Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Gogosi grecesti cu miere

Gogosi grecesti cu miere
Ingrediente:
– 400 gr faina;
– 250 ml apa;
– 1 lingurita zahar;
– 4 linguri ulei de masline;
– 250 ml lapte;
– 16 gr drojdie uscata;
– 1 lingurita sare.
Prajit:
– 1 l ulei de floarea soarelui.
Servit:
– 150 gr miere;
– miez de nuca sau susan;
– scortisoara.

Incalzim apa si laptele si le amestecam, adaugand apoi drojdia amestecata cu zaharul, sarea si uleiul. Acest amestec se toarna incet peste faina si se amesteca incontinuu. Acoperim vasul si lasam compozitia la crescut 1 ora.
Gogosicile se formeaza cu doua linguri, apoi se pun la prajit in uleiul bine incins.
Se scot pe un servetel de hartie sa absoarba uleiul.
Se servesc cu miere deasupra si cu scortisoara, susan sau nuci faramitate.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Prajitura Kinder Pinguin

Prajitura Kinder Pinguin
Ingrediente
Blat :
10 oua
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
5 lg gris
5 lg faina
5 lg cacao
5 lg miere
15 g praf de copt (1,5 plicuri)
un praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei
Crema :
700 ml frisca lichida
2 plicuri intaritor pentru frisca
3 lg lapte
2 lg miere
1 lg esenta de vanilie
Glazura 1 (peste crema) :
120 g ciocolata
70 g unt
1 lg apa
2 lg ulei
Glazura 2 (decor) :
220 g ciocolata
100 g unt
3 lg ulei
1 lg apa
1 lg zahar pudra
Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam galbenusurile, zaharul, si zaharul vanilat, uleiul treptat, mierea , laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copt, cacao si gris. Ingredientele uscate le incorporam cu ajutorul unei linguri, amestecand de jos in sus, de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 blaturi intr-o forma dreptunghiulara, care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetata-o cu hartie de copt.
Crema : mixam frisca pana se intareste, adaugam praful de intaritor pentru frisca, mierea, laptele condensat si esenta de vanilie.Jumatate din crema o intindem peste primul blat.
Glazura 1 (peste crema) : punem ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Aceasta glazura o intindem peste jumatatea de crema intinsa peste primul blat si o dam la rece pana se intareste – altfel riscam sa se amestece cu crema.
Peste glazura 1 intarita , intindem restul de crema .
Asezam blatul al doilea si pregatim glazura 2.
Glazura 2 ( decor ) : amestecam toate ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, pana se omogenizeaza, la fel ca pentru glazura 1.Lasam glazura 2 putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste blatl al doilea si dam la frigider pentru cateva ore.
Dupa ce prajitura a stat ceva vreme la rece. o taiem cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.
Citeste mai departe

Turta dulce

Turta dulce
Ingrediente:
–          500 gr zahar;
–          1 kg faina;
–          1 lingurita bicarbonat de sodiu;
–          4 oua;
–          3 linguri miere;
–          200 gr unt;
–          1 lingura scortisoara;
–          1 lingurita otet;
–          1 lingura zeama de lamaie.
Se pun 2 oua intregi si 2 galbenusuri si se freaca cu mierea si 400 gr zahar pana devine spuma. Se adauga bicarbonatul de sodiu stins in otet, faina, untul si scortisoara si apa cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie destul de tare astfel incat sa il poti modela si decupa in formele dorite.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, apoi se pune turta dulce taiata in formele dorite pe tava si se dau la cuptor, la foc potrivit, pana isi schimba usor culoarea. Se scot din cuptor si se tin turtele intr-un castron acoperit sa fie calde.
Se bat 2 albusuri (ramase de mai sus) cu 100 gr zahar si cu lamaia, aceasta fiind glazura care o punem peste turtele dulci. Mai departe turtele se pot orna cu diferite glazuri colorate sau bomboane, in functie de imaginatia fiecaruia dintre voi. Pofta buna!
Citeste mai departe

Prajitura cartof

Prajitura cartof
Ingrediente:
– 500 gr biscuiti;
– 150 gr zahar;
– 2 cani lapte;
– 1 esenta de rom;
– 200 gr unt tinut la temperatura camerei;
– 3 linguri cacao;
– 150 ml rom;
– 50 gr cacao pentru decor.

Biscuitii se piseaza intr-un robot de bucatarie.
Untul se topeste pe foc, cu zaharul, apoi se adauga pudra de cacao, laptele si esenta de rom.
Lichidul aromat si romul se toarna peste biscuiti. Amestecam bine, apoi formam bilute cu mainile si le trecem prin cacao.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Parjoale de cartofi cu verdeata

Parjoale de cartofi cu verdeata
Ingrediente:
– 1 kg cartofi;
– 1 capatana usturoi;
– 1/2 legatura marar;
– 50 ml ulei de masline;
– 1 ceapa;
– 1/2 legatura patrunjel;
– pesmet;
– ulei;
– sare si piper.
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii scurgem, ii pasam si ii amestecam cu verdeata, ceapa si usturoiul tocate marunt.
Adaugam 100 gr pesmet, uleiul de masline si condimentam cu sare si piper. Incingem ulei intr-o cratita, formam parjoalele, le tavalim prin pesmet, apoi le prajim pe toate partile cateva minute. Se servesc imediat, calde. Pofta buna!
Citeste mai departe

Iahnie de fasole

Iahnie de fasole
Ingrediente:
– 500 gr fasole;
– 1 morcov;
– 3 linguri ulei de floarea soarelui;
– 2 cuburi de concentrat de legume;
– 3 catei usturoi;
– 1 ceapa;
– 1 telina;
– 2 linguri pasta de tomate;
– putin cimbru;
– 1 legatura de marar;
– sare si piper.

Fasolea se spala in cateva ape apoi se lasa la inmuiat pste noapte intr-o oala cu apa. Legumele le curatam si le tocam marunt.
Punem apa la fiert, aproximativ 1.5-2 litri, si concentratele de legume si lasam sa fiarba.
Intre timp se pregateste sosul: incingem uleiul si calim ceapa, mocrovul si telina. Cand legumele sunt aproape gata adaugam si pasta de rosii, usturoiul, cimbrul si condimentam dupa gust.
Adaugam si fasolea in sos, lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam apa fierbinte. Lasam pe foc pana cand fasolea este complet fiarta.
Servim fierbinte cu marar tocat deasupra.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Ciorba de fasole

Ciorba de fasole
Ingrediente:
– 300 gr fasole uscata;
– 1 ceapa;
– 1 telina;
– 1 l bors;
– patrunjel, marar, leustean;
– 1 morcov;
– 5 rosii sau 200 gr bulion;
– sare si piper.
Fasolea se lasa la inmuiat 2-3 ore, apoi se pune la fiert si cand incepe apa sa fiarba se inlocuieste tot cu apa fierbinte. Adaugam morcovul, ceapa si telina tocate marunt si se lasa pana cand telina este fiarta. Adaugam si borsul, rosiile si zarzavatul tocat marunt. Se mai lasa 2-3 minute pe foc, apoi se stinge focul. Se serveste fierbinte. Pofta buna!
Citeste mai departe

Chiftelute de post cu salata de primavara

Chiftelute de post cu salata de primavara

Ingrediente:
4 cartofi mari,
1 păstârnac,
2 morcovi mari,
4 cepe medii,
o căpățână de usturoi,
o jumătate de varza mica,
o cutie de ciuperci sau 4-5 ciuperci crude,
o punguță de soia granule,
o legătură de mărar,
o legătura de pătrunjel,
o ceașcă de ulei măsline,
sare si piper după gust,
faina cat cuprinde,
o ceașcă de griș;
SALATĂ:
o salata mare verde,
două roșii,
un castravete,
cinci ridichi,
o legătură de ceapă verde,
o legătură de mărar;
DRESSING pentru salată:
o ceașcă de ulei măsline,
sare și piper după gust,
o lămâie,
o lingură de vin alb,
o linguriță de oțet de mere cu miere,
o linguriță de miere;
Se curăță legumele, ciupercile, varza și se pun în vasul robotului de bucătărie pentru a se toca, destul de mărunt, sau se dau prin mașina de tocat cu sita deasă și de două ori. Se pune la înmuiat cu apă fierbinte sau supă de legume granulele de soia. Se toacă mărunt verdeața.
Se pun toate într-un vas/lighean mare si se amestecă împreună cu uleiul, grișul, sarea și piperul. Se mai adaugă făină atât cât cere, astfel încât să fie o compoziție consistentă. Într-un castron sau farfurie adâncă se pune făină și din compoziție, cu o lingură, se formează chifteaua. În uleiul încins din tigaie sau friteuză se pun la prăjit chiftelele.
Dacă țineți regim dietetic sau serviți copii va recomand sa aveți alături, când prăjiți, un vas cu apă călduță ca să scufundați chiftelele scoase de la prăjit timp de câteva secunde. Sau în loc de prăjeală se pregătește cuptorul la 180 grade și o tavă unsă cu ulei și tapetată cu faină pentru chiftelele formate ca mai sus. Se dau la cuptor 20-30 minute, până se rumenesc.
Se servesc fierbinți alaturi de salata de primavara preparata din ingredientele de mai sus.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Sote cu broccoli si tofu

Sote cu broccoli si tofu
Ingrediente:
– 2 cartofi;
– 1/2 lingurita chimen;
– 3 catei de usturoi;
– 500 gr broccoli;
– 1 lingura ulei;
– 100 gr tofu;
– sare.

Cartofii se curata, se taie bucatele si se pun la fiert pentru 10 minute, in apa cu sare.
Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga semintele de chimen, usturoiul feliat si branza tofu taiata bucatele. Adaugam si cartofii, apoi lasam pe foc 10 minute.
Adaugam broccoli si 1/2 cana cu apa, apoi se mai lasa pe foc pentru 10 minute.
Servim fierbinte, ca granitura sau fel principal.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Aloo-Gobhi

Aloo-Gobhi
Ingrediente:
1 conopida medie;
4 cartofi medii;
1 ceapa mica;
1 chilli rosu/verde proaspat;
1 bucatica ghimbir proaspat;
1 lingurita chimen seminte;
1 lingurita coriandru macinat;
1/2 lingurita turmeric;
1 lingurita masala;
4 linguri ulei de floarea soarelui;
1/3 cana apa;
1/2 lingurita sare;
1 legatura patrunjel verde.
Curatati cartofii si taitati-i cubulete de 2 cm. Curatati conopida si taiati-o in florete nu prea mari. Spalati bine, scurgeti de apa si pastrati separat fara sa le amestecati.
Curatati ceapa, ghimbirul si chilli-ul si puneti-le in mixer. Rezulta o crema.
Intr-o oala de 2 litri puneti uleiul la incazit pe foc mic. Cand uleiul e suficient de cald, puneti semintele de chimen sa pocneasca, apoi imediat pasta de ghimbir cu chilli si ceapa. Caliti pret de un minut, apoi adaugati coriandrul macinat si cartofii. Amestecati bine asa incat cartofii sa se “imbrace” de ulei si condimente, apoi turnati apa si puneti capacul. Focul trebuie sa fie foarte mic.
Lasati cam 10 minute dar amestecati intre timp o data sau de doua ori. Apoi puneti si conopida, sarea si turmericul. Amestecati bine, puneti capacul. Lasati pe foc inca 10 minute. Mai amestecati intre timp ca sa va asigurati ca nu se arde.
La sfarsit adaugati si  masala si verdeata(optional) .
Amestecati, mai lasati un minut acoperit cu capac pe foc. Apoi stingeti flacara si lasati sa stea 5-10 minute. Pofta buna!
Citeste mai departe

Drob de spanac cu ciuperci

Drob de spanac cu ciuperci
Ingrediente:
Pesmet- 3 linguri
Orez – 3 linguri
Usturoi- 2 căţei mărunţiţi
Spanac- 1 kg
Ceapă verde- 2 legături
Făină- 3 linguri
Caşcaval – 200 g
Oua- 5
Ciuperci– 1 conservă
Ulei de floarea soarelui- 3 linguri
Sare- după gust
Piper- după gust
Pătrunjel – 1 legătură

Spanacul se opareste in apa clocotita, se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se scoate cu spumiera, se lasa 10 minute la scurs si se toaca marunt.
Orezul se pune la fiert in apa cu sare si cand este gata se lasa 5 minute la scurs.
Tocam marunt si ceapa verde si o calim in uleiul incins.
Adaugam usturoiul pisat si ciupercile tocate. Cand acestea sunt putin calite se amesteca cu spanacul, orezul, pesmetul, patrunjelul tocat si faina.
La final punem ouale si cascavalul ras si turnam toata compozitia intr-o tava sau chiar forma de chec.
Dam tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumeneste putin pe deasupra.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Cartofi la cuptor cu mustar

Cartofi la cuptor cu mustar
Ingrediente
1 kg de cartofi
1 lg de ulei
2 lg de mustar
3-4 catei de usturoi
1 lg de oregano uscat
sare

Se curata cartofii de coaja si daca sunt mari, se taie in jumatati sau chiar in patru.
Se pun la fiert intr-o oala pentru cateva minunte.
Amestecati uleiul cu mustarul, usturoiul zdrobit, oregano-ul, sarea.
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Se amesteca cartofii cu sosul pregatit si se aseaza in tava, dupa care ii pui la cuptor si ii lasi pana se rumenesc.
Poti decora cu o frunza de patrunjel!
Pofta buna!
Citeste mai departe

Budinca de macaroane

Budinca de macaroane
Ingrediente:
– 400 gr paste;
– 3 oua;
– 4 linguri zahar tos;
– 400 gr branza de vaci;
– 50 gr unt;
– sare.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se trec printr-un jet de apa rece.
Amestecam apoi pastele cu branza, adaugam ouale batute bine si untul moale. Incorporam zaharul si un praf de sare.
Tapetam o tava inalta cu unt, apoi punem compozitia in tava si dam la cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Se poate servi atat rece, cat si calda.
Pofta buna!
Citeste mai departe

Drob de miel

Drob de miel
Ingrediente:
1 kg organe de miel (plamani, ficat, inima, limba; cantarite dupa fierbere si tocare)
2 cepe
2 legaturi de ceapa verde (10 fire)
2 legaturi patrunjel
2 felii paine mai veche (fara coaja)
150 ml lapte
8 oua fierte tari
4 oua crude
1 lingurita rasa sare
1 lingurita rasa piper
80 ml ulei

Se spala organele bine in cateva ape, pana ramane curata apa pe ele. Se pun in apa cu otet si sare pentru 30 minute. Eu nu am folosit rinichii, care ar trebui curatati de partea alba din interior si tinuti in apa cu otet separat.
Se fierb organele timp de 5 minute. Se arunca apa murdara de pe ele, se spala bine oala si se pun la fiert inca 30 minute din momentul primului clocot.
Cat timp fierb organele, se toacat foarte marunt ceapa, ceapa verde si patrunjelul. Se toaca marunt si 4 oua fierte.
Painea se pune la inmuiat cu putin lapte.
Se scurg bine organele si cum se racoresc se toaca cu cutitul cat mai marunt.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa la foc mediu spre mic pana este moale. Se adauga organele tocate si se prajesc la foc mediu timp de 10 minute, amestecand mereu. Se trage de pe foc.
Se adauga ceapa verde si patrunjelul, ouale tocate si painea stoarsa de lapte. Se amesteca totul foarte bine.
Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Puteti gusta compozitia.
Se bat 3 oua mari crude si se pun peste amestecul racorit. Se amesteca bine.
O tava de chec se unge foarte bine cu ulei (inclusiv pe margini). Se aseaza 1/3 din compozitie pe fundul formei.
Deasupra asezati restul de 4 oua fierte intregi. Se acopera ouale cu restul de umplutura.
Bateti ultimul ou crud ramas si ungeti drobul cu el.
Bagati drobul la cuptor, la 180C pentru 50 minute.
Cand il scoateti treceti cu un cutit pe margini. Lasati sa se raceasca. Se pastreaza la frigider.
Pofta buna!
Citeste mai departe

1 kg carne de porc sa aibe si nitica grasime

1 kg carne de porc sa aibe si nitica grasime
1 kg carne de porc sa aibe si nitica grasime
1 capatana de usturoi
3 morcovi
1 gutuie
vin rosu sec sau demisec
ulei de masline
mustar
amestec de condimente pentru friptura: boia dulce sau picanta, cimbru, piper, vegeta, oregano, busuioc, rozmarin.
Se unge bucata de carne intreaga cu putin mustar si ulei de masline si se condimenteaza pe toate partile. Se cresteaza pentru a se introduce catei de usturoi si se lasa la frigider de pe-o zi pe alta. Se pune carnea a doua zi impreuna cu morcovii intregi, gutuia bucati mai mari si vinul cu apa. Eu am folosit carne de porc de tara si am pus o parte apa si trei de vin. Se da la cuptor la foc mic cateva ore bune. Se mai stropeste carnea din cand in cand cu sosul din tava pentru a se rumeni frumos.
Citeste mai departe