Ingrediente:
– 400 g biscuiti digestivi;
– 100 g unt;
– 500 g branza vaci cremoasa;
– 200 g zahar pudra;
– 4 oua;
– 1 esenta vanilie;
– 1 lingura dulceata de afine.
Se macina biscuitii in robotul de bucatarie. Topim untul si il amestecam cu biscuitii, obtinand un aluat sfaramicios.
Punem biscuitii intr-o forma cu inel detasabil si nivelam cu dosul unei linguri. Apoi mixam branza de vaci. Adaugam ouale, zaharul si vanilia si mixam pana se incorporeaza. Adaugam si smantana, omogenizam compozitia, oprim deoparte un sfert, iar restul o turnam peste blatul de biscuiti si nivelam.
In crema de branza ramasa adaugam dulceata de afine si o punem cu lingura deasupra cremei de branza. Bagam la cuptor pana se desprind marginile. In mijloc va ramane tot moale, sa nu fiti tentati sa o lasati prea mult la copt pentru ca se va intari in frigider destul de mult.
Taiem felii si decoram cu afine congelate. Pofta buna!