Ingrediente
Cartofi noi cu menta
500 gr cartofi noisare, piper negru
Unt aromat cu menta si lamaie
100 gr unt gras (80% grasime; la temp. camerei)
4 linguri ulei de masline extravirgin (30-35 ml)
12-15 frunze mari de menta
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
1 lingura suc de lamaie
Portii: 2
Preparare
Cartofi noi cu menta
- Se taie untul bucati si se pune intr-un robot. Se adauga uleiul,
menta tocata, sucul si coaja de lamaie. Se mixeaza pana menta e bine
maruntita si obtineti o pasta omogena. Se pastreaza la frigider. Din
cauza uleiului, crema va ramane destul de usor tartinabila si la rece.
* va iesi mai mult unt decat aveti nevoie pentru cartofi, dar se pastreaza bine la firgider; il puteti folosi si in alte retete (la fripturi, frigarui, sandwichuri etc). - Se curata cartofii noi (fie se freaca cu un sare grunjoasa si un burete metalic, fie se curata normal cu cutitul). In functie de marimea lor se taie in 2 sau 4 felii pe lungime. Se pun la fiert in apa cu sare pana furculita intra usor in ei.
- Se scurg si se pun intr-un castron.
- Se adauga 2 lingurite generoase din untul aromat de la pct. 1 Se presara sare si se rasneste piper negru dupa gust. Se amesteca usor pana untul se topeste si menta acopera cartofii. Se servesc imediat.