Ingrediente:
-un pachet de ficatei de pui (se poate face si cu ficatei de iepure);
-jumatate de ceapa alba;
– sirop de rodie;
-apa;
-ulei de masline;
-o lingurita de unt;
-chimen macinat;
-coriandru macinat;
-piper negr;
-boia dulce.
Se topeste untul in putin ulei. Se adauga ceapa tocata. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugati ficateii. Se rumenesc ficateii pe ambele parti.
Se adauga un sos format din doua linguri de melasa de rodie amestecata cu 100 ml apa. Se lasa sa fiarba cu capac, 5 minute. Se intorc pe la jumatatea timpului.
La sfarsit, sosul este redus bine, ficateii sunt fragezi si bine facuti. Se mai adauga o lingura de melasa de rodie, se stropesc ficateii cu sosul siropos de rodie si se opreste focul.
Ficateii de pui se servesc cu sosul de rodie si bobite proaspete de rodie. Puteti sa presarati si coriandru proaspat, daca doriti un plus de parfum oriental si un contrast placut verde-rosu.
Pofta buna!