Ingrediente
Rulouri de carne mozaic
7 felii cotlet de porc (de 1/2 cm grosime; puteti folosi si piept de pui sau curcan)2 morcovi
6 oua
cascaval (aprox 80 gr)
2 castraveti murati
faina alba
pesmet
sare, piper
Preparare
Rulouri de carne mozaic
- 4 oua se fierb tari, apoi se curata si se taie in patru. Morcovul se fierbe si se taie felii de 1/2 cm grosime. Cascavalul se taie felii de 1/2 cm grosime. Castravetii se taie felii pe lungime.
- Se bat feliile de cotlet cu ciocanul de carne pana sunt subtiri ca pentru snitele. Le condimentati cu sare si piper negru.
- Se aseaza pe fiecare felie felii de castravete, morcovi, cascaval si oua, asfel incat sa acopere felia pe latime (vezi poza 4). Rulati carnea in jurul umpluturii.
- Puneti separat, in cate o farfurie adanca: faina, 2 oua batute cu sare si piper si pesmet.
- Treceti fiecare rulou prin faina, apoi prin ou batut si la final prin pesmet.
- Incingeti bine intr-o tigaie larga ulei de 2 cm. Cand uleiul e incins dati focul la mai mic.
- Prajiti rulourile in ulei, pana se rumenesc pe toata suprafata.
- Scoateti rulourile pe servetele absorbante.
- Sunt bune caldute sau reci. Reci se feliaza foarte usor si arata bine pe platoul cu aperitive.