Ingrediente:
– 500 gr cartofi;
– 1 ardei iute;
– 1 lingurita condimente pentru cartofi;
– 100 gr masline;
– 3 linguri smantana;
– 2 catei usturoi;
– 1 ardei gras rosu;
– 1 ceapa;
– 3 linguri maioneza;
– 1 legatura patrunjel;
– 100 ml ulei de masline.
Spalam si curatam legumele.
Cartofii se taie wedges, ardeiul iute se toaca marunt, usturoiul se piseaza, iar ardeiul gras se toaca cubulete.
Ceapa se taie rondele, iar patrunjelul se toaca marunt.
Intr-o tava punem cartofii, apoi restul legumelor. Stropim cu ulei de masline, adaugam si un pahar cu apa si condimentam dupa gust.
Dam la cuptor, la 180 de grade C, timp de 45 de minute. Daca este nevoie se mai adauga apa.
Pregatim si un sos, amestecand smantana cu maioneza, patrunjelul si usturoiul.
Servim cartofii fierbinti.
Pofta buna!