Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Pulpe de pui cu miere

Pulpe de pui cu miere
Ingrediente:
Unt topit: o lingura
Piper: dupa gust
Pulpe de pui intregi: 3
Miere: o lingura
Pesmet: o cescuta
Sare: dupa gust
Boia dulce: o lingurita.
Se amesteca pesmetul cu paprica si sare. Intr-un alt vas se amesteca mierea cu untul topit in prealabil. Si se pregateste un vas de cuptor pe care-l ungem putin cu unt.
Pulpele de pui se taie pe din doua, se ung cu miere si unt si apoi se tavalesc prin pesmet. Se aseaza in tava si se lasa la cuptor 45-50 de minute.
Orezul cu legume l-am facut asa:
Am pus orezul la fiert cu 2 cani de apa si cu sare. Am fiert legumele intregi si apoi le-am taiat cubulete mici, iar ardeiul gras si ceapa le-am calit in putin ulei. Am amestecat orezul cu toate legumele, am condimentat si am presarat patrunjel deasupra.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Cremwursti in sos dulce acrisor

Cremwursti in sos dulce acrisor
Ingrediente:
– 500 gr cremwursti;
– 3 linguri miere;
– 1 lingurita otet;
– 1 lingura ulei de floarea soarelui;
– 1 legatura patrunjel;
– 100 ml sos de rosii;
– sare si piper.

Cremwurstii se taie rondele si se pun la calit in uleiul incins.
Se adauga dupa 2 minute sosul de rosii.
Mierea se amesteca cu otetul si se adauga in cratita.
Mai lasam 5 minute pe foc, dupa care adaugam patrunjelul tocat marunt, stingem focul si servim.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Retete Traditionale – Piftie de porc

Retete Traditionale – Piftie de porc
Ingrediente:
– 1 ½ kg picioare sau cap de porc ;
– 1 ceapa ;
– 2 morcovi ;
– 1 patrunjel ;
– 1 pastirnac ;
– 1telina ;
– 2 foi de dafin ;
– 3-4 boabe de ienibahar ;
– 3-4 catei de usturoi (facultativ) ;
– Sare, piper.
Se curata carnea si se parleste usor inainte, daca este cazul. Se spala foarte bine carnea si se pune intr-o oala cu apa rece pentru 30 minute. Se schimba apa din vas si se pune carnea la fiert (apa suficient incat sa acopere cmplet carnea de porc). Se pun condimentele (sare, usturoi, piper, dafin, ienibahar) si toate zarzavaturile.
Se lasa la fiert aproximativ 5-6 ore la foc mic, pana cand se desprinde carnea de pe os. In timpul fierberii carnea isi va lasa grasimea la suprafata apei, pe care o curatam cu ajutorul unei spatule.Se scoate carnea si se aseaza pe fundul unor farfurii mai inalte iar pe deasupra punea apa in care a fiert carnea, strecurata. Se da la rece pana se incheaga.
Citeste mai departe

Piftie de porc

Piftie de porc
Ingrediente:
– 1/2 cap de porc;
– 500 gr carne macra de porc;
– 2 cepe;
– 1 radacina pastarnac;
– 10 catei usturoi;
– 1 radacina telina;
– 2 foi de dafin;
– sare.

Spalam capul de porc si il parlim la flacara aragazului. Se pune apoi la fiert in apa cu sare, alaturi de carne. Se adauga si legumele tocate si foile de dafin.
Dupa ce a fiert 4 ore, scoatem carnea si o curatam de pe oase. Strecuram zeama in care au fiert ingredientele si o amestecam cu usturoiul pisat. Lasam 15 minute, apoi strecuram din nou.
Carnea se pune intr-un vas, apoi se adauga zeama si se da la rece.
A doua zi portionam si servim.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Cartofi picanti

Cartofi picanti
Ingrediente:
–          6 cartofi medii;
–          1 ceapa;
–          1 catel usturoi;
–          3 rosii;
–          ½ lingurita pudra de ardei iute;
–          3 linguri ulei;
–          Busuioc uscat;
–          Sare si piper.
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Rosiile, ceapa, usturoiul si pudra de ardei se amesteca in blender pana devine o pasta omogena. Se incinge ulei intr-o tigaie, se adauga sosul si busuiocul si lasam pe foc 3-4 minute. Adaugam si cartofii si lasam pana scade putin sosul. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Pofta buna!
Citeste mai departe

Legume picante

Legume picante
Ingrediente:
– 2 linguri ulei de floarea soarelui;
– 300 gr fasole rosie prefiarta;
– 1 catel usturoi;
– 1/2 lingurita sofran;
– 1 conserva rosii in bulion;
– 2 linguri suc de lamaie;
– 2 cepe;
– 2 lingurite chimen;
– 1 lingurita boia de ardei dulce;
– 1 ardei gras rosu;
– 1/2 legatura patrunjel;
– 100 gr porumb fiert;
– sare si piper.

Uleiul se incinge si se calesc ceapa si usturoiul tocate marunt.
Dupa 5 minute se adauga chimenul, sofranul, boiaua si rosiile din conserva tocate usor.
Adaugam si ardeiul tocat marunt, fasolea si porumbul, apoi lasam la fiert 5 minute.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Servim cu patrunjel tocat deasupra.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Pachetele chinezesti vegetariene

Pachetele chinezesti vegetariene
Ingrediente:
– 500 gr morcovi;
– 3 bucati praz;
– 1 pachet aluat de placinta;
– ulei pentru prajit;
– 500 gr ceapa;
– 1 praf curry;
– sare si piper.

Morcovii se dau pe razatoare, ceapa se toaca marunt, iar prazul rondele.
Calim legumele intr-o lingura de ulei, apoi potrivim de sare, curry si piper.
Foaia de placinta o taiem in patratele, iar in mijlocul fiecarui patratel punem o lingurita de umplutura.
Impachetam pachetelele si le prajim in ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant.
Se pot servi atat calde, cat si reci.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Lasagna cu legume

Lasagna cu legume
Ingrediente:
– 1 pachet foi lasagna;
– 50 gr margarina;
– 2 ardei;
– 1 legatura marar;
– 300 gr spanac;
– 1 dovlecel;
– 1 ceapa;
– 1 morcov;
– 2 linguri ulei;
– busuioc verde;
– 300 gr smantana;
– 1 ou;
– sare si piper.

Foile de lasagna se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce sunt fierte se lasa cateva minute in apa rece.
Intre timp spanacul se opareste 5 minute in apa clocotita, dupa care se paseaza la blender.
Dovlecelul se taie bucati, iar ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul incins.
Adaugam peste ceapa si dovlecelul, ardeii taiati cubulete si busuiocul verde. Cand sunt calite se stinge focul. Condimentam cu sare si piper, iar la final adaugam mararul tocat marunt.
Amestecam spanacul cu legumele calite.
Morcovii se fierb 5 minute in apa cu sare apoi se taie rondele.
Ungem o tava cu margarina, apoi punem un strat de foi, apoi jumatate de umplutura, apoi inca un strat de foi, restul de umplutura, rondelele de morcovi si la final inca un strat de foi.
Smantana se amesteca cu oul si cu putina sare, apoi se pune deasupra.
Dam la cuptor, la 180 de grade C, pentru 20-25 de minute.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Sarmalute umplute cu cascaval si cartofi

Sarmalute umplute cu cascaval si cartofi
Ingrediente:
– 1 varza alba;
– 100 gr cascaval;
– 2 linguri ulei de masline;
– 1 legatura patrunjel;
– 300 gr sunca;
– 500 gr cartofi;
– 75 gr unt;
– 2 oua;
– 1/2 lingurita bicarbonat;
– 2 linguri pesmet;
– sare si piper.

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand sunt fierti se piseaza ca pentru piure, adaugam 25 gr unt si uleiul de masline.
Cascavalul se rade, iar verdeata se toaca marunt.
Cand piureul este racit se amesteca cu ouale batute, cascavalul si verdeata, sare si piper.
Varza se curata de foile vestede si de cotor apoi se desface in foi.
Se oparesc foile de varza, pe rand, in apa fiarta amestecata cu bicarbonat timp de 10 minute.
Sunca se taie felii subtiri si se amesteca cu piureul.
Pe fiecare foaie de varza pui putin piure drept umplutura, apoi rulezi ca pentru sarmale.
Restul de unt il folosesti pentru a unge o tava. Tapetezi cu pesmet si pui rulourile in tava.
Dai la cuptor, timp de 15 minute, la 180 de grade C.
Rulourile se pot servi atat calde, cat si reci.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Pui cu sos de nuci

Pui cu sos de nuci
Ingrediente:
– 4 piepturi de pui;
– 3 linguri mustar;
– 80 gr nuci;
– 1 lingura unt;
– 3 linguri ulei de masline;
– 3 linguri miere;
– 50 gr smantana;
– orez pentru servit.
– sare si piper.

Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se frige 5 minute in tigaie.
Sosul se prepara astfel: se amesteca mustarul cu mierea, apoi se adauga nucila maruntite, untul si smantana.
Se pune sosul pe foc, timp de 5 minute, cat sa se lege putin.
Puiul se serveste cu sos deasupra, langa garnitura de orez.
Pofta buna!
Citeste mai departe