Ingrediente
Telemea cu rosii la cuptor
150 gr telemea/feta de oaie (sau capra; alegeti neaparat o telemea sfaramicioasa si care sa nu fie sarata)1 rosie mica
1 ardei semi-iute bulgaresc mic
2-3 linguri ulei masline extravirgin
oregano uscat
Portii: 2
Preparare
Telemea cu rosii la cuptor
- Intr-un vas termorezistent cu pereti josi se presara branza sfaramata (nu va chinuiti sa o maruntit prea tare) astfel incat sa obtineti un strat care acopera fundul vasului.
- Se presara ardeiul taiat cubulete (curatat inainte de seminte si cotor).
- Rosia se cresteaza in X, se opareste 15 secunde apoi se curata de coaja. Se taie rondele si rondelele se taie in patru. Se aseaza bucati de rosii peste branza, fara insa sa o acoperiti de tot.
- Se presara oregano si se picura uleiul pe toata suprafata.
- Se da la cuptor, la 200C, timp de 15 minute. Se serveste imediat, cu paine proaspata.