Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Linguini cu ciuperci

Linguini cu ciuperci
Ingrediente:
– 400 gr linguini;
– 1 ceapa;
– 75 gr unt;
– 600 gr ciuperci;
– 3 catei usturoi;
– 100 gr parmezan;
– 1 lingura ulei de masline;
– sare si piper.

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg si se trec printr-un jet de apa.
Intre timp se pregatesc ciupercile: taiem felii ciupercile si le calim impreuna cu ceapa taiata solzisori in untul topit. Se adauga si usturoiul maruntit.
Se lasa pe foc pana cand se evapora apa lasata de ciuperci. Saram si piperam dupa gust.
Amestecam apoi sosul de ciuperci cu pastele si servim imediat, cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Lasagna cu branza

Lasagna cu branza
Ingrediente:
– 1 pachet foi lasagna;
– 2 lingurite ulei de masline;
– 1 lingurita sare.
Umplutura:
– 400 gr branza dulce de vaci;
– 7 oua;
– 4 linguri pesmet;
– 400 gr telemea de vaca;
– 125 gr unt;
– 250 ml smantana pentru gatit.

Foile de lasagna se pun la fiert, in apa cu sare si ulei, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp radem telemeaua, o amestecam cu branza dulce, apoi adaugam untul la temperatura camerei si 4 oua batute bine.
Ungem tava cu putin unt, apoi tapetam cu pesmet si punem primul rand de foi de lasagna. Punem jumatate din compozitia de branza, apoi inca un rand de foi, restul de branza si ultimul strat de foi.
Amestecam smantana cu ouale ramase si punem deasupra.
Dam la cuptor, la 180 de grade C, timp de 60 de minute.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Spaghette milaneze cu carnaciori si busuioc

Spaghette milaneze cu carnaciori si busuioc

Ingrediente:
– 1 pachet spaghette;
– ulei de floarea soarelui;
– 300 gr carnaciori;
– 1 ceapa;
– busuioc;
– 400 ml suc de rosii;
– sare si piper.

Spaghettele se pun la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cand pastele sunt gata se trec printr-un jet de apa si se lasa la scurs.
Intre timp tocam ceapa marunt si o calim in 2 linguri de ulei.
Adaugam apoi carnaciorii taiati si ii lasam cateva minute sa se prajeasca.
Adaugam apoi sucul de rosii, saram si piperam dupa gust, iar dupa 5 minute adaugam si pastele.
Servim imediat, cu busuioc proaspat deasupra.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Placinta cu branza greceasca

Placinta cu branza greceasca
Ingrediente:
un pachet de foietaj
250 g feta sau telemea
250 g branza dulce
100 g branza guda
2 oua
piper
frunze de oregano/ busuioc
ulei de masline pentru ungerea foietajului

Intr-un bol se pune branza feta sau telemeaua si se zdrobeste cu  furculita, punem si branza dulce cu guda si amestecam usor, apoi batem bine cele 2 oua si le amestecam in compozitia de branza, adaugam piper dupa gust si frunzele de oregano sau busuioc  maruntuntite.
Luam o tava si o ungem cu putin ulei. Punem prima foaie de foietaj, rasturnam toata comozitia de branza, adaugam a doua foaie de foietaj o ungem cu ulei.
Bagam la cuptor  incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Snickers

Snickers
Ingrediente:
Blat:
– 8 albusuri;
– 2 linguri faina;
– 300 gr alune prajite, nesarate;
– 8 linguri zahar;
– 1 plic praf de copt;
– 200 gr ciocolata amaruie.
Crema:
– 12 linguri zahar;
– 8 galbenusuri;
– 300 gr alune prajite si nesarate;
– 1 pachet margarina pentru prajituri.
Glazura:
– 200 gr ciocolata neagra.
Incepem cu pregatirea blatului: batem albusurile spuma impreuna cu zaharul. Cand sunt batute bine adaugam praful de copt, faina si alunele macinate. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Cat timp blatul este la cuptor topim ciocolata amaruie la bain marie. Scoatem blatul din cuptor si intindem ciocolata calda deasupra. Lasam la racit.
Urmeaza sa pregatim crema: caramelizam 6 linguri de zahar, apoi adaugam margarina si lasam la topit. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam in galbenusuri alunele tocate nu foarte marunt, apoi incorporam totul in caramelul din tigaie. Punem pe foc pana se ingroasa, apoi intindem bine pe blatul racit.
Lasam din nou la racit, iar intre timp topim la bain marie ciocolata neagra. Glazuram intreaga prajitura cu ciocolata. Lasam la racit, apoi portionam. Pofta buna!
Citeste mai departe

Tort economic

Tort economic
Ingrediente:
– 1 blat de tort;
– 2 l lapte;
– 4 kiwi;
– fulgi de nuca de cocos;
– 5 plicuri budinca de vanilie;
– 100 gr stafide;
– 2 portocale;
– 10 linguri zahar.

Topesti 3 linguri de zahar in 3 linguri de apa.
Blatul il imparti in 3 si pui prima parte pe un platou. Insiropezi cu siropul de mai sus.
Laptele se pune la fiert, iar cand e aproape de fierbere se adauga budinca si zaharul, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Lasi la fiert pana se ingroasa, apoi stingi focul si lasi la racit.
Kiwi si portocalele se curata de coaja si se taie felii.
Punem peste blatul insiropat un strat de budinca, apoi un strat de fructe si cateva stafide.
Pui al doilea blat, din nou budinca, fructe si stafide.
Pui al treilea blat, apoi acoperi totul in budinca.
Presari deasupra nuca de cocos si dai la rece.
Servesti de la frigider.
Pofta buna!
Citeste mai departe