Ingrediente
Piept de pui la tigaie
1 piept de pui (sau 2 pulpe dezosate)1 lingura ulei
1 lingura unt clarifiat
Condiment
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru macinat
2 lingurite boia dulce
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita fulgi ceapa
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita chili
Portii: 2
Preparare
Piept de pui la tigaie
- Se mixeaza ingredientele pentru condiment, in masina de cafea, pana devine pulbere. Va iesi mai mult condiment decat aveti nevoie la 1 piept de pui, dar restul se poate pastra intr-un borcanel inchis.
- Se separa cei doi lobi ai pieptului de pui, se spala si se usca cu servetele de bucatarie. Se bat usor la capatul mai gros, sa fie cat de cat de aceesi grosime.
- Se condimenteaza bine pieptul pe ambele parti, cu condimentul preparat. Se apasa cu mana sa se lipeasca condimentul.
- Intr-o tigaie larga se incing bine 1 lingura ulei si 1 lingura unt clarifiat.
- Se aseaza pieptul in tigaie (cu pielea in jos daca are piele sau cu partea unde a fost pielea daca nu are). Deasupra lor se aseaza o caramida invelita in folie de aluminiu. Se prajeste 7 minute pe prima parte, pana prinde o culoare rumena inchisa.
- Se ridica caramida, se intoarce pieptul si apoi se prajeste inca 7 minute pe partea a doua, tot cu caramida deasupra.
- La final se indeparteaza caramida si deasupra se presara putin patrunjel verde tocat.