Ingrediente:
– 500 gr pui;
– 2 linguri orez;
– 50 gr unt;
– 1 ceapa;
– 2 foi dafin;
– 500 ml lapte;
– 1 ou;
– 2 linguri faina;
– cateva cuisoare;
– un praf nucsoara;
– patrunjel;
– sare si piper.
Puiul se da prin masina de tocat si se amesteca cu orezul inmuiat in prealabil in apa. Adaugam si oul, 1/2 legatura de patrunjel tocat marunt, sare si piper. Formam cu mana umeda perisoarele, apoi le punem in apa care clocoteste. Lasam 10-15 minute, pana sunt gata perisoarele.
Separat intr-o craticioara punem laptele la incalzit impreuna cu ceapa intreaga, dafinul, cuisoarele si nuscoara. Cand laptele incepe sa fiarba dam de pe foc si scoatem ceapa, cuisoarele si frunzele de dafin. Intr-o alta cratita se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca bine. Dam de pe foc si adaugam treptat laptele, amestecand continuu.
Cand am adaugat tot laptele (fara sa se fi format cocoloase) punem inapoi pe foc si lasam pana se ingroasa. Adaugam si perisoarele si mai lasam inca 1 minut pe foc.
Servim fierbinte, cu patrunjel tocat deasupra. Pofta buna!