Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Pui cu sos aromat

Pui cu sos aromat
Ingrediente:
– 1 kg pui;
– 8 catei usturoi;
– 4 linguri pasta de rosii;
– 50 gr unt;
– 1 lingura pasta de chilli;
– cimbru;
– busuioc pentru servire;
– 3 linguri ulei de masline.
– sare si piper.

Puiul se portioneaza si se lasa cateva minute in apa clocotita. Scoatem bucatile de pui, le lasam putin la scurs, apoi le crestam.
Amestecam untul cu sare, piper, ulei, cimbru, usturoi pisat si ungem bine puiul. Dam la cuptor, in oala cu capac, pana puiul este patruns.
Adaugam apoi pasta de rosii dizolvata in putina apa si chilli. Lasam la cuptor inca 10 minute, apoi servim cu busuioc proaspat deasupra.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Ficatei de pui libanezi cu sos de rodie

Ficatei de pui libanezi cu sos de rodie
Ingrediente:
-un pachet de ficatei de pui (se poate face si cu ficatei de iepure);
-jumatate de ceapa alba;
– sirop de rodie;
-apa;
-ulei de masline;
-o lingurita de unt;
-chimen macinat;
-coriandru macinat;
-piper negr;
-boia dulce.
Se topeste untul in putin ulei. Se adauga ceapa tocata. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugati ficateii. Se rumenesc ficateii pe ambele parti.
Se adauga un sos format din doua linguri de melasa de rodie amestecata cu 100 ml apa. Se lasa sa fiarba cu capac, 5 minute. Se intorc pe la jumatatea timpului.
La sfarsit, sosul este redus bine, ficateii sunt fragezi si bine facuti. Se mai adauga o lingura de melasa de rodie, se stropesc ficateii cu sosul siropos de rodie si se opreste focul.
Ficateii de pui se servesc cu sosul de rodie si bobite proaspete de rodie. Puteti sa presarati si coriandru proaspat, daca doriti un plus de parfum oriental si un contrast placut verde-rosu.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Ficatei de pui cu nuci

Ficatei de pui cu nuci
Ingrediente:
  • 800 gr ficatei de pui;
  • 200 gr nuca macinata;
  • 100 gr unt;
  • 300 ml supa de pui;
  • 3 linguri ulei de masline;
  • sare grunjoasa;
  • 1 lingurita miere;
  • patrunjel;
  • piper.

Ficateii ii spalam si curatam de pielite si ii punem in tava. Stropim cu ulei de masline, acoperim cu hartie de copt si dam la cuptor pana se rumenesc.
Intre timp pregatim sosul: mucila maruntite se coc cateva minute in cuptor. Amestecam apoi nucile cu untul topit, mierea si supa. Adaugam sare si piper dupa gust, iar la final ficateii.
Dam din nou ficateii cu acest sos la cuptor, pentru 5-10 minute.
Servim cu patrunjel tocat deasupra, dupa preferinte.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Piept de rata crocant cu sos de visine

Piept de rata crocant cu sos de visine
Ingrediente:
– 2 lingurite amidon;
– 1/2 cana zeama de la compotul de visine;
– 1 piept de rata;
– 1 lingura de rodie;
– 60 gr unt;
– 2 linguri zahar;
– 250 gr visine din compot;
– sare si piper.

Pregatim intai carnea: spalam pieptul de rata, il lasam la uscat si il crestam de cateva ori pe partea cu grasimea.
Saram si piperam dupa gust carnea, apoi o prajim intr-o tigaie neaderenta si foarte bine incinsa.
Lasam 5-6 minute pe partea cu grasimea, apoi inca 4-5 minute pe cealalta parte. Friptura nu va fi foarte bine patrunsa, ci medium rare. Daca va place mai bine facuta va mai trebui sa o lasati 2 minute pe fieare parte.
Intre timp pregatim si sosul: topim untul si adaugam visinele din compot, apoi zeama de la compot si zaharul.
Dam focul mic si amestecam pana cand sosul incepe sa se reduca.
Adaugam rodia si lasam pe foc 13 minute.
Adaugam amidonul si mai lasam pe foc 2 minute, amestecand continuu. Vei observa ca sosul incepe sa devina gelatinos.
Carnea se pune pe o farfurie si se stropeste cu sosul cald.
Servim imediat.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Musaca a la Roma

Musaca a la Roma
Ingrediente:
– 1 ardei iute;
– 200 gr cascaval;
– 1 plic knorr bolognese;
– 1 legatura patrunjel;
– 100 gr bacon;
– 10 gr unt;
– 200 gr penne;
– 20 gr pesmet;
– 300 gr rosii;
– sare si piper.

Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se scot din apa, se trec printr-un jet de apa si se lasa apoi la scurs.
Intre timp pregatim sosul: taiem baconul, apoi il prajim intr-o tigaie.
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se toaca marunt.
Plicul knorr se pregateste dupa indicatiile de pe ambalaj (se adauga apa), se amesteca cu baconul si cu rosiile tocate.
Adaugam in amestec si pastele, jumatate din cantitatea de cascaval, ardeii tocati marunt, sare si piper dupa gust.
Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet, apoi punem pastele si la final restul de cascaval ras.
Dam la cuptor, la 180 de rgade C, timp de 20-25 de minute.
Se serveste cu patrunjel deasupra.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Mancare cu ton si legume

Mancare cu ton si legume
Ingrediente:
– 300 gr ton;
– 1 ceapa;
– 100 gr fasole verde;
– 100 gr masline verzi;
– usturoi dupa gust;
– 1 plic knorr fix carbonara;
– 200 gr cartofi;
– 200 gr spanac congelat;
– 100 gr mozarella;
– 200 ml smantana pentru gatit.
Spanacul se lasa la decongelat, iar fasolea verde se fierbe in apa cu sare.
Cartofii, ceapa si usturoiul se toaca marunt si se amesteca cu tonul, maslinele tocate si fasolea deja fiarta.
Saram si piperam dupa gust compozitia.
Smantana se amesteca cu plicul knorr.
Intr-o tava de yena punem mai intai spanacul decongelat, apoi amestecul de ton si pe deasupra amestecul cu smantana.
Mozarella o presaram deasupra si dam totul la cuptor, la 180 de grade C, timp de 30-40 de minute.
Servim cat inca este cald.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Fetucini cu carnati si spanac

Fetucini cu carnati si spanac
Ingrediente:
– 250 gr fetucini;
– 200 gr spanac fiert;
– 150 gr carnati;
– 1 castravete;
– 5-6 rosii cherry;
– un pumn alune neprajite;
– 1 lingura ulei;
– sare si piper.

Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se scurg si se trec printr-un jet de apa.
Carnatii se taie felii, apoi se pun la calit in uleiul incins. Adaugam spanacul, rosiile taiate pe jumatate si alunele si lasam pe foc 5-7 minute.
Adaugam castravetele taiat felii, apoi pastele si mai lasam pe foc 1-2 minute.
Saram si piperam dupa gust, apoi servim.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Lasagna cu vinete si spanac

Lasagna cu vinete si spanac
Ingrediente:
– 1 pachet foi de lasagna;
– 1 lingura faina;
– 1 lingura ulei de masline;
– 250 gr spanac;
– 2 catei usturoi;
– 1 l lapte;
– 1 lingura unt;
– 1.5 vanata;
– 1 praf nucsoara;
– ulei pentru uns tava;
– 100 g parmezan sau cascaval;
– sare si piper.

Vanata se taie cubulete mici si se caleste in uleiul de masline incins. Condimentam cu sare, piper si nucsoara, iar cand incepe sa se inmoaie adaugam usturoiul maruntit si spanacul spalat si taiat nu foarte marunt. Lasam pana se inmoaie si spanacul, apoi stingem focul.
Intre timp, preparam sosul bechamel: untul se pune la topit, se adauga faina si se amesteca bine pana cand faina devine aurie. Adaugam incet laptele, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase.  Adaugam la sfarsit sare si piper.
In tava pentru lasagna punem mai intai putin ulei, apoi un strat de foi de lasagna, apoi un strat de legume si sosul bechamel. Repetam procedura pana nu mai avem compozitie. Ultimul strat trebuie sa fie cu foi de paste, sos bechamel si parmezan ras.
Dam la cuptor, la 180 de grade C, timp de 30 de minute.
Servim imediat.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Lasagna cu pui

Lasagna cu pui
Ingrediente:
– 600 gr piept de pui;
– 200 gr ciuperci;
– 100 ml suc de rosii;
– 50 gr unt;
– 2 linguri ulei de floarea soarelui;
– 200 gr cascaval;
– 300 ml lapte;
– 3 linguri faina;
– un pachet foi de lasagna;
– cimbru si busuioc;
– sare si piper.

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete mici, care se caleste in uleiul incins, impreuna cu ciupercile. Amestecam apoi puiul cu sucul de rosii. Condimentam cu cimbru, busuioc, sare si piper.
Separat se pun la fiert in apa cu sare foile de lasagna, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pregatim si sosul bechamel: topim untul, adaugam faina, iar dupa cateva secunde laptele. Amestecam energic si tinem pe foc pana se ingroasa sosul.
Intr-o tava se pune primul strat de lasagna, apoi jumatate din amestecul de pui, apoi putin sos alb, inca un strat de lasagna, restul de pui, restul de sos alb si ultimul strat de foi.
Se presara deasupra cascavalul ras.
Dam la cuptor, la 180 de grade C, pentru 20-25 de minute.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Lasagna cu legume de post

Lasagna cu legume de post
Ingrediente:
–          1 pachet foi lasagna;
–          500 gr ciuperci;
–          1 dovlecel;
–          3 morcovi;
–          1 telina;
–          3 cepe;
–          1 ardei gras rosu;
–          1 ardei gras verde;
–          1 conserva rosii in bulion;
–          1 cana suc de rosii;
–          3-4 linguri ulei;
–          Parmezan;
–          Sare si piper.
Ciupercile, dovlecelul, ceapa si ardeii se taie marunt, iar telina si morcovii se dau prin razatoare. Se calesc toate in ulei incins pana se inmoaie, apoi se adauga bulionul de rosii si se lasa pana cand sosul scade putin. se adauga sare si piper dupa gust. Se pun intr-o tava un strat de foi de lasagna, un strat de legume, din nou foi de lasagna si tot asa pana cand se termina sosul de legume. Ultimul strat sa fie foile de lasagna. Se adauga si sucul de rosii, avand grija sa ajunga si pe peretii vasului. Se da tava la cuptor pentru 30-40 de minute. La servire, se rade parmezan deasupra. Pofta buna!
Citeste mai departe

Quesadilla cu ardei si chilli

Quesadilla cu ardei si chilli
Ingrediente:
– 4 lingri maioneza de post;
– 3 ardei grasi multicolori;
– 2 cepe rosii;
– 3 linguri ulei de floarea soarelui;
– 2 linguri sos chilli;
– 4 tortilla;
– 1 legatura coriandru;
– 80 gr cascaval de post;
– sare si piper.

Ardeii si ceapa se taie fasii si se prajesc in uleiul incins timp de cateva minute.
Pe o tortilla punem jumatate din cantitatea de legume, 2 linguri de maioneza de post si o lingura de sos chilli.
Presaram coriandru si cascaval ras pe deasupra, saram si piperam dupa gust.
Acoperim cu inca o tortila, apoi prajim quesadilla intr-o tigaie fara ulei, pana cand tortilla devine crocanta.
Feliem si servim imediat.
Din cantitatile de mai sus ies 2 portii.
Pofta buna!
Citeste mai departe