Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Prajitura cu cocos si ciocolata

Prajitura cu cocos si ciocolata

Ingrediente:

Blat: 6 oua 300 g zahar 40 g cacao 60 g faina 200 g cocos Crema: 250 ml frisca 200 g ciocolata 50 g unt

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixeaza galbenusurile celor 6 oua impreuna cu 200 g zahar, se adauga cacao si faina dar si 20 g unt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Separat se bat spuma albusurile de ou, impreuna cu zaharul, iar cand s-a obtinut consistenta dorita a spumei se adauga si nuca de cocos. Crema se toarna si ea peste blatul din tava, se intinde uniform, apoi se da tava la cuptor, pentru aproximativ 45 de minute. Intre timp se pune la fiert frisca lichida, care se va amesteca impreuna cu bucatele de ciocolata, mixand mereu, pana cand ciocolata se va topi definitiv. Dupa ce se da de pe foc, peste crema de ciocolata se adauga untul si se incorporeaza, amestecand mereu. Cand s-a copt suficient, se scoate prajitura din cuptor, peste ea se toarna glazura de ciocolata si se intinde intr-un strat uniform, apoi se portioneaza si se aseaza pe un platou, de preferat sa se tina la frigider, inainte de a fi servita.
Citeste mai departe

Mancare de urzici cu orez

Mancare de urzici cu orez



Ingrediente Mancare de urzici cu orez

2 kg urzici (varfuri), 80 gr orez, 1 ceapa mare, sare si piper dupa gust, 4 lg ulei.

Mod de preparare Mancare de urzici cu orez

  1. Curatam  urzicile de  impuritati  si le spalam foarte bine in mai multe ape.
  2. Intr-o cratita se pune apa la fiert (3 l ) , cand incepe sa fiarba adaugam urzicile.
  3. Le lasam la fiert  cca 15 min apoi le scoatem din apa intr-o sita.
  4. Le lasam sa se racesca cateva momente si le tocam marunt.
  5. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se caleste ceapa pana devine sticloasa.
  6. Adaugam urzicile tocate , orezul spalat si 2 l apa fierbinte.
  7. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana orezul este bine patruns.
  8. La final se adauga sare si piper dupa gust.
Citeste mai departe

Rozete de cartofi

Rozete de cartofi

Ingrediente Rozete de cartofi

1 kg cartofi, 100 gr unt, 3 galbenusuri, 1/2 lingurita nucsoara, 50 gr cascaval, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare Rozete de cartofi

  1. Cartofii se curata , se spala si se taie in cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare ca pentru piure.
  2. Dupa fierbere se scurg de apa si se zdrobesc. Se incorpreaza untul amestecand continuu.
  3. Se adauga treptat galbenusurile, cascavalul ras, nucsoara , sare si piper dupa gust.
  4. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna  aveline din compozitia formata .
  5. Se introduce tava in cuptorul incalzit la 200 gr si se lasa sa se rumeneasca cca 6-7 min.
Citeste mai departe