ii sfaramam cu furculita , ca pentru piureu.


Ii punem intr-un bol apoi , impreuna cu oul, faina si sarea , ii omogenizam iar cu ajutorul unei lingurite .Mie mi s-a parut ca sunt prea tari galustele si nu se omogenizeaza , asa ca am mai adaugat un ou.


Formam in palma niste galuste mici ca si perisoarele, pe care le dam prin foarte putina faina.


Intr-o oala punem 2 l de apa la fiert cu o lingura vegeta Bio si in momentul cand aceasta clocoteste adaugam galustele din cartofi, lasam sa fiarba 10 minute, stingem focul si acoperim.Ele se vor ridica deasupra cand sunt fierte.


Galustele se vor mai umfla putin , din aceasta cauza nici nu le-am lasat in ciorba ci separat, in apa cu vegeta Bio.


La servire punem la o portie 3-4 faluste, ciorba fierbinte si patrunjel verde tocat marunt, deasupra.


Servim cu ardei iute.


Cine doreste o mai poate acri putin.


Pofta mare sa aveti !!!


                                                                                                                         
Citeste mai departe