Ingrediente:
– 1 ½ kg picioare sau cap de porc ;
– 1 ceapa ;
– 2 morcovi ;
– 1 patrunjel ;
– 1 pastirnac ;
– 1telina ;
– 2 foi de dafin ;
– 3-4 boabe de ienibahar ;
– 3-4 catei de usturoi (facultativ) ;
– Sare, piper.
Se curata carnea si se parleste usor inainte, daca este cazul. Se spala foarte bine carnea si se pune intr-o oala cu apa rece pentru 30 minute. Se schimba apa din vas si se pune carnea la fiert (apa suficient incat sa acopere cmplet carnea de porc). Se pun condimentele (sare, usturoi, piper, dafin, ienibahar) si toate zarzavaturile.
Se lasa la fiert aproximativ 5-6 ore la foc mic, pana cand se desprinde carnea de pe os. In timpul fierberii carnea isi va lasa grasimea la suprafata apei, pe care o curatam cu ajutorul unei spatule.Se scoate carnea si se aseaza pe fundul unor farfurii mai inalte iar pe deasupra punea apa in care a fiert carnea, strecurata. Se da la rece pana se incheaga.
– 1 ½ kg picioare sau cap de porc ;
– 1 ceapa ;
– 2 morcovi ;
– 1 patrunjel ;
– 1 pastirnac ;
– 1telina ;
– 2 foi de dafin ;
– 3-4 boabe de ienibahar ;
– 3-4 catei de usturoi (facultativ) ;
– Sare, piper.
Se curata carnea si se parleste usor inainte, daca este cazul. Se spala foarte bine carnea si se pune intr-o oala cu apa rece pentru 30 minute. Se schimba apa din vas si se pune carnea la fiert (apa suficient incat sa acopere cmplet carnea de porc). Se pun condimentele (sare, usturoi, piper, dafin, ienibahar) si toate zarzavaturile.
Se lasa la fiert aproximativ 5-6 ore la foc mic, pana cand se desprinde carnea de pe os. In timpul fierberii carnea isi va lasa grasimea la suprafata apei, pe care o curatam cu ajutorul unei spatule.Se scoate carnea si se aseaza pe fundul unor farfurii mai inalte iar pe deasupra punea apa in care a fiert carnea, strecurata. Se da la rece pana se incheaga.