Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Foietaj cu gem

Foietaj cu gem
Ingrediente:

1 aluat de foietaj
 gem de caise 
 zahar pudra
 daca va place puteti pune si nuca de cocos

Mod de preparare:

Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute.  Se incinge cuptorul la 190°. Se taie dreptunghiuri si se pune cate o lingurita de gem pe unul dintre capetele fiecarui dreptunghi, apoi se presara nuca de cocoas daca va place (eu nu am pus decat zahar pudra). Capatul cu gem se pliaza putin cat sa acopere umplutura, iar cu celalalt capat venim peste, pana in margine si apasam putin ca sa se lipeasca. Asa procedam la toate pachetelele. Daca aveti la dispozitie mai multe tipuri de gem puteti pune in aluat si alte sortimente precum capsuni, visine, gutui, in functie de preferinte. Punem  in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptor pentru 15 minute, pana capata o culoare aurie. Scoatem tava din cuptor si pudram cu zaharul pudra cat sunt inca fierbinti. Pofta buna!
Citeste mai departe

Piftie de porc

Piftie de porc
Ingrediente: 

1 ½ kg picioare sau cap de porc 
sorici de porc
1 ceapa 
2 morcovi 
1 patrunjel 
1 pastirnac 
1telina 
2 foi de dafin 
3-4 boabe de ienibahar 
3-4 catei de usturoi (facultativ) 
sare 


Mod de preparare:

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul. Se asaza intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul. Se acopera vasul cu un capac, lasind numai la o margine cratita putin descoperita. Trebuie sa fiarba pina cind carnea se desface usor de pe oase. Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor farfurii. Se piseaza usturoiul in piulita de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama strecurata in farfurii peste carne, avind grija ca aceasta sa fie bine acoperita.  Se pune la rece sa se inchege. Ca sa se obtina o piftie frumoasa, limpede, trebuie sa fiarba tot timpul foarte incet si vasul sa fie aproape acoperit. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi.
Citeste mai departe