Ingrediente pentru puiul marinat
Am făcut întâi marinada. Am amestecat, într-un castron, vinul alb cu uleiul de măsline. Am pus apoi zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, muștarul și rozmarinul și le-am amestecat bine-bine.
Pieptul de pui l-am tăiat cuburi (nu foarte mici, că oricum se mai
micșorează la gătit) și l-am pus în marinadă. L-am dat la frigider vreo 3
ore.
Când a trecut vremea, într-o tigaie am pus ceapa și usturoiul, tocate mărunt, la călit.
Peste ele am pus sucul de roșii, oțetul, zeama de lămâie, sosurile
Tabasco și Worchestershire, zahărul și semințele de muștar măcinate. Am
pus și sucul de mere, și am pus și o jumătate de cană de apă. Am lăsat
să fiarbă până s-a îngroșat.
Între timp, am scos bucățile de pui din marinadă și le-am pus în noul meu wok. La foc iute și amestecând constant.
După vreo 15 minute, poate 20, sosul era numai bun.
Tot cam atunci a fost gata și puiul, rumenit, pătruns, dar am avut grijă să nu se usuce.
Am turnat peste bucățile de pui sosul.
Puiul a fost foarte bun, dar sosul.. ah, sosul ăsta e genial. Și cred
că merge de minune cu multe alte feluri de carne. De exemplu, eu data
viitoare vreau să-l combin cu rață. Poftă bună :)
- 1 kg piept de pui dezosat, fără piele, tăiat cubulețe
- 150 ml vin alb sec
- 75 ml de ulei extravirgin de măsline
- zeama de la 1 lămâie
- 4 căței de usturoi
- 3 linguri de muștar iute
- 1 linguri de rozmarin măcinat
- piper
- 2linguri de ulei
- 1 ceapă tocată
- 4 căței de usturoi
- 1 jumătate de cană de suc de roșii
- 3 linguri de oțet
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 1 linguriță de sos Tabasco
- 3 linguri de sos Worchestershire
- 2 linguri de zahăr
- 3 lingurițe de semințe de muștar măcinate
- 1 jumătate de cană de suc de mere.
Am făcut întâi marinada. Am amestecat, într-un castron, vinul alb cu uleiul de măsline. Am pus apoi zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, muștarul și rozmarinul și le-am amestecat bine-bine.