Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Clatite cu capsuni

Ingrediente
Clatite cu capsuni

Clatite pufoase
1 ou
35 gr zahar
150 ml lapte
100 ml apa
100 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita scortisoara
1 priza sare
2 linguri ulei
1 cub de unt (pentru uns tigaia)
Capsuni
500 gr capsuni (cantarite dupa curatare)
80 gr zahar
30 gr unt
1 lingurita crema de otet balsamic (sau 2 lingurite otet balsamic)
1/2 lamaie (sau lime)
Spuma de iaurt
200 gr iaurt gras sau grecesc
150 ml smantana pentru frisca (rece)
1 lingura zahar pudra (poate fi vanilat)
Bucati: 6

Preparare
Clatite cu capsuni

  1. Capsuni: se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie larga pana capata o culoare roscata. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga capsunile (curatate, taiate in 2 sau 4, dupa marime), otetul balsamic, coaja rasa de la 1/4 lamaie si sucul de la 1/2 lamaie. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana vedeti ca s-a adunat mult suc sub capsuni (nu dureaza mult, cca 1.5 minute).
  2. Scoateti capsunile cu o paleta cu gauri intr-un bol. Fierbeti siropul ramas in tigaie inca 1.5 minute (sa se ingroase un pic). Cand e gata, turnati siropul peste capsuni. Lasati sa se raceasca, apoi pastrati la frigider.
  3. Pregatiti clatitele: folosind un tel bateti bine oul cu zaharul pana zaharul se topeste (cca 2 minute). Adaugati apoi incet laptele si apa, batand in continuare cu telul. Adaugati faina mixata in prealabil cu scortisoara, praful de copt si sarea. Amestecati bine pana nu mai sunt cocoloase. La final adaugati uleiul.
  4. Coaceti clatitele dupa instructiunile detaliate de aici. Singura diferenta e ca am umplut mai mult polonicul cu aluat la fiecare clatita, ca sa-mi iasa clatitele un pic mai groase decat le fac cu celalalt aluat. Mi-au iesit 6 clatite de diametru 25 cm.
  5. Stivuiti clatitele unele peste altele pe masura ce le coaceti si le tineti acoperite cu folie sa nu se usuce. Lasati insa sa se raceasca de tot inainte de a le umple cu spuma de iaurt, altfel spuma se va topi.
  6. Spuma de iaurt: amestecati bine iaurtul cu zaharul pudra. Separat, bateti smantana pana frisca sta pe tel. Incorporati frisca in iaurt in 2-3 transe, amestecand usor. Pastrati la frigider.
  7. La servire, asezati cate 2-3 linguri capsuni cu sos pe fundul farfuriei. Ungeti clatite cu spuma de iaurt, rulati si taiati-le in 3 bucati pe care le asezati frumos deasupra capsunilor. Presarati cu zahar pudra.

Author:

Sunt Maistru constructor si conduc mai multe santiere, iar in timpul meu liber, fac cite ceva pe calculator

Facebook Comentariu