Ingrediente:
1 conopida medie;
4 cartofi medii;
1 ceapa mica;
1 chilli rosu/verde proaspat;
1 bucatica ghimbir proaspat;
1 lingurita chimen seminte;
1 lingurita coriandru macinat;
1/2 lingurita turmeric;
1 lingurita masala;
4 linguri ulei de floarea soarelui;
1/3 cana apa;
1/2 lingurita sare;
1 legatura patrunjel verde.
Curatati cartofii si taitati-i cubulete de 2 cm. Curatati conopida si taiati-o in florete nu prea mari. Spalati bine, scurgeti de apa si pastrati separat fara sa le amestecati.
Curatati ceapa, ghimbirul si chilli-ul si puneti-le in mixer. Rezulta o crema.
Intr-o oala de 2 litri puneti uleiul la incazit pe foc mic. Cand uleiul e suficient de cald, puneti semintele de chimen sa pocneasca, apoi imediat pasta de ghimbir cu chilli si ceapa. Caliti pret de un minut, apoi adaugati coriandrul macinat si cartofii. Amestecati bine asa incat cartofii sa se “imbrace” de ulei si condimente, apoi turnati apa si puneti capacul. Focul trebuie sa fie foarte mic.
Lasati cam 10 minute dar amestecati intre timp o data sau de doua ori. Apoi puneti si conopida, sarea si turmericul. Amestecati bine, puneti capacul. Lasati pe foc inca 10 minute. Mai amestecati intre timp ca sa va asigurati ca nu se arde.
La sfarsit adaugati si masala si verdeata(optional) .
Amestecati, mai lasati un minut acoperit cu capac pe foc. Apoi stingeti flacara si lasati sa stea 5-10 minute. Pofta buna!