Ingrediente
Galuste cu capsuni
200 gr urda100 gr faina
3 linguri unt
3-4 linguri zahar
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1 ou
10 capsuni (mai mici)
1 plic zahar vanilat
50 gr mac
Bucati: 10
Preparare
Galuste cu capsuni
- Intr-o oala mai adanca si larga se pune apa la fiert.
- Se macina macul cu 1 lingura zahar.
- Se freaca urda cu 2-3 linguri de zahar, 1 lingura unt si coaja de lamaie.
- Se adauga oul si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca iar bine.
- Capsunile se curata de codita, se spala si se scurg pe servetele de bucatarie. Se presara apoi cu zaharul vanilat.
- Se ia cate o lingura aluat si se face bila. Se aplatizeaza bila in palma, sa ia forma de disc. Se aseaza o capsuna in centru apoi se inchide aluatul in jurul ei si se ruleaza intre palme sub forma de bila.
- Se pun galustele formate in apa care fierbe (dar data la mic, sa nu mai clocoteasca). Se fierb putin peste 5 minute, pana se ridica la suprafata.
- Se incinge restul de unt intr-o tigaie. Se scot galustele din apa cu o paleta cu gauri, se scurg bine si se pun in unt. Se prajesc in unt 2 minute, pe toate partile.
- Se trec galustele prin macul macinat.
- Se aseaza galustele cu capsuni pe un platou si se presara putin zahar pudra deasupra. Intre ele se pot aseza capsuni proaspete, contrastul de culoare e minunat.