Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Telemea cu rosii la cuptor

Telemea cu rosii la cuptor

Ingrediente
Telemea cu rosii la cuptor

150 gr telemea/feta de oaie (sau capra; alegeti neaparat o telemea sfaramicioasa si care sa nu fie sarata)
1 rosie mica
1 ardei semi-iute bulgaresc mic
2-3 linguri ulei masline extravirgin
oregano uscat
Portii: 2

Preparare
Telemea cu rosii la cuptor

  1. Intr-un vas termorezistent cu pereti josi se presara branza sfaramata (nu va chinuiti sa o maruntit prea tare) astfel incat sa obtineti un strat care acopera fundul vasului.
  2. Se presara ardeiul taiat cubulete (curatat inainte de seminte si cotor).
  3. Rosia se cresteaza in X, se opareste 15 secunde apoi se curata de coaja. Se taie rondele si rondelele se taie in patru. Se aseaza bucati de rosii peste branza, fara insa sa o acoperiti de tot.
  4. Se presara oregano si se picura uleiul pe toata suprafata.
  5. Se da la cuptor, la 200C, timp de 15 minute. Se serveste imediat, cu paine proaspata.
Citeste mai departe

Cartofi noi cu menta

Cartofi noi cu menta

Ingrediente
Cartofi noi cu menta

500 gr cartofi noi
sare, piper negru
Unt aromat cu menta si lamaie
100 gr unt gras (80% grasime; la temp. camerei)
4 linguri ulei de masline extravirgin (30-35 ml)
12-15 frunze mari de menta
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
1 lingura suc de lamaie
Portii: 2

Preparare
Cartofi noi cu menta

  1. Se taie untul bucati si se pune intr-un robot. Se adauga uleiul, menta tocata, sucul si coaja de lamaie. Se mixeaza pana menta e bine maruntita si obtineti o pasta omogena. Se pastreaza la frigider. Din cauza uleiului, crema va ramane destul de usor tartinabila si la rece.
    * va iesi mai mult unt decat aveti nevoie pentru cartofi, dar se pastreaza bine la firgider; il puteti folosi si in alte retete (la fripturi, frigarui, sandwichuri etc).
  2. Se curata cartofii noi (fie se freaca cu un sare grunjoasa si un burete metalic, fie se curata normal cu cutitul). In functie de marimea lor se taie in 2 sau 4 felii pe lungime. Se pun la fiert in apa cu sare pana furculita intra usor in ei.
  3. Se scurg si se pun intr-un castron.
  4. Se adauga 2 lingurite generoase din untul aromat de la pct. 1 Se presara sare si se rasneste piper negru dupa gust. Se amesteca usor pana untul se topeste si menta acopera cartofii. Se servesc imediat.
Citeste mai departe