Ingrediente:
Făină- 600 g
Drojdie de bere- 30 g
Ulei de floarea soarelui- 80 ml
Zahăr- 20 g
Sare
Carne tocată de vita- 600 g
Ceapă– 150 g
Roşii- 200 g
Păstă de tomate- 50 g
Ardei iute – 1
Mentă- 2 crenguţe
Pătrunjel (legătură)- 1/2
Piper- 2 g
Se amesteca drojdia cu zaharul si cu 100ml apa calda si se lasa la dospit.
Cand amestecul s-a dospit se adauga faina, un praf de sare, 50 ml ulei, 300 ml apa calda si se framanta bine.
Cand totul este omogenizat se lasa la crescut 1 ora, intr-un loc calduros.
Ceapa se toaca marunt, iar rosiile cubulete.
Se caleste ceapa in restul de ulei, dupa care se adauga rosiile, pasta de tomate, carnea de vita, ardeiul iute, menta si patrunjelul tocate marunt si se lasa la calit pana cand sosul scade.
Aluatul se imparte in 2 sau 3 parti si se intinde fiecare bucata subtire.
Se pun intr-o tava tapetata cu ulei sau hartie de copt.
Pe deasupra se intinde compozitia de carne, apoi se da totul la cuptor, la 280 de grade C, timp de 8-10 minute.
Se serveste imediat.
Pofta buna!