Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Mazare bonne femme

Ingrediente
Mazare bonne femme

450 gr mazare
100 gr bacon
1 ceapa medie (maxim 100 gr)
1 fir cimbrisor
8 linguri apa
1 lingura rasa unt
sare, piper negru
Portii: 2

Preparare
Mazare bonne femme

  1. Intr-o tigaie mai adanca si nu extrem de larga se pune baconul taiat cubulete la foc mic pana-si lasa grasimea, dar nu trebuie sa fie rumen. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste totul in continuare pana ceapa e moale si baconul e rumen (cca 5 minute).
  2. Se adauga mazarea, untul si cimbrul. Se presara sare si piper negru. Se amesteca pana untul e topit. Se adauga apa si se aduce la fierbere.
  3. In acel moment se da focul la mic, se pune capacul (daca capacul nu e etans, puteti aseza o folie de aluminiu sub el) si se fierbe asa pana mazarea e facuta (cca 20-25 minute). Amestecati de 2 ori in acest timp si gustati mazarea de fiecare data ca sa puteti estima cand e gata. Cand amestecati verificati si daca mai e lichid in tigaie, mazarea nu trebuie sa arate uscata.
  4. Cand e gata, in tigaie ar trebui sa mai ramana doar putin lichid pe fund, ca un sos lejer. Daca doriti, acum puteti presara patrunjel sau menta tocata.
  5. Serviti mazarea calda cu paine de secara si daca doriti 1 lingura de branza de casa (sau telemea).

Author:

Facebook Comentariu