Ingrediente:
– 250 de grame de brinza de vaci;
– 1 ou mare;
– 3 linguri de gris;
– Sare;
– 1 lingura de faina;
– 2 linguri de unt;
– Smantana, dulceata, gem sau finetii pentru servire.
Se freaca branza de vaci, oualele, grisul,faina si sarea. Din aluatul obtinut se fac galuste mici, rotunde, usor turtite si cu o adancitura in mijloc in care vom pune mai tarziu umplutura. Se pune apa la fiert cu sare. Cand apa fierbe se pun papanasii si se lasa la fiert pana cand papanasii se ridica de suprafata apei. Se mai lasa la fiert inca 10 minute la foc foarte mic. Dupa ce sunt gara se lasa la uscat pe o hartie absorbanta. Intr-o tigaie se incinge untul si se prajesc putin, pana capata o culoare aurie. Se servesc cu smantana, dulceata sau finetii, dupa gust. Pofta buna!