Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Pui piri-piri

Pui piri-piri
Ingrediente:
– 6-8 pulpe inferioare de pui;
– 1/2 lamaie;
– 6-8 linguri sos piri-piri (se gaseste in comert);
– 2 linguri ulei.
Condimente piri piri:
– 1 lingurita boia dulce;
– 1 lingurita fulgi de ceapa uscata;
– 1/2 lingurita ghimbir pudra;
– 1/2 lingurita chilli;
– 1 lingurita usturoi granulat;
– 1 lingurita oregano uscat;
– sare.
Amestecam toate condimentele pentru piri piri cu sucul de la lamaie si cu uleiul si ungem bine bucatile de pui. Se lasa 1 ora la marinat, apoi se da puiul la cuptor, la 220 C, timp de 40 de minute, pana cand se coace. Scoatem puiul din cuptor, turnam deasupra sosul piri piri si servim alaturi de salata sau garnitura. Pofta buna!
Citeste mai departe

Vita caramelizata

Vita caramelizata

Ingrediente:
– 350 gr muschi vita;
– 1 fir ceapa verde;
– 1 lingura amidon;
– 1 ceapa;
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
– 2 lingurite susan;
– 1 cana ulei.
Sos:
– 4 linguri sos de soia;
– 1 lingura zahar brun;
– chilli;
– 3 linguri otet de orez;
– 1 lingurita pasta de ghimbir si usturoi;
– 2 lingurite ulei.
Carnea se taie fasii subtiri, se presara cu bicarbonat si se lasa 15 minute. Se spala apoi bine si se lasa putin la uscat. Presaram carnea si cu amidon si mai lasam 15 minute deoparte.
Intre timp se prepara sosul: uleiul il incingem bine, adaugam pasta de ghimbir, prajim 1 minut, adaugam restul ingredientelor si lasam sosul sa fiarba 5 minute.
Incingem si uleiul pentru carne si prajim fasiile de carne 2-3 minute. Se scot din ulei si se lasa la scurs. Intr-un wok se incing 2 linguri de ulei, se caleste ceapa rondele, se adauga carnea prajita si sosul si tinem pe foc pana cand carnea absoarbe sosul. Se adauga la sfarsit susanul si ceapa verde si se serveste cu legume. Pofta buna!
Citeste mai departe

Preparat irlandez din cartofi

Preparat irlandez din cartofi

Ingrediente:
4 cartofi
300 g varza alba pe care o toci fideluta
60 g unt
o jumatate de  ceasca ceapa verde tocata anterior
2/3 ceasca lapte incalzit in prealabil
piper macinat ( optional)
1 lg patrunjel verde pe care il toci marunt.
Spala cei 4 cartofi, curata-i si toaca-i in sferturi, dupa care fierbe-i timp de un sfert de ora ca se se inmoaie putin.
Dupa aceea, scurge apa si paseaza-i bine.
Varza tocata fideluta o pui la fiert timp de 10 minute in apa care deja fierbe, apoi scoate-o si scurge-o bine de apa.
Ia o tigaie mai incapatoare si incinge untul, dupa care mai adaugi varza si ceapa, lasandu-le timp de 1 minut sa se caleasca.
Acum amesteca ceea ce ai calit cu cartofii pasati si toarna laptele caldut, amestecand pana ce observi ca obtii un fel de crema.
Adauga sare si piper supa gust si patrunjel tocat marunt!
Pofta Buna!
Citeste mai departe

Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine
Ingrediente:
–          400 g biscuiti digestivi;
–          100 g unt;
–          500 g branza vaci cremoasa;
–          200 g zahar pudra;
–          4 oua;
–          1 esenta vanilie;
–          1 lingura dulceata de afine.
Se macina biscuitii in robotul de bucatarie. Topim untul si il amestecam cu biscuitii, obtinand un aluat sfaramicios.
Punem biscuitii intr-o forma cu inel detasabil si nivelam cu dosul unei linguri. Apoi mixam branza de vaci. Adaugam ouale, zaharul si vanilia si mixam pana se incorporeaza. Adaugam si smantana, omogenizam compozitia, oprim deoparte un sfert, iar restul o turnam peste blatul de biscuiti si nivelam.
In crema de branza ramasa adaugam dulceata de afine si o punem cu lingura deasupra cremei de branza. Bagam la cuptor pana se desprind marginile. In mijloc va ramane tot moale, sa nu fiti tentati sa o lasati prea mult la copt pentru ca se va intari in frigider destul de mult.
Taiem felii si decoram cu afine congelate. Pofta buna!
Citeste mai departe

Placinta cu branza si spanac

Placinta cu branza si spanac
Ingrediente:
Aluat:
– 450 gr faina;
– 1 lingurita sare;
– ulei;
– 300 ml apa;
– 4 linguri untura topita.
Umplutura:
– 100 gr telemea oaie;
– 70 gr spanac;
– 1 ou;
– 100 gr branza proaspata de vaci;
– 2 fire marar;
– piper negru.
Pregatim intai aluatul: punem faina cu sarea intr-un bol mare, facem o gaura in centru unde turnam apa, apoi amestecam cu mana pana cand apa este complet absorbita. Framantam 10 minute, pana cand aluatul devine elastic si nelipicios. Aluatul se imparte in 5 bucati egale, care se intind bine pe masa de lucru. Intr-un vas mai mic se pun bucatile de aluat intins cu untura topita si ulei (astfel incat sa fie acoperite cu ulei) si se lasa 30 de minute.
Preparam acum umplutura: amestecam branzeturile si mararul tocat, condimentam cu piper si adaugam oul batut. Spanacul fie se opareste (daca a fost proaspat) fie se lasa bine la scurs (daca este congelat), se toaca marunt, apoi se adauga umpluturii.
Luam o bucata de aluat din grasime, o scurgem putin, apoi o intindem bine (se va intinde foarte usor, trebuie sa fie subtiri ca foile de placinta). In tava unsa cu unt punem 2 foi de placinta, apoi jumatate din umplutura, inca doua foi de placinta, restul umputurii si la final ultima foaie de placinta. Dam la cuptor, la 220 C, timp de 25 de minute. Lasam la racit, apoi portionam. Placinta se poate servi atat calduta, cat si rece. Pofta buna!
Citeste mai departe

Budinca de gutui

Budinca de gutui
Ingrediente:
– 4 gutui;
– 1 cana lapte;
– 1 lamaie;
– 2 linguri unt nesarat;
– 100 gr alune prajite;
– 1/2 franzela;
– 1 cana zahar pudra;
– 6 oua.

Gutuile se spala si se fierb in apa clocotita timp de 10-15 minute, cat sa se inmoaie.
Se curata apoi de coaja si se dau pe razatoare. Daca gutuia este prea fiarta se poate pasa.
Untul se freaca spuma, apoi se adauga, unul cate unul, galbenusurile.
Adaugam gutuile, alunele, zaharul, painea inmuiata in lapte si apoi lasata la scurs si la final albusurile spuma.
Tapetezi o tava cu hartie de copt, apoi torni compozitia rezultata mai sus.
Dai la cuptor, la 180 de grade c, timp de 25-30 de minute. Verifici cu scobitoarea daca este gata.
Lasi la racit inainte de servire.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Sos argentinian pentru fripturi

Sos argentinian pentru fripturi
ngrediente:
-o rosie foarte coapta
-o jumatate de ceapa rosie mica
-o felie de ardei rosu, una de ardei verde
-un ardei iute rosu
-1-2 catei de usturoi
-suc de lamaie
-o lingura de otet
-5-6 linguri de ulei de masline extravirgin
-patrunjel verde, sare si piper
Decojiti rosia, indepartati miezul cu semintele si tocati pulpa in cubulete. Tocati marunt ardeiul iute.
Tocati fin ceapa rosie, ardeiul gras, patrunjelul si adaugati-le peste rosii. Turnati uleiul, sucul de la o lamaie mica, o lingura de otet. Macinati usturoiul si adaugati-l.
Presarati sare si piper si amestecati.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Salata tzatziki cu pui

Salata tzatziki cu pui
Ingrediente:
– 400 gr castraveti;
– 300 gr iaurt;
– 1 legatura marar;
– 4 linguri ulei de masline;
– 5 frunze de menta;
– 4 linguri ulei de floarea soarelui;
– 1 lamaie;
– 400 gr piept de pui;
– 2 catei usturoi;
– sare si piper.
Pieptul de pui se spala bine si se taie felii.
Se calesc apoi in uleiul de floarea soarelui.
Castravetii ii dam pe razatoare apoi ii strangem in pumn pentru a-si lasa toata zeama.
Amestecam castravetii cu iaurtul, usturoiul maruntit, mararul tocat, menta si sucul de la lamaie.
Se potriveste de sare si piper.
Servim puiul fierbinte cu sos deasupra.
Pofta buna!
Citeste mai departe