Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Piept de rata crocant cu sos de visine

Ingrediente:
– 2 lingurite amidon;
– 1/2 cana zeama de la compotul de visine;
– 1 piept de rata;
– 1 lingura de rodie;
– 60 gr unt;
– 2 linguri zahar;
– 250 gr visine din compot;
– sare si piper.

Pregatim intai carnea: spalam pieptul de rata, il lasam la uscat si il crestam de cateva ori pe partea cu grasimea.
Saram si piperam dupa gust carnea, apoi o prajim intr-o tigaie neaderenta si foarte bine incinsa.
Lasam 5-6 minute pe partea cu grasimea, apoi inca 4-5 minute pe cealalta parte. Friptura nu va fi foarte bine patrunsa, ci medium rare. Daca va place mai bine facuta va mai trebui sa o lasati 2 minute pe fieare parte.
Intre timp pregatim si sosul: topim untul si adaugam visinele din compot, apoi zeama de la compot si zaharul.
Dam focul mic si amestecam pana cand sosul incepe sa se reduca.
Adaugam rodia si lasam pe foc 13 minute.
Adaugam amidonul si mai lasam pe foc 2 minute, amestecand continuu. Vei observa ca sosul incepe sa devina gelatinos.
Carnea se pune pe o farfurie si se stropeste cu sosul cald.
Servim imediat.
Pofta buna!

Author:

Sunt Maistru constructor si conduc mai multe santiere, iar in timpul meu liber, fac cite ceva pe calculator

Facebook Comentariu