Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Socata

Socata

Ingrediente
Socata

10 flori mari soc
500-600 gr zahar
1 lamaie mare
8 gr drojdie proaspata
Mai aveti nevoie de: un borcan de 5l

Preparare
Socata

  1. Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului. Se acopera cu zahar, apoi adaugati sucul de la lamaie si coaja taiata felii. Se pune apoi apa cat sa acopere totul si se lasa pana a doua zi.
  2. A doua zi se umple borcanul cu apa rece, se amesteca, se adauga drojdia (pentru a fermenta), se acopera cu tifon si se lasa la loc cald si insorit pentru inca 2-3 zile (depinde cat e de cald si cat de acidulata doriti sa fie soacata; la noi au fost suficiente 2 zile).
  3. In fiecare zi amestecati in borcan dimineata si seara si gustati socata. Cand a ajuns la aciditatea dorita strecurati socata, o puneti in sticle si o tineti la frigider.
  4. Socata se serveste rece.
Citeste mai departe

Mazare bonne femme

Mazare bonne femme

Ingrediente
Mazare bonne femme

450 gr mazare
100 gr bacon
1 ceapa medie (maxim 100 gr)
1 fir cimbrisor
8 linguri apa
1 lingura rasa unt
sare, piper negru
Portii: 2

Preparare
Mazare bonne femme

  1. Intr-o tigaie mai adanca si nu extrem de larga se pune baconul taiat cubulete la foc mic pana-si lasa grasimea, dar nu trebuie sa fie rumen. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste totul in continuare pana ceapa e moale si baconul e rumen (cca 5 minute).
  2. Se adauga mazarea, untul si cimbrul. Se presara sare si piper negru. Se amesteca pana untul e topit. Se adauga apa si se aduce la fierbere.
  3. In acel moment se da focul la mic, se pune capacul (daca capacul nu e etans, puteti aseza o folie de aluminiu sub el) si se fierbe asa pana mazarea e facuta (cca 20-25 minute). Amestecati de 2 ori in acest timp si gustati mazarea de fiecare data ca sa puteti estima cand e gata. Cand amestecati verificati si daca mai e lichid in tigaie, mazarea nu trebuie sa arate uscata.
  4. Cand e gata, in tigaie ar trebui sa mai ramana doar putin lichid pe fund, ca un sos lejer. Daca doriti, acum puteti presara patrunjel sau menta tocata.
  5. Serviti mazarea calda cu paine de secara si daca doriti 1 lingura de branza de casa (sau telemea).
Citeste mai departe