1 aluat de foietaj
gem de caise
zahar pudra
daca va place puteti pune si nuca de cocos
Mod de preparare:
Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute. Se incinge cuptorul la 190°. Se taie dreptunghiuri si se pune cate o lingurita de gem pe unul dintre capetele fiecarui dreptunghi, apoi se presara nuca de cocoas daca va place (eu nu am pus decat zahar pudra). Capatul cu gem se pliaza putin cat sa acopere umplutura, iar cu celalalt capat venim peste, pana in margine si apasam putin ca sa se lipeasca. Asa procedam la toate pachetelele. Daca aveti la dispozitie mai multe tipuri de gem puteti pune in aluat si alte sortimente precum capsuni, visine, gutui, in functie de preferinte. Punem in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptor pentru 15 minute, pana capata o culoare aurie. Scoatem tava din cuptor si pudram cu zaharul pudra cat sunt inca fierbinti. Pofta buna!