Ingrediente - Negresa
Blat:
4 galbenusuri,
150 gr. margarina RAMA(100 g untura),
200 gr.zahar,
3 linguri cacao,
250 ml lapte,
250 gr.faina,
putin bicarbonat dizolvat in putina lamaie.
Crema:
4 albusuri,
250 gr. zahar.
Glazura:
100 g zahar,
3 linguri apa,
1 lingura cacao,
50 g margarina RAMA,
1 ciocolata cu lapte de 200g.
Mod de preparare - Negresa
Pentru blat: se amesteca bine toate ingredintele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina , la foc potrivit.Pentru crema: albusurile se bat spuma cu zaharul.Spuma se pune peste blatul copt pe jumatate si se pune tava din nou la cuptor pana cand albusurile se coloreaza in galben-aramiu.
Intre timp pregatesti glazura astel: se fierb la foc mic zaharul cu apa,cacaoa si ciocolata rupta bucati.Cand compozitia s-a ingrosat putin, se adauga margarina RAMA. Se amesteca bine ca sa se topeasca margarina RAMA si ciocolata si se mai da in cateva clocote.Se toarna glazura calda peste prajitura rece.