Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Baigli

Baigli

Ingrediente
Baigli

500 gr faina alba
180ml lapte caldut
1 plic drojdie uscata (7gr)
1 lingura zahar
200 gr unt
2 galbenusuri
Umplutura cu mac (pentru 2 baigli)
150 gr mac
150 ml lapte
5-6 linguri zahar
1 esenta vanilie
Umplutura cu nuca (pentru 2 baigli)
150 gr nuca macinata
1/2 lingurita scortisoara
3-4 linguri zahar
lapte (cca 100 ml)
Pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte
Bucati: 4 baigli

Preparare
Baigli

  1. Se pune faina cu untul taiat cuburi si galbenusurile in robot si se mixeaza pana ajunge la consistenta de pesmet. Se pun apoi toat ingredientele in masina de paine si se seteaza pe programul de "aluaturi" (framantat/dopsit).
    Se poate framanta si cu mana aluatul si dupa ce obtineti un aluat elastic se lasa la dospit, acoperit si la loc caldut cam 1 ora.
  2. Umplutura de mac: se macina macul cu zaharul in masina de cafea. Se pune la fiert intr-o craticioara cu laptele si se fierbe, amestecand des cam 10 minute, pana laptele se absoarbe. Se lasa la racit si apoi adaugam vanilia.
  3. Umplutura de nuca: nuca macinata se amesteca cu zahar si scortisoara si apoi se torna lapte cald pana obtinem o pasta.
  4. Alautul se taie in 4 bucati egale.
  5. Din fiecare bucata intindeti o foaie dar nu extrem de subtire, foaia va avea cam 15cm x 25 cm.
  6. Puneti umplutura deasupra (pe 2 baigli mac, pe restul nuca), cate o lingura pana foaia e acoperita, dar lasati 1-2 cm liberi pe lateral. Intindeti umplutura uniform folosind un cutit. Stratul de umplutura nu trebuie sa fie extrem de gros nici el.
  7. Rulati foaia pe partea lunga si cu o furculita intepati cozonacelul in lateral.
  8. Bateti un galbenus cu 2 linguri de lapte si ungeti baigli.
    * puteti unge baigli si cu albusurile ramase
  9. Asezati cei 4 baigli obtinuti pe tava de copt acoperita cu hartie de copt, introduceti tava intr-o punga si lasati baigli sa se odihneasca la loc caldut cam 30 minute.
  10. In acest timp incingeti cuptorul la 180C si apoi coaceti baigli cam 40 minute.
Citeste mai departe

Vargabeles

Vargabeles

Ingrediente
Vargabeles

500 gr branza proaspata de vaci
150 gr taietei lati
3 oua
1 plic zahar vanilat (bourbon Dr Oetker)
150 gr zahar pudra
200 gr smantana
100 gr unt topit
1 mar
50 gr stafide
putin rom
Crusta
200 gr resturi vafe olandeze (sau biscuiti)
3 linguri zahar brun

Preparare
Vargabeles

  1. Inmuiem stafidele in apa calduta si putin rom cca 30 minute. Punem taieteii la fiert in multa apa fierbinte. Ii fierbem dupa instructiunile de pe pachet. Marul il taiam cubulete mici.
  2. Frecam branza cu zaharul pudra, zaharul vanilat si 3 galbenusuri. Adaugam apoi smantana si 3 linguri unt topit si omogenizam bine.
    * pentru un vargabeles mai fin puteti inlocui 100 gr din branza de vaci cu 100 gr crema de branza tip Philadelphia.
  3. Adaugam stafidele scurse bine, taieteii fierti scursi si cubuletele de mar. Amestecam folosind doua furculite.
  4. Batem cele 3 albusuri de ou cu un strop de sare pana devine o spuma tare. O adaugam peste amestecul cu taietei in doua transe si amestecam usor pana se omogenizeaza.
  5. Ungem cu unt topit (pe fund si margini) o tava rotunda de 26 cm diametru pe care o puteti acoperi cu hartie de copt. Turnam budinca de taietei in ea si o nivelam.
  6. Macinam vafele in masina de cafea sau robotel pana devin ca pesmetul. Adaugam zaharul brun si apoi 4 linguri de untul topit.
  7. Presaram crusta peste budinca de taietei din tava. Untul topit care a mai ramas se pune cu o lingura peste crusta.
    * in loc de crusta puteti folosi aluat foietaj pe care-l decupati dupa forma de cop;. il asezati peste budinca si-l intepati in cateva locuri cu dintii de la o furcuilita ca sa nu se umfle prea tare; daca alegeti aceasta varianta, cand e rece, presarati peste vargabeles zahar pudra, va arata mai bine
  8. Se da budinca la cuptor, la 180C pentru 45 minute.
  9. Se scoate si se lasa la racit complet. Se serveste taiata cuburi. E si mai buna a doua zi.
Citeste mai departe

Ciorba de macris

Ciorba de macris

Ingrediente
Ciorba de macris

1 ceapa
1 morcov
1 felie telina (cca 50 gr)
1 pastarnac mic (sau 1 radacina de patrunjel)
4 cartofi mai mici
250 gr smantana
1/2 lingura faina alba
300 ml supa de pui (sau de legume)
150 gr macris
2 fire marar
2 linguri ulei
sare, piper
Portii: 4-5

Preparare
Ciorba de macris

  1. Macrisul se spala, se rup coditele mai groase si se taie bucati mari.
  2. In uleiul incins se calesc, la foc mic, ceapa tocata marunt si zarzavaturile (morcov, telina, pastarnac) taiate cubulete pana se inmoaie (cca 10 minute).
  3. Se adauga cartofii taiati cuburi mici, supa de pui si inca 3 cani de apa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se fierbe totul pana cartofii sunt facuti (cca 20 minute).
  4. Smantana se freaca cu faina. Se adauga peste ea 2-3 polonice de supa fierbinte, cate un polonic pe rand. Se amesteca bine.
  5. Se da focul mic sub ciorba, astfel incat sa nu mai clocoteasca deloc. Se toarna incet smantana in ciorba, in timp de cu polonicul amestecati in ciorba.
  6. Adaugati macrisul in ciorba si lasati pe foc mic inca 5 minute. In acest timp nu are voie sa clocoteasca ca sa nu se "taie" smantana. Adaugati mararul tocat fin.
  7. Stingeti focul, puneti capacul si lasati sa se racoreasca.
Citeste mai departe